מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ארבעה שפים, קונדיטורים וקיטררים מציעים לכם הצעות לחג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מה עושים השפים בפסח? מגדילים את הראש וחושבים איך לצאת מזה בכבוד. הכה את המומחה.


עוגת קרוסלה עשירה במיוחד לחג פסח
באדיבות קונדיטוריית בן עמי

המצרכים הדרושים להכנת בסיס בצק פריך:
100 גר' חמאה
1/3 כוס סוכר
2 חלמונים
גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון
½ כוס קמח מצה
½ כוס קמח תפו''א
½ כפית א. אפיה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים בפוד פרוססור ולעבד לבצק
לרפד בתבנית קוטר 26 ולאפות כ - 20 דקות עד שמזהיב.

המצרכים הדרושים + אופן הכנת המוס הראשון :
להמיס בסיר 50 גר' חמאה + 100 גר' שוקולד מריר
להוריד מהאש ולהוסיף 2 חלמונים
להקציף 2 חלבונים + 1 כף סוכר ולהוסיף לתערובת השוקולד
להקציף 75 גר' שמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת הנ''ל.

המצרכים הדרושים + אופנן הכנת המוס השני:
להקציף 75 מ''ל שמנת מתוקה + 2 כפות קפה נמס איכותי + כף סוכר
לזלף עם שקית זילוף ופיה מס' 7 על המוס הראשון.

המצרכים הדרושים + אופן הכנת המוס השלישי:
להמיס 20 גר' חמאה + 75 גר' שוקולד חלב
להוריד מהאש ולהוסיף 2 חלמונים
להקציף 2 חלבונים + 1 כף סוכר ולהוסיף לתערובת השוקולד.

המצרכים הדרושים + אופן הכנת המוס הרביעי:
להמיס 20 גר' חמאה + 50 גר' שוקולד לבן
להוריד מהאש ולהוסיף 1 חלמון
להקציף 2 חלבונים + 1 כף סוכר ולהוסיף לתערובת השוקולד.
להקציף 75 גר' שמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת הנ''ל

המצרכים הדרושים לציפוי:
להרתיח 100 גר' שמנת מתוקה, להוסיף 150 גר' שוקולד לבן
לערבב עד שנמס
למזוג על העוגה הקפואה.

מסעדת קונדיטורית בן עמי
כפר ויתקין
09-9579589

פילה סלמון על מצע של תרד מאודה ברוטב יוגורט ושום
עמרי בן פרז ''קרחת בצלחת''

יש לא מעט אנשים שמעדיפים לא לאכול בשר ולפיכך מתכון קל להכנה שנותן פיתרון איכותי ''ומושקע'' לשונאי הבשר

4 מנות

פילה סלמון שלם פרוס ל-4 מנות
חבילה עלי תרד שטופים
מלח פלפל
לימון פרוס
2 כוסות יין לבן
2 גביעי יוגורט
4 שיני שום כתושות

מניחים את הפילטים על נייר כסף (כ''א בנפרד) מוזגים 1/2 כוס יין בתוך כל נייר אלומיניום מתבלים במלח פלפל ומניחים מעל 2 פרוסות לימון.
סוגרים את הנייר (בצורת אוהל) ואופים בתנור חם 200 מעלות כ – 20 דקות.
במחבת עם מעט שמן זית מקפיצים את עלי התרד בתיבול מלח ופלפל.
בקערה מערבבים יוגורט, שום, מלח, פלפל וקצת שמן זית.

מניחים מן התרד במרכז כל צלחת, מעל מניחים את הפילה ומעל שופכים את רוטב היוגורט הקר.

שף עמרי בן פרז
''קרחת בצלחת''
052-726527


מרנג קוקוס
קונדיטורית חטאים מתוקים

10 ביצים מס' 3
600 גרם סוכר לבן
300 גרם קוקוס

1. במערבל חשמלי מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה, כשמתחיל להווצר קצף לבן, מוסיפים את הסוכר בכמה פעמים וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב . מפסיקים את פעולת המערבל ומקפלים את הקוקוס אל הקצף בזהירות, כדי לא לשבור את המרנג.
2. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פיה כרצונכם, מזלפים על תבנית מכוסה בנייר אפייה ואופים באמצע התנור, על תוכנית טורבו, בחום נמוך (80-100 מעלות ) כשעה- שעה ורבע.

הערה: יש לדאוג שיהיה חריץ בדלת התנור בחצי הראשון של זמן האפייה. אם אי אפשר, כדאי סתם לפתוח את התנור לעיתים קרובות.

בתנור ללא טורבו ממקמים את התבנית הכי נמוך שאפשר ומאריכים את משך האפייה.


חטאים מתוקים
שבזי 67 תל אביב
03-5162708


מרק פול ירוק עם ''רביולי'' ממצה במלית גבינת עיזים
החומרים הדרושים (ל- 4 מנות):

רבע קילו פול ירוק
מרק ירקות צח (או מים)
מעט קליפת לימון מגוררת
1 עגבנייה קלופה, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות קטנות
מעט פטרוזיליה קצוצה

לרביולי:
2 מצות
חבילה גבינת סנט מור (של ברקנית), מרוככת
חבילה גבינת עיזים רכה (פרומעז), מרוככת
ביצה טרופה
שמן לטיגוון
אופן ההכנה:
1. חולטים את הפולים כדקה במים רותחים, מצננים במי קרח ומקלפים גם מהקליפה הפנימית. מבשלים את הפולים הקלופים במרק הצח כרבע שעה, מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מסננים.
2. לרביולי: מרטיבים את המצות ומניחים בתוך מגבת לחצי שעה. כשהמצות רכות ויבשות, קורצים מהם עיגולים בעזרת כוס רחבה.
3. מערבבים את שני סוגי הגבינות לעיסה אחידה. מניחים כפית ממלית הגבינה במרכז כל עיגול מצה, מורחים את שולי המצה בביצה טרופה, סוגרים בעזרת עוד עיגול מצה ומהדקים היטב. טובלים את הרביולי בביצה טרופה ומטגנים בשמן חצי עמוק, משני הצדדים עד הזהבה.
4. להגשה: מוזגים את המרק לצלחות אישיות ומניחים שני רביולי בכל צלחת. מקשטים בקוביות העגבניות, בגרד הלימון ובפטרוזיליה הקצוצה.

יניב גור אריה
מבשלים חוויה

08-9762250

www.mevashlim.co.il