מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סדנאות בישול > ספרי בישול> על המדף: ספרים חדשים מהעולם הגסטרונומי

על המדף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שלושה ספרים מהעולם הגסטרונומי הגיעו לאחרונה אל המדפים: חיים כהן ואלי לנדאו מלמדים אותנו בישול עם בשר, דגים וביצים; ישראל אהרוני משדך שוקולד למוזיקה טובה; ויאיר מחט עושה סדר בשמות של מאכלים כמו קרפצ'יו, קרואסון וקפה הפוך

חיים כהן ואלי לנדאו מבשלים 2
השף חיים כהן, מייסד מסעדת קרן המיתולוגית ומגיש תוכנית הטלוויזיה ''שום, פלפל ושמן זית'', והקרדילוג והבשלן ד''ר אלי לנדאו, חוברים יחד בפעם השנייה. לאחר שספרם הקודם, ''חיים כהן ואלי לנדאו מבשלים'', זכה להצלחה רבה, הוציאו השניים את הספר הנוכחי, מושקע ומרהיב לא פחות, כשגם הפעם חבר אליהם לצילום המנות מיקי קרצמן, צלם עיתון הארץ וראש המחלקה לצילום ב''בצלאל''.

מבשלים 2 מוקדש כולו לבשר, ביצים ודגים, וכולל מאות מתכונים, כשרים כולם. זו הפעם הראשונה בספרות הקולינארית הישראלית, בה מוקדש פרק שלם ומיוחד לביצים, בישולן והשימוש בהן במנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. פרקי הבשר והביצים בספר ערוכים על פי חשקים, ועל פי שיטות ההכנה: בישול בסיר, צלייה, טיגון, חלקי פנים וכן הלאה. פרק הדגים הוא מעין מילון על דגי ים טריים, כאשר הדגש הוא על דגי ים הנמצאים בשווקים ובחנויות הדגים בישראל. בנוסף, כולל הספר סיפורים, חוויות ואנקדוטות מעולמם הקולינארי של המחברים.

בין המתכונים אותם ניתן למצוא בספר: פרוסות עגל חלב קרות ברוטב טונה; צלי בשר ביין אדום; עוף שלם צלוי עם לימון; מוח מטוגן; פסטה עם חלקי פנים של עוף; סטייק טרטר חמצמץ; עוגת אנשובי; ברבוניות בעלי גפן; קציצות לוקוס ברוטב יוגורט; סלמון ממולא בתרד וריקוטה; סינייה של סרדינים; מרק דגים; משקה ביצים; ביצע עלומה ברוטב יין אדום; ביצה קשה אפויה ברוטב בצל; ביצים בקן בשר; עוגת מיץ על בקבוק; פבלובה עם קרם לימון, ועוד.

את הספר ניתן להשיג בכל חנויות הספרים המובילות ברחבי הארץ, ובאתר הבית של חיים כהן ואלי לנדאו. מחירו לצרכן: 124 ₪.

The Art of Mixing – Music, Chocolate & Wine
לאור ההצלחה של ספרו הקודם, שעסק בשילוב של מוזיקה, אוכל ושתייה, חוזר ישראל אהרוני, שף ודי.ג'יי, לשלב בין שתי אהבותיו הגדולות – אוכל ומוזיקה. The Art of Mixing – Music, Chocolate & Wine, הוא מארז מהודר הכולל דיסק אוסף של מוזיקת Body Soul משובחת, ובו 13 קטעים ערוכים וממוקססים ע''י אהרוני עצמו; ספרון מתכונים מעוצב, הכולל 20 מתכונים של עינוגי שוקולד, על בסיס שוקולד לינדט; הזמנה לסיור זוגי וטעימות ביקבי בנימינה; דרופסטופ למזיגת יין, ושלישיית שוקולדים. הכל ארוז ומוגש כיחידה אחת, שכל חלקיה מתמזגים זה בזה, ליצירת חוויה מורחבת של סגנון חיים.

''מוזיקה, שוקולד ויין הם שלושה מרכיבים מרכזיים בחיינו, שהם בפירוש בגדר מותרות'', אומר אהרוני. ''עקרונית, אנחנו יכולים לחיות בלעדיהם – אבל היי, מי רוצה בכלל חיים כאלה, בלי ההתרגשות וההנאה ששלושת אלה מספקים? כל השלושה חוצים גבולות, תרבויות ומעמדות, ויש בהם מהו אוניברסאלי ועל-זמני. הם מהווים חוט מקשר בין בני אדם ממקומות שונים בעולם, ומבטאים את המשותף להם, מעבר לשוני, לייחודיות ולמורכבות האנושית. מענג לחוות את מתיחת הגבולות וההרחבה של טווח ההנאות שלנו, ואת דקויות הגוונים שכל אחד מציע. מוזיקה, שוקולד ויין נוגעים בנו עמוק. אולי זאת קלישאה לומר זאת, אבל בקלישאות, מסתבר, יש לא פעם הרבה אמת''.

בין המתכונים אותם ניתן למצוא בספר: עוגת שוקולד ואגסים; מוס שוקולד עם פטל; פאי שוקולד עם חמאת בוטנים; פנה-קוטה שוקולד-מנטה עם כדורי מלון בדבש; סיגרים ממולאים בשוקולד ותפוזים; סופלה שוקולד קפוא; עוגות וולקנו אישיות, ועוד.

את המארז המהודר, שעל הצילומים בו חתום הצלם נלי שפר, ניתן להשיג בסניפי רשת סטימצקי, או להזמינו באמצעות הטלפון: 052-4383339. מחירו לצרכן: 89 ₪.

שולמן ישלם בתרפפ''ו
אם שני הספרים הקודמים הם ספקרי בישול קלאסיים – ספר זה הוא מה שמכונה ''ליד''. יאיר מחט, מחבר הספר, הפך את תחביבו העיקרי -מחקר והתחקות אחר מקורם של מילים וביטויים – למילון מקיף הכולל הסברים על מאות מילים, מושגים וביטויים נפוצים, שחדרו לשפה העברית המדוברת, ומצביע על המקורות השונים למילים הללו. החל מימי דוד המלך, דרך אפלטון, נפוליאון, עבור בזקני צפת, המנדט הבריטי ועד לסרטי הבורקס וימי האינטרנט. בין השאר, כולל הספר מספר מושגים מעולם המזון והמשקאות, שכולנו משתמשים בהם, אך ספק אם אנחנו יודעים את מקורם.

פסיפלורה: מעטים יודעים כי שמו של פרי התאווה, מקורו בתיאור סבלו של ישו בדרכו האחרונה. באנגלית, התחברה המילה - Flora פרח, למילה Passion, המתארת את סבלו של ישו מהסעודה האחרונה ועד לצליבתו (ויה דה-לה-רוזה). מישהו, לא ברור מי, נתן למילה את הפירוש השני של המילה האנגלית - תאווה. ולמה פסיון? כי במרכז פרח הפסיפלורה בולט לו כעין צלב מרובע, וברקע שלו כמין זר אדום-סגול, שהזכיר כנראה למי שטבע את השם את זר הקוצים של ישו.

קרואסון: מקור השם של המאפה המזוהה עם צרפת הוא דווק