מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ליד הקפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מה הולך טוב עם קפה? זו לא שאלה שמלצרים שומעים לעיתים קרובות, אנחנו יודעים מה אנחנו אוהבים עם הקפה שלנו: חלב, סוכר או משהו נלווה אחר. לא משנה אם בבית או בחוץ, אם נשתה אספרסו או נס-קפה, אנחנו בני-האדם אוהבים שילובים. אנו אוהבים אותם כל-כך, שלעיתים אנו כבר לא שמים לב אליהם ולוקחים אותם כמובן-מאליו.

קפה ומאפה
ישנן תוספות לקפה שכבר הפכו למונחים שבשגרה. כחברה גסטרונומית, הגיוני שנרצה לצרף למשקה גם איזשהו מזון, לכן המונח ''קפה ומאפה'' נהיה בנאלי בימינו כמעט כמו ''פיצה וקולה''... ייתכן שהמנהג של שתיית קפה עם קרואסון התחיל בצרפת, שם הקרואסונים המעולים הם הגורם המאזן היחיד ל''נוזל הבלמים'' שמוגש שם כ''קפה''. אישית, אני רואה את המאפים למיניהם כתוספת חביבה לכוס קפה, אך לא באופן קבוע, אפילו לא לעיתים קרובות, משום שהמאפה מעיב במתיקותו ובטעמו השולט, על טעמו הייחודי של הקפה.

בתחום המזון הנלווה לקפה ישנם אינספור שילובים. כל מי שמכיר סרטים אמריקאים מכיר את ההלצה הקבועה על שוטרים של ''קפה ודונאט''. כמובן שקפה אמריקאי חייב להיות מלווה באיזושהי תוספת על-מנת לעמעם את טעם הגומי השרוף שמאפיין אותו... לא מפתיע שרק בארה''ב תוכלו לשמוע מישהו מזמין המבורגר וכוס קפה.

אם נחזור לתחום המתוקים, נגלה שישנם אפילו ממתקים שנועדו במיוחד לקפה, כמו החטיף ''טים-טאם'' שהוא בעצם מעין קש שעשוי משוקולד.

קפה ועיתון
קפה גם משתלב להרבה אנשים עם המילה הכתובה. הצורה הפופולארית ביותר היא קפה ועיתון. הקפה והעיתון שניהם כבר צרובים עמוק בתרגולת הבוקר של רובנו. אנו מקבלים זאת בברכה, אולי משום שכך אנו מתעדכנים בנושאי-שיחה להמשך היום, מצטיידים במרץ ראשוני ומרווים את עצמנו פיזית ומנטלית. ייתכן, שהפעולה המשולבת של שתיית קפה וקריאה מספקת חלק מהאנשים לא פחות משיחות ה''דא-והא'', שגם הן תוספת מאוד פופולארית לקפה. לא פעם יצא לי לראות בבית קפה אדם שקורא בשקיקה את התפריט, משום שלא היה בנמצא עיתון.

קפה ואלכוהול
גם האלכוהול הצליח להשתרבב לתוך עולם הקפה. נדיר כיום לראות בית-קפה שאין בו ''אייריש-קופי'' או שאר משקאות קפה אלכוהוליים. השילוב הזה הוא מיותר, לעניות דעתי. לאלכוהול יש טעם דומיננטי בהרבה מקפה, לכן כמות מזערית משנה את טעם המשקה ללא היכר. אני מודה שיש משהו קורץ בחריפות הקלילה שמורגשת, אבל אחרי הלגימות הראשונות היא הופכת למאוסה. ישנו עוד שילוב פופולארי של קפה ואלכוהול, שמתבטא במיתוס ''הקפה המפכח''. נהוג לחשוב ששתיית קפה משכחת את השפעת האלכוהול, ההפך הוא הנכון. הקפה ממריץ את מחזור הדם וגורם לאלכוהול להתפזר במערכת מהר יותר, מכאן נובע שאחרי שתיית הקפה, נהיים יותר שיכורים לזמן-מה, לכן מומלץ להימנע מכך.

קפה וסיגריה
אין שילוב נפוץ יותר מזה. מאז שנפגשו שתי אחיות אובדות אלו ממזרח ומערב, לא נפרדו. כנראה שנמאס לה לכוס הקפה להיות זוגתה של נרגילה שמנה ומסורבלת שהופכת את חוויית הקפה השלמה לפרויקט. הסיגריה הסתפקה בלהיות זוגתו של האלכוהול, אך לא מצאו חן בעיניה הבוגדנות והתככנות שאפיינו אותו. כשנפגשו, גילו השתיים עד כמה יש להן במשותף, שתיהן מאוד ארומאטיות, שתיהן ניתנות לצריכה כמעט בכל מקום ולשתיהן יש את היכולת לגרום לאדם להתרכז בתענוג העכשווי מבלי לחשוב על המחיר העתידי (שבו עם הרופא המשפחתי על קפה וסיגריה, הוא יסביר לכם...). יש הטוענים, שמשום שהסיגריה מכהה את חוש הטעם והריח, לא ניתן ליהנות מחוויית הקפה בשלמותה. לעיתים, שילובים שנראים כנידונים לכישלון מהווים תענוג, כמו השילוב בין קפה ''בוץ'' (עלבון לאניני הקפה...) וסיגרית ''טיים'' (עלבון לאניני הטבק...), שלדעתי הוא מצוין.

אם כן, לא משנה אם אתם שותים את הקפה שלכם עם עיתון, עוגה, וויסקי, סיגריה או כל דבר אחר, בפעם הבאה נסו לחשוב אם הקפה הוא התירוץ לעיתון או שמא העיתון הוא התירוץ לקפה...