Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> מסע באוריינט אקספרס: לה בוהם,

מסע באירופה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לפני 31 שנה בדיוק, ב-19 במאי 1977, ערכה האוריינט אקספרס, שקישרה בין אירופה לאימפריה העותומאנית, את נסיעתה האחרונה. לזכרה, הנה ארבע מסעדות, שמטבחן שואב מהמסלול של רכבת המותרות: מצרפת, דרך איטליה, עובר בבולגריה ועד טורקיה

לה בוהם
בר-מסעדה לה בוהם, הממוקם בלב פארק גני יהושע, שוכן בתוך גן פריסאי קסום, ומגיש תפריט ים-תיכוני, עם נגיעות מהמטבח העולמי. המקום מכיל 260 מקומות ישיבה, (200 בשטחי הגן ועוד 60 בתוך המסעדה), והגן בו הוא עטוף יוצר את הפרדה המושלמת בין הסביבה האורבנית הסואנת לנוף הקסום של המקום. את בר המסעדה יצר המעצב המוביל עופר ברקן, שאחראי לקונספט הייחודי של המקום, ועל המטבח חולש השף יורם סבי, אשר יצר תפריט על טהרת מנות ים תיכוניות, עם נגיעות מהמטבח העולמי, המהווה ליווי מושלם לאלכוהול איכותי. במנות: שניצל וינאי, צ'ויבל רוס ברטן (סטייק סינטה 220 גרם, המוגש עם טבעות בצל בציפוי פריך, בליווי ניו פטטו), פנה פורטבלו (ברוטב בשמל וגבינת מוצרלה מותכת), ולינגוויני שרימפס וקלמארי, ברוטב עגבניות טריות ופרמז'ן. הגן היפהפה, האווירה הקסומה, והאוכל המעולה, יחזירו את הרומנטיקה גם לציניקנים שבינינו, ויגרמו לנו להרגיש, לרגע, כמו בפריס.
לה בוהם
שד' רוקח, בתוך גני יהושע, מול גני התערוכה, תל אביב.
03-6417725

פרינצ'יפסה
כיאה לנסיכה איטלקית אמיתית, אספה לה פרינצ'יפסה, במשך ארבע שנות קיומה, מועדון של מעריצים נאמנים, הפוקדים אותה מידי יום, רובם אנשי עסקים ממתחם הבורסה. הסידור ביניהם פשוט: היא מספקת להם אווירה ביתית ועיצוב המודרני, אוכל איטלקי ברמה גבוהה ומגוון רחב מאד של מנות ספיישל אישיות. הם, מצידם, מחזירים לה אהבה. לאור הסידור הזה, קשה למצוא מקום פנוי בפרינצ'יפסה במשך היום. אבל בשעות הערב האווירה במתחם משתנה, ואת ההמולה הקולינארית בפרינצ'יפסה מחליפה אוירה אינטימית. אפשר לשבת על הבר היפהפה בצמוד לחלונות גדולים שמשקיפים החוצה, או ליד אחד השולחנות, ולהתמזג בנוף האורבני. מהמטבח יוצאות מנות על טהרת המטבח האיטלקי, ובהן פנה פירות ים, פטוצ'יני אנטרקוט, כבדים במרסלה, צלעות טלה, מחבת שירמפסים ברוטב חמאת עגבניות ואפונה, ועוד. חשוב לציין שגם לצמחונים יש מגוון רחב של מנות פסטה מעניינות, דגים ופירות ים.
פרינצ'יפסה
דרך בגין 7, בית גיבור ספורט, מתחם הבורסה, רמת גן.
057-6664050

ויטושה
מסעדת ויטושה, הקרוהי על שם הר בולגרי אבל ממוקמת ביפו, מגישה אוכל בולגרי אותנטי, באווירה בולגרית אותנטית, ובמחירים שווים לכל נפש. המקום מעוצב כמו מסעדה בלקנית, חלונות גדולים פעורים בקירות, על השולחנות פרושות מפות אדומות רקומות, וגם קהל הסועדים מורכב מיוצאי בולגריה, כמו גם המלצריות. בתפריט: איקרה מביצי דגים כבושות, שקמבה – מרק בשר צח עשוי קיבה של בקר, קציצות קבב בולגריות, מוח באגרסיטדה, קווארמה - קדרה אפויה של עוף עם ירקות וביצה, מרנג'ינה - תבשיל של חצילים קלויים עם עוף, אורז מבושל בתרד ועגבניות, פשטידת פילו עם תרד טרי וגבינה בולגרית. דרובסרמה - מאפה כבד כבש עם אורז וחציל, ועוד. גם הקינוחים מגיעים מהמטבח הבולגרי, ולצד הבוואריה וקרם הקרמל, ניתן למצוא סוטלאץ' - פודינג אורז בחלב.
ויטושה
יהודה הימית 3, יפו, תל אביב.
03-5181974

גפן
גפן היא מסעדה טורקית נעימה, המגישה אוכל טורקי מסורתי, המבוסס על המטבח העותומאני של איסטנבול. מדובר במטבח שבו מוכנות מנות מורכבות מאוד, שדורשות עבודה רבה, ובמסעדת גפן מבשלים את האוכל המורכב הזה בלי שום קיצורי דרך. התפריט כולל מנות כמו פילו במילוי פסטרמה וקשקבל מטוגן, קציצות בורגול פריכות במילוי בשר עם צנובר, משולשי בצק פילו מטוגנים במילוי גבינה ושמיר, שווארמה טורקית מעגל וטלה, עגל מבושל עם ירקות שורש, מוסקה אפויה ברוטב עגבניות, חצילים ממולאים בבשר קצוץ, תבשיל עגל בחרס עם קשקבל, ועוד. במקום מוגשים גם קינוחים טורקיים אותנטיים, ובהם קדאיף עם אגוזים, עוגת חלב מוקרמת, מעדן חלב עם אורז, חבושים אפויים, כנאפה ועוד. המחירים במקום נוחים מאוד, ובשעות הצהריים ניתן ליהנות מארוחה עסקית במחיר 35 ₪ עד 59 ₪.
גפן
שוקן 19, תל אביב
03-6827788