ג'סיקה נותנת את הטיפים שלה למנגל של יום העצמאות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יום העצמאות זאת הזדמנות לחשוף את המוצא שלי – אורוגוואי. וכמו בכל בית דרום אמריקאי אמיתי, גם אצלנו מושרשת מסורת ''על האש'', רק שאנחנו קוראים לזה ASADO.


אסדו הוא למעשה נתח בשר בקר, שפונדרה- החלק הקדמי של החזה, כולל העצמות– כל זה רק לידע כללי. מה שיותר מעניין, זה שהאסאדו הוא צליית בשרים איטית וארוחה שנמשכת שעות.

כמה רעיונות מקוריים, טעימים וקלים להכנה למנגל של יום העצמאות ולשאר ''מינגולים'' במהלך השנה.


''צ'וריבב'' choribab , הכלאה בין צ'וריסו וקבב בתיבול צ'ימיצ'ורי

המצאה של אמא שלי- פרלה. קבב בטעם צ'וריסו ובתיבול אורוגוואי. והצ'ימיצ'ורי - מקורו בדרום אמריקה, ומשמש כתוספת ומרינדה לבשר.

חומרים
1 ק''ג בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
1/2 כוס מים
5 כפות צ'ימיצ'ורי של Jessica
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל טחון
2 כפות פרורי לחם / קמח מצה

אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים. מעבדים את התערובת עם הידיים במשך 5 דקות, עד שתספוג טעמים ותהיה אחידה.
2. מרטיבים שיפודי עץ במים (למניעת התלקחות על המנגל) ויוצרים בידיים לחות ממים קציצות מאורכות בגודל 8-10 ס''מ. מלפפים את הקציצות סביב השיפוד על ידי הידוק הבשר סביבו .


סטייק מפולפל
הפלפלים הגרוס מדגיש את הטעמים במנה.

חומרים
4 סטייק פילה בקר במשקל 250 גרם
2 כפיות תיבול מפולפל של Jessica
מלח לפי הטעם.

אופן ההכנה
1. מפזרים את התבלין המפולפל משני צידי הסטייק +מעט מלח.
2. בעזרת כפות הידיים מהדקים את הפלפלים לבשר – ונגמר הסיפור. על האש.
גיוון :
ניתן לעשות את אותו מתכון עם חזה עוף משומן מעט בשמן זית.

קציצות עוף/הודו בתיבול איטלקי
תערובת מעט פיקנטית בטעם איטלקי.

חומרים
1 ק''ג בשר עוף/הודו טחון (מומלץ לשלב ביניהם)
1 ביצה
1 כוס לחם לבן בלי הקרום מושרה במים.
2 כפות תיבול איטלקי של Jessica
2 כפיות מלח
1 כף שמן
1/2 כוס מים

אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחד ולשים עם הידיים במשך 5 דקות.
יוצריםר קציצות בגודל בינוני, וקדימה על האש.


עוף בניחוח ים תיכוני לאוהבי פיקנטיות
שילוב של תבלינים המעשירים את המנה בטעמים וריחות חמים ופיקנטיים.
כדאי להשרות את העוף ערב קודם למנגל או 4-5 שעות לפני.

חומרים
4 כפיות תיבול ים תיכוני של Jessica
11/2 ק''ג חלקי עוף שונים
4 כפות שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון, טרי

אופן ההכנה
1. בערב שלפני מערבבים השמן עם תערובת התיבול הים תיכוני ומיץ הלימון, עד שמתקבלת מרינדה בגוון כתמתם.
2. מורחים את חלקי העוף במרינדה .מכניסים לשקית, מוציאים ממנה את האויר וסוגרים.
3. צולים את נתח העוף – ומתמוגגים.

לגיוון:
ניתן להחליף את חזה העוף בפילה דג.


וליד הבשר -

סלט פסטה קליל
שילדים ומבוגרים יחסלו בצ'יק. רוטב על בסיס עגבניות מיובשות. אינו מצריך בישול. עשיר בטעם וממכר.

חומרים
500 גרם פסטה
4 כפות רוטב פסטה של Jessica

אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה על-פי הוראות היצרן. מסננים ומוסיפים את הרוטב.

מגישים חם או בטמ''פ החדר (היער)

תפוחי אדמה בנייר כסף
אחותי דבי, לימדה אותי את השיטה.
בבית, מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, וכשמוכנים עוטפים בנייר כסף.
וכאשר הגחלים לוחשות: ''יאללה להיכנס'' שמים את תפוחי האדמה העטופים בין הגחלים. אחרי 10 דקותוהם מוכנים:רכים וטעימים עם טעם של קומזיץ אמיתי.

להזמנת מוצרים:
ג'סיקה- קסם של תיבול (דרך אתר הבית)