מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > סדנאות אלכוהול> משקה החיים. פסטיבל הבירה בפונדק רמון

משקה החיים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בירה היא לא סתם משקה אלכוהולי – היא תופעה חברתית. פונדק רמון, לרשת מלונות ישרוטל, משיק את פסטיבל הבירה הראשון שלו, הכולל הרצאות על בירה, סדנאות בישול בבירה, הכרת מבשלות אקזוטיות ועוד. הכל סובב סביב משקה החיים

בירה היא משקה אלכוהולי תוסס המבוסס על מים, לתת (דגנים שעברו הנבטה, בעיקר שעורה או חיטה) כשות (צמח מריר המקנה לבירה מרירות וארומה אופייניים) ושמרים, שסוגם קובע את סיווג הבירה לאחת משתי משפחות – אייל או לאגר. משפחות בירה נבדלות ביניהן גם בתסיסה, בטמפרטורת ההכנה, ובעיקר בטעם - טעמה של בירה מסוג אייל עשיר יותר מבירת הלאגר, וזאת בשל חומרי ארומה וטעם שונים המיוצרים בתהליך התסיסה. חלוקה נוספת היא לפי צבע – בירה בהירה או כהה, כשהכהה נחשבת בדרך כלל לחזקה יותר (אולם יש להבדיל זאת מבירה שחורה, משקה על בסיס חיטה שאינו אלכוהולי). בברים, פאבים ובתי בירה ניתן להשיג מגוון רחב יחסית של בירות, מחבית או מבקבוק, כשבירה מחבית נחשבת בדרך כלל לחזקה ועשירה יותר מבירה בבקבוק.

עד כאן העובדות היבשות. אבל בירה, וזאת יודע כל חובב אלכוהול, היא לא סתם משקה – היא תופעה חברתית. היא חלק בלתי נפרד מיציאות חברתיות לפאב השכונתי, משחק ביליארד ידידותי, צפייה במשחק כדורגל, או סתם פיקניק או על-האש עם החבר'ה, ואחת היא אם היא באה בפחית, בבקבוק או מחבית. אין אף משקה אחר שמגדיר את הגבריות בצורה טובה יותר מבירה, ולמרות שמבחר הסוגים והפירמות עצום – בירות מסוימות יזכו אותך במבטי הערכה, בעוד אם תזמין אחרת – יגחכו עליך מאחורי הגב. בכל רחבי העולם נחגגים אירועי בירה ופסטיבלי בירה, היא חלק בלתי נפרד ממופעי רוק ואירועי ספורט המוניים. ועכשיו, לראשונה בארץ, מרים בית מלון את הכפפה, ומציע סוף שבוע המוקדש כולו למשקה.

פונדק רמון, מרשת ישרוטל, יערוך בסוף השבוע האחרון של חודש מרץ, בתאריכים 27-29.3, את פסטיבל הבירה הראשון של רשת המלונות, המורכב למעשה מסופ''ש שכולו בירה. את הפסטיבל מפיק שגיא קופר, מומחה בתחום הבירה; אבי ברמן ממסעדת 'אלימלך' בתל אביב ילמד במהלכו בישול בבירה, ויצרנית הבירה קרלסברג נותנת לפסטיבל חסות.

לו''ז האירוע :
יום חמישי:
15:00- 19:00: הגעה למלון וקוקטייל קבלת פנים. חלוקת בירה קרלסברג וטובורג.
19:00- 21:00: ארוחת ערב הכוללת תבשילי בירה.
21:30: הרצאת מבוא בנושא בירה - שגיא קופר. קופר יסביר כיצד מייצרים בירה וממה, וגם על כמה מהבירות הבולטות של מבשלת קרלסברג: בירת חיטה, סטאוט, בירות לאגר ועוד. במהלך ההרצאה יחולקו טעימות מותגי בירה של קרלסברג.
23:00: הקרנת סרט.

יום שישי:
7:00 – 9:.0: ארוחת בוקר.
9:30 – 15:00: פיצול המשתתפים לשלוש פעילויות מתחלפות, מדי שעה וחצי:
* טיול ג'יפים.
* סדנת בישול בבירה - אבי ברמן. ברמן, שף מסעדת 'אלימלך', ילמד במהלך הסדנא בישול בבירה הלכה למעשה, עם טעימות ממרכיבי הבירה. בישול בבירה הוא בישול ארוך יחסית, והבירה משמשת בו לריכוך מצד אחד, וכרוטב מצד שני. הסדנה מתובלת בהרבה סיפורים של ברמן, בעל חוש ההומור הייחודי.
* מבשלות בירה בוטיק ובירה אקזוטית, כולל טעימות – שגיא קופר. מבשלות הבירה ה''אקזוטיות'' הן מבשלות בוטיק ישראליות, זעירות, אותן מתפעל לרוב איש אחד או שניים. במהלך הסדנה יספר קופר על הדמויות מאחורי הבירה, על הדרך שבה הגיעו לבשל בירה, ומה הם עושים. הבירות עצמן יכללו אלמנטים מעניינים: בירות מעושנות, למשל, שלא מוכרות בכלל בארץ, בירה ''ירוקה'' – בירה בתסיסה, ובירות נוספות ומפתיעות.
ארוחת צהרים בשטח
19:00- 21:00: ארוחת ערב בליווי בירות קרלסברג.
22:00: הופעה של להקה אירית או מופע ג'אז. שתייה - בירה קרלסברג – חופשית.

יום שבת:
11:00: הרצאה בנושא בירה ובריאות – הדיאטנית לימור בן חיים. המהות – שתייה מאוזנת. במהלך ההרצאה תסביר בן חיים כיצד שתיית בירה מתונה יכולה לתרום לבריאותם של גברים ונשים ולא לגרוע ומנגד - כיצד שתייה מרובה של בירה עלולה להזיק.

הזמנות ומחירים
המחיר לאדם בחדר זוגי, לשני לילות, הינו החל מ-995 ₪, כולל אירוח על בסיס חצי פנסיון והשתתפות בכל הסדנאות והאירועים. הזמנות ניתן לבצע בישרוטל ישיר 1-800-800-808, או דרך אתר ישרוטל.


פונדק רמון
עין עקב 1, מצפה רמון.
057-7420641