מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שף בשקט עם מאור אהרון מאלפינה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מאור אהרון, השף של המסעדה הצרפתית אלפינה בנתניה, נזכר איך היה מכין עם אמא קוסקוס של יום שבת, בוחר לעצמו קריירה אלטרנטיבית למקרה שלא היה שף, ומספר על החלום שלו: לפתוח לא מסעדה אחת, כי אם רשת

שם: מאור אהרון.

מקום מגורים: נתניה.

מסעדה: אלפינה, נתניה.

לימודים: תדמור.

סגנון בישול: צרפתי קלאסי.

עבודות קודמות: עבדתי ברוקה, דלידג, קייטרינג הטעם השישי. לא מזמן חזרתי מאוסטרליה, עבדתי שם שנה במסעדה איטלקית במלבורן. חזרתי ותפסתי פה את עמדת השף.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: עם אמא, במטבח. מכין את הקוסקוס של יום שבת.

אם לא הייתי שף הייתי: מאמן כדורגל.

מנה אהובה: קוסקוס.

חומרי גלם אהובים: דגים.

לעולם לא אבשל: חזיר.

מנת דגל: יש כמה. מוס סלמון; כבד אווז ברוטב קסיס; פילה בקר ברוטב יין; וסלט אלפינה המפורסם, שכולל שלושה סוגים של גבינות - חלומי, מוצרלה, וצהובה מגוררת – קרוטונים וירקות. סלט מאוד טעים.

מסעדה מוערכת/אהובה: ויולט של יוסי שטרית.

השראה: מצב רוח טוב. אם אין לי מצב רוח טוב – אני על הפנים...

חלום: שתהיה לי רשת מסעדות בכל הארץ.

מתכון: כבד אווז ברוטב קסיס
חומרים:
3 פרוסות כבד אווז
כוס ציר בקר
כוס יין מרסלה
חצי כוס קרם קסיס
50 גרם חמאה (קוביות)
קורט מלח
חופן אוכמניות
אופן הכנה:
1. מחממים מחבת פסים רחבה או גריל, וסוגרים את כבדי האווז .
2. במחבת, מצמצמים את ציר הבקר בחצי. מוסיפים יין מרסלה, ומצמצמים שוב בחצי.
3. מוסיפים כבדים, קרם קסיס, חמאה ומלח, ומצמצמים עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.
4. מגישים על צחלחת מלבנים, ומקשטים באוכמניות ובז'וליינים של קליפת תפוז.
בתאבון!

אלפינה
גד מכנס 2, נתניה.
09-8829391