''אני הזמנתי בירת בנות טיפוסית: שליש קריק אפרסק, בירה בלגית מתוקה, היישר מהחבית. הבחורה שאיתי החליטה שיש לשקם את כבודנו האבוד, והזמינה חצי גינס....''. סיון טל ברחה מהחום והלחות אל האווירה האותנטית של הפאב האירי אוקונור
חם, לא?
תעצמו שנייה עיניים. נו, רק שנייה. דמיינו שאתם במקום ירוק עם הרבה בירה קרה. דמיינו שאתם באירלנד, נכנסים לאיזה פאב ספון עץ, יושבים על הבר עם איזה פיינט אלכוהול צונן ובוהים בברמנ/ית המקומי/ת המצודד/ת עם חיוך טיפשי על הפרצוף.
עכשיו, תפקחו את העיניים. אם המציאות הלחה והחמימה שמציפה אותנו לאחרונה היא אלטרנטיבה לא מוצלחת, אפשר כמובן לנסוע לאירלנד. אבל אפשר, בקצת פחות כסף, להגיע למתחם הבילוי של ראשל''צ באיור התעשייה הישן. שם נפתח לפני כשנתיים וחצי אוקונור – התשובה הראשל''צית לאירלנד.
התיישבנו על הבר, שתי בחורות צמאות, והסתכלנו מסביב. המקום מעוצב אותנטי, כאילו נלקח מתוך פנטזיית הקיץ שלנו עצמה: חלל פנימי חמים ומזמין עם דומיננטיות של עץ, תקרות גבוהות, קומת יציע, בר מרשים ומואר, תאי ישיבה ושולחן ארוך באמצע למשתה המוני, כמו שצריך. המוסיקה עשתה לנו אווירה טובה, והברמן, כמו בפנטזיה, באמת היה מצודד, אבל העדרו המאכזב של המבטא האירי הזכיר לנו שאנחנו עדיין בישראל.
תפריט האלכוהול באוקונור כולל, כיאה לפאב אירי שמכבד את עצמו, מבחר יפה של בירות, וויסקי, ברנדי ואלכוהול נוסף, אבל כמות קטנה מאוד של קוקטיילים (במקרה שנקבות נוספות כמוני יצוצו). בין האלכוהול היותר מיוחד ויקרים ניתן למצוא גם רמי מרטנים למיניהם (הרולס רוייס של הקוניאקים) ובלו לייבלים של ג'וני ווקר (וויסקי, מן המשובחים). אנחנו פתחנו, כמו שצריך לפתוח במצב כזה, עם בירה. אני הזמנתי בירת בנות טיפוסית: שליש קריק אפרסק, בירה בלגית מתוקה, היישר מהחבית. הבחורה שאיתי החליטה שיש לשקם את כבודנו האבוד, והזמינה חצי גינס. המשקאות הוגשו יחד עם זיתים טעימים. לא התביישנו והזמנו גם אדממה, הנשנוש הבריא של הגל החדש - פולי סויה שלמים מבושלים עם מלח גס.
אז נכון שהאלכוהול זה העניין המרכזי בבר, אבל כשמדובר על פאבים איריים, גם באוכל עסקינן, ולא סתם אוכל. בשר. הרבה בשר. באוקונור הוא מגיע כמעט בכל צורה אפשרית: עם ראפ, בלי ראפ, עם סלט, בתוך כריך ועסיסי על הצלחת. מנקניקיות, דרך רוסט-ביף ועד לסטייק אנטרקוט. נאמנים לקבוצת האיים הבריטיים, יש אפילו פיש אנד צ'יפס. מי שמתחשק לו להיות צמחוני יכול למצוא גם כריך מתאים, סוגי צ'יפס שונים וסלט. הרצינית מבינינו הזמינה מנה של שניצלונים מצופים בבצק בירה ומטוגנים בשמן עמוק. המנה לוותה בסלט ירוק מרענן ובסטייק צ'יפסים חמים, שהיו עשויים בדיוק בפריכות המתאימה. אני, לעומת זאת, נצמדת לליין המינימליסטי מתחילת הערב, וניסיתי את הכריך הצמחוני – שני חצאי ג'בטה טרייה ורכה, שבתוכה ממרח אבוקדו, ביצה, מיונז ועגבנייה. כל אלה לוו במנת סלט אישית משלימה. המנות היו גדולות וללא ספק משביעות, מתערבבות יפה עם האלכוהול אצלנו בבטן.
אפשר לסכם: אווירה מגניבה ואותנטית, אלכוהול טוב, אוכל והרבה, מוסיקה כיפית, ואוכלוסיה בגיל המתאים (23-40) - כל מה שצריך בכדי להפוך את השהות בראשל''צ, ולא במרחביה הירוקים של אירלנד, למרעננת הרבה יותר.
אוקונור
משה בקר 15, אזור תעשייה ישן, ראשון לציון.
03-9692480
-
אוקונור: התשובה הראשל'צית לאירלנד
-
מבחר מרשים של משקאות אלכוהוליים
-
כשמדובר על פאבים, גם באוכל עסקינן
-
נקניקיות, רוסט-ביף, סטייק אנטרקוט...