מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> הפסקה מרעננת במסעדת גרניטה

הפסקה מרעננת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''ניוקי ויטאלו הינה מנה מעולה המשלבת רצועות עגל מוקפצות עם פטריות ברוטב שמנת, יין אדום, ציר בקר וניוקי מטוגן. אם כל מרכיב במנה הזו יכול היה לנגן, וודאי הייתה זו מנגינה מושלמת...''. אורלי פרש אזולאי גילתה את גרניטה במקרה

חום יולי-אוגוסט אף פעם לא היה חביב עליי. על אחת כמה וכמה שאני בדרך לתל-אביב והמזגן ברכב שלי מתקלקל. למזלי בן הזוג שלי מכיר אותי כשחם לי, ולכן לא התרגש מהקיטור שהוצאתי החוצה. ליד חדרה הבחנתי בשלט גדול- גרניטה. בערגה גדולה נזכרתי במשקה הקפוא, הפירותי והצונן ואמרתי בכמיהה ובנחישות: לשם אני רוצה... בן הזוג שלי, שהיה כנראה רעב, עצר מיד ונכנסנו באופן ספונטני וללא ציפיות.

הסתכלתי סביבי ולא האמנתי למראה עיני: המסעדה מעוצבת בסגנון טוסקני משגע, מלאה בניחוחות איטלקיים, ובאווירה נינוחה ושלווה. אלמלא ידעתי שאני על ציר מרכזי בין חיפה לתל אביב, הייתי בקלות משתכנעת שאני בכפר נידח באיטליה הציורית. את פנינו קיבל הלל, בעל המתחם, הכולל את גרניטה המסעדה, בית קפה ציורי העונה לשם סיאסטה, ובקרוב מאד תיפתח גם גלידריה, עם גלידה מתוצרת המקום. ישר זיהיתי בהלל את הברק בעיניים, שקשור בעיני באופן ישיר לאוכל שאני עומדת לאכול. לא טעיתי.

קיבלנו את המשקה שבזכותנו נכנסנו - גרניטה לימון ונענע – והתקררנו קמעא עד שהמנות הראשונות החלו זורמות אל השולחן. כולן היו צבעוניות, ריחניות ומשלהבות חושים. החלטנו לא להסתער ובחרנו בסגנון החלוקה: פטריות הכפר, פטריות שמפיניון ממולאות בארבעה סוגי גבינה ואגוזים, ברוטב יוגורט ושמן עגבניות מיובשות, הייתה מנה גאונית, לא מתחכמת, ששילבה בתוכה טעמים עזים של גבינות איכותיות וטריות. פטה כבד מלווה בריבת בצל וריבת שרי, מנה שאני תמיד מזמינה ומשווה ביני לבין עצמי את טעמה, התאפיינה במרקם מדויק. סלט קפרזה, שכלל כדורי מוצרלה בפאלו עם עגבניות שרי, עלי בזיליקום וצנוברים, היה מצוין, ולווה בנגיעות קלות של חומץ בלסמי שהעניק לו ניחוח, אך לא גנב את ההצגה. על אף שחלקנו את המנות, הן חוסלו במהירות. מצחיק שתמיד קיימת האשליה שאם רק נטעם קצת מכל דבר יוותר לנו יותר מקום.

בשלב העיקריות התעקש הלל שנטעם כמה מנות, באומרו ''אצלנו חובה להשאיר בצלחת, אבל צריך לטעום כמה שיותר''. קיבלנו בהבנה את טענתו, והתחלנו ''לטעום''. ניוקי ויטאלו הינה מנה מעולה המשלבת רצועות עגל מוקפצות עם פטריות ברוטב שמנת, יין אדום, ציר בקר וניוקי מטוגן. חשבתי לעצמי שאם כל מרכיב במנה הזו יכול היה לנגן, וודאי הייתה זו מנגינה מושלמת. קדרת פירות ים, מנה שנראית ביזארית משהו, מיועדת לאמיצים ולאוהבי פירות ים מושבעים, כמוני. היא כוללת שלל פירות ים, נתחי דג וירקות, שטובלים להם בנחת על ציר דגים ויין לבן. מנה של פילה בקר כללה מדליוני פילה עגל ישראלי טרי, ברוטב יין ופלפלת מוגש עם פירה רך ונימוח. מנה לכאורה בנאלית, אך ראויה לשבח בשל איכות הבשר כמותו לא אכלנו זמן רב. ''אני מעדיף לא להוציא ללקוח מנה אם אין לי הבשר האיכותי והטרי ביותר'' הדגיש הלל וחיזק את הערכתי לבשר.

בשלב הזה נזכרתי איך התקלקל לנו המזגן באוטו ואיך התגלגלנו לגרניטה. התחלתי לחשוב שזו אות משמים. ואם אכן זה אות. צריך לטעום גם את הקינוחים. בן הזוג שלי, שהיה צריך להמשיך בנסיעה, ביקש קפה סיאסטה - קפה בייבוא אישי מאיטליה. כמבין בקפה, הוא התרשם מהעובדה שזהו קפה המכיל 90% אראביקה. אל תשאלו אותי... בזמן השיחה שלהם על הקפה המזלג שלי היה עמוק בצלחות הקינוחים. התענגתי על שתי מנות: פנה קוטה עם שבבי שקדים מסוכרים ברוטב ריבת חלב, ומגדל פיזה המורכב מטוויל שקדים וגנאש שוקולד לבן, שהוגש עם רוטב תותים משגע.

חזרנו לרכב עם המזגן המקולקל, וראו זה פלא - כמה מטרים אחרי ראינו שלט גדול: תיקון מזגנים לכל סוגי הרכב. אז נכנסנו. מיותר לציין שלתל אביב הגענו באיחור של כמה שעות. אבל היה שווה.

גרניטה
כביש תל אביב חיפה הישן, כניסה דרומית לחדרה, תחנת תדלוק סונול, חדרה.
04-6222222