מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

גבינות ויין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

גבינות ויין, כידוע, הולכים טוב ביחד. מחשבה זו מתחדדת בעיקר לקראת שבועות, החג הרשמי של מאכלי הגבינות. לכבוד שבועות, תרמו לנו מספר יקבים המלצות ליינות מובחרים, שהולכים טוב עם גבינות, וגם טיפים להתאמת יין לגבינות

יקב דלתון – יינות שטובים למלכה

מרלו רזרב
בארוחה שנערכה בארמון בקינגהאם בתחילת אפריל, מעונה הרשמי של משפחת המלוכה, הוגשו בין השאר בקבוקי מרלו רזרב של דלתון. הארוחה, אותה יזם הנסיך פיליפ, בעלה של מלכת אנגליה אליזבת' השנייה, נערכה במטרה לגייס תרומות לילדים במצוקה. היין עצמו בעל צבע כהה, נוטה לשחור, ובעל ארומה של שזיפים, ליקריץ וריבת דובדבנים, בשילוב ניחוחות של טופי, וניל ותבלינים, המגיעים מחביות העץ. מומלץ להגיש לצד לזניה, ותבשילי קדירה צמחוניים.

סוביניון בלאן רזרב
עוד יין שהוגש בארוחה המלכותית היה סוביניון בלאן רזרב. הזנים מרלו רזרב וסוביניון בלאן רזרב ידועים כאהובים ביותר על האנגלים, ובארוחה המלכותית הוגשו כ-300 בקבוקי יין של דלתון, משני הזנים. היין עצמו אופייני אמוד לזן הסוביניון, ובעל קשת של ניחוחות, החל מחציר טרי ודשא קצוץ ועד ליצ'י ופסיפלורה. מומלץ להגיש בטמפורטורה של 8-10 מעלות צלזיוס, לצד מנות מעודנות, כמו דג בעשבי תיבול או פסטה ברטבים עדינים.

קברנה סוביניון רזרב 2005
יין מעורב מחמישה כרמים מובחרים, הממוקמים במירון, כרם בן זמרה, עלמה ודלתון. היין בעל צבע אדום עמוק, ניחוחות של שזיפים, ציפורן, וניל ומנטה, ובפה מורגשת קטיפתיות וסיומת ארוכה. זהו יין המתאים ליישון ארוך טווח. מתאים לליווי מנות עשירות, וגבינות קשות.

דלתון רוזה 2007
יין חצי יבש, המאופיין בניחוח עלי ורדים, תות שדה וסוכריות. היין בעל חומציות נעימה ומעט מתקתקות שהופכים אותו למשקה קיץ אידיאלי. הוא מיוצר מענבי קברנה סוביניון, שרוסקו והושארו על הקליפות למשך 12 שעות, ולאחר מכן הותסס המיץ בתסיסה קרה שנערכה כשלושה שבועות, על-מנת לשמר את ארומות הפרי. התסיסה הופסקה לפני סיומה על-ידי קירור על מנת להשאיר ביין מעט סוכר. מומלץ להגיש מצונן היטב, לצד גבינות שמנות כגון ברי.

סדנאות טרואר - סיורים בכרמי דלתון
לכבוד שבועות, יתקיימו סיורים בטרואר של יקב דלתון, כרם מירון, בהדרכת ייננית היקב, נעמה מועלם ומנהל הכרמים, נחום נווה. כמו כן, תתקיימנה טעימות מודרכות של מגוון היינות הלבנים של יקב דלתון, ובהם כנען לבן, פומה בלאן, סוביניון בלאן רזרב, וויוניה ושרדונה רזרב, לצד גבינות צאן גליליות.
הפעילות ביקב תתקיים בימים שישי, 06.06.08, וראשון, 08.06.08, בין השעות: 10:00-15:00. ההשתתפות בתיאום מראש, בטלפון :04-6987683. מחיר הסיור: 12 ₪.


יקב רקנאטי – יינות עטורי מדליות

רקנאטי סוביניון בלאן רזרב 2007
יין בעל ארומות טרופיות טיפוסיות של ליצ'י ופסיפלורה, לימון ואשכולית אדומה. מומלץ לקרר היטב לפני השתייה, ולשלב עם מאכלים מהמטבח האיטלקי, מנות דגים עשירות, מאכלים אסייתים וגבינות חריפות. באופן כללי, יינות לבנים מתאימים לגבינות רכות, כמו גבינות עיזים, ברי וקממבר. גבינה רכה נוטה ליצור שכבה שומנית על בלוטות הטעם בפה ו''להקהות'' את טעמו של היין. רקנאטי סוביניון בלאן רזרב 2007 יהווה משקל נגד הולם לטעמה של הגבינה הרכה, וביחד טעמם יהיה מורכב וטוב יותר מאשר בנפרד. היין זכה בשתי מדליות זהב לאחרונה, האחת בתחרות הבינלאומית צ'אלנג' דו וין, שהתקיימה בצרפת בחודש אפריל, והשנייה בתחרות אשכול הזהב 2008, שהתקיימה לאחרונה בישראל.

רקנאטי רוזה 2007
יין פירותי מרענן, עשוי מענבי קברנה פרנק ומרלו, שופע ארומה בגוני תות שדה טרי, אפרסקים לבנים ומלווה בעשבוניות קלה. היין זכה במדליית זהב בתחרות הבינלאומית צ'אלנג' דו וין, שהתקיימה בצרפת בחודש אפריל. מומלץ לקרר היטב לפני השתייה, ולהגיש לצד מגוון גדול יחסית של גבינות קשות ורכות, בין היתר פטה, גבינה בולגרית ומוצרלה.

רקנאטי מרלו
יין מרלו אלגנטי, בעל ארומת עשבי תיבול, מנטה, אקליפטוס ופירות יער אדומים, בשילוב עם ניחוחות אדמה, ליקריץ ווניל. השילוב של ענבי המרלו עם ענבי קברנה סוביניון מאותו הכרם תרמו ליין גוונים של קאסיס ופירות יער שחורים. יושן במשך 19 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות. יתאים לגבינות קשות ובעלות טעמים מתונים, כגון גבינת אמנטל שוויצרית.

רקנאטי קברנה סוביניון רזרב
יין קברנה סוביניון קטיפתי ואלגנטי, בעל ארומת פרי אדום ופירות יער שחורים, שוקולד ושזיף שחור משולבים בנגיעות של תבלינים ים תיכוניים בדמות רוזמרין וטימין. גם הוא יושן במשך 19 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות. יישון ארוך בחביות עץ אלון הופך את היין לכבד יותר, ומתאים לגבינות קשות בעל טעם דומיננטי, כדוגמת פרמז'ן או גראנה.

רקנאטי שרדונה
יין לבן אלגנטי, בעל גוף מלא המעניק תחושה מלטפת עם ניחוח תפוחים ופירות טרופיים, בגווני קוקוס ואגוז מוסקט, שהתיישן בחביות עץ אלון צרפתיות קטנות למשך שמונה חודשים. מ