מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

בין ברצלונה להונגריה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הקיורטוש מוגש חלול, בטעמים: אפשר להוסיף עליו תוספות מגוונות מבחוץ, כמו קינמון או וניל, ויש קיורטושים שהתוספות שלהם מגולגלות כבר יחד עם הבצק, כמו שוקולד...''. עיינה גל חזרה מחופשה בברצלונה היישר לבית קיורטוש המאפה ההונגרי

חזרנו מברצלונה ביום שבת, וכבר בכלל שכחתי שנסענו. השגרה מחזירה אותי כל כך מהר, והתמונות המתחלפות לי על הדסק-טופ נראות לי כאילו לקוחות מחיים של מישהו אחר בכלל. בערב, אני מבקשת מאמיר שנצא להתרענן בחוץ, שנשב לנו איפשהו בכיף שלנו ונרגע. כמו שעשינו בברצלונה. אנחנו נוסעים לקיורטוש ההונגרי בלינקולן, כי שמענו שממש טעים שם. אבל עוד לפני שהספקתי לטעום משהו, חיכתה לי הפתעה.

הסניף של לינקולן שונה מאד מזה שברחוב בוגרשוב, שעל ידו אני עוברת הרבה פעמים ומציצה בסקרנות. בשניהם אמנם מכינים קיורטוש, שהוא סוג של מאפה הונגרי שבהונגריה מקובל לקנות אותו ברחוב או ביריד, כמו הצמר גפן המתוק שלנו. אבל הסניף בבוגרשוב קטן וממוקד לממכר קיורטושים- ואילו זה שבלינקולן רחב ידיים ויש בו מספר מקומות נינוחים לישיבה. אבל לא זה מה שהפתיע אותי. העיצוב של פנים הסניף נראה כאילו חיכה לי ולאמיר שנשוב מברצלונה: זוהי מחווה ברורה מאין כמותה לגאודי, האדריכל האוונגרדי שהותיר את חותמו על העיר ברצלונה בתחילת המאה הקודמת. ספקתי כפי בצהלה ובשמחה, והתיישבתי על הספסל הנחמד שהחזיר אותי באחת לחופשה אותה כבר הספקתי לשכוח. באווירה כזו הייתי מוכנה לטעום בשורה מארץ אירופאית אחרת: הונגריה.

אז כאמור, הקיורטוש הוא מאפה-רחוב הונגרי. מייצרים אותו במקום בכל אחד מהסניפים של הרשת, וממש אפשר לעמוד ולהסתכל על העובדים במקום כאשר הם גוללים את הבצק סביב מעין מערוך, ואחר כך אופים את היצירה עד שהיא פריכה מבחוץ ורכה מבפנים. על המאפה בוזקים מבחוץ סוכר שהופך בתהליך האפייה לקרמל. הקיורטוש מוגש חלול, במספר טעמים: אפשר להוסיף עליו תוספות מגוונות מבחוץ כמו אגוזי מלך, פיסטוק, קינמון או וניל, ויש קיורטושים שהתוספות שלהם מגולגלות כבר יחד עם הבצק, כמו למשל שוקולד, שוקולד חלבה או ריבת חלב. בהונגריה, מסבירים לנו, יש רק קיורטוש אגוזים, סוכר או קינמון. אבל הישראלים מוכרחים לשכלל את הכל, ולכן כל השפע הזה.

זה נשמע כמו המצאה, בעיקר כי רק חזרתי מברצלונה, אבל בעוד כמה חודשים אני נוסעת להונגריה. בחיי. ותקראו לי קוגלגר אם אני לא הולכת לטרוף שם קיורטושים כמו אני לא יודעת מה, ואולי אפילו להציע להם לשדרג 'כמו בישראל' ולהוסיף איזה טעם או שניים.

קיורטוש
בוגרשוב 39, תל אביב, 03-52806056.
לינקולן 18, תל אביב, 077-8280606.