Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת הלוייתן: ביקור בפריז

ביקור בפריז


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פלטת הבשרים הקרים הענקית כללה מורטדלה, כתף בקר, סלמי ופרוסות חזה בקר מפולפל...". האוכל במסעדת הלוייתן, והזמר שהנעים בשאנסונים צרפתיים, גרם לאדווה גן סתיו להרגיש כאילו ירדה ממטוס והתיישבה בבית קפה באמצע פריז

אם במקרה יצא לכם לאכול במסעדה קטנה בשם Le leviathan השוכנת לחופה של העיר הקסומה ניס בדרום צרפת ומאז התייסרתם מגעגועים – יש לי בשורה טובה. הלוייתן עלתה לארץ והתמקמה לה במקום אסטרטגי מול ימה הכחול של נתניה. יצחק ורבקה, האחראים לעלייתה של המסעדה לקולוניה הצרפתית נתניה, ניסו בתחילה להיגמל מהתמכרותם לכל מה שקשור באוכל טוב ואנשים רעבים, והחליטו לפתוח דווקא מכבסה בארץ הקודש. כמו שקורה בדרך כלל בהתמכרויות, הכניעו הגעגועים את השניים, ולא עבר זמן רב עד ששערי הלוייתן נפתחו מחדש.

נכנסנו אל המסעדה המרווחת והמוארת והתקבלנו בחיוכים רחבים ובקריאות "שבוע טוב" מכל עבר. אוירה משפחתית אפפה אותנו, אותה השלים להפליא מלצר חייכן וחביב שהגיש לנו מבחר פתיחים טעימים - סלט אבוקדו טוב, לחמניות חמות וסלט קישואים מעולה שהיה מורכב מקישואים טריים (לא מבושלים!) קצוצים דק, בזיליקום קצוץ, מיץ לימון ושמן זית. רבקה, החצי השני של יצחק שמנצח על הנעשה במטבח, מעידה עליו שהוא קפדן עד אימה במה שקשור לחומרי הגלם במטבח. "את צריכה לראות מה הוא עושה אם נדמה לו שאיזה דג הסתכל עליו קצת עקום", היא מספרת בחיוך. "הדג הזה יחזור לשולח בדיוק כמו שהוא הגיע".

למנה ראשונה בחרנו בפלטת בשרים קרים ובסלמון כבוש. הפלטה הענקית כללה מורטדלה, כתף בקר, סלמי ופרוסות חזה בקר מפולפל. המנה הוגשה בלווית סלט עלים ופטריות שמפניון וקערית חרדל שבאופן מפתיע, לא היה צרפתי. גם מנת הסלמון הייתה נדיבה ביותר, וכללה צנימים וסלט עלים ברוטב מצוין של חרדל גרגירים ובזיליקום.

בעודנו ממתינים למנות העיקריות עלה על במה קטנה עלם חמודות מוכשר, שהנעים את זמננו בשירים צרפתיים וגרם לנו להרגיש כאילו ירדנו בזה הרגע ממטוס אייר פראנס והתיישבנו בבית קפה קטן באמצע פריז.

למנות העיקריות בחרנו בסטייק אנטרקוט וצלעות כבש. הצלעות היו טעימות, אך בשרן יכול היה להיות רך יותר. הסטייק היה עסיסי, והוגש ברוטב יין מתקתק ובליווי שעועית ירוקה דקיקה, תפוחי אדמה קטנים בקליפתם ומניפת עגבנייה. הסטייק הטוב הזה הזכיר לי ביסטרו צרפתי אליו נהגנו ללכת בילדותי הרחוקה באילת. הביסטרו ההוא היה ידוע ברטבים המשובחים איתם היו מגישים שם סטייקים, והביקור מן העבר עשה לי טוב על הלב.

סיימנו את הערב במוס שוקולד חביב, בעיקר בהתייחס לכך שהיה פרווה (שכחתי לציין – הלוויתן היא מסעדה כשרה), ותה עם נענע. נפרדנו מכולם בחמימות ואיחלנו ליואן, הזמר הצעיר, שיפרוץ בקרוב את גבולות המסעדה וישיר מול קהל קצת יותר גדול. חוף ניצנים יכול להתאים.

הלוייתן
גד מכנס 2, נתניה.
09-8612550