מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ארוחת השבוע במסעדת אגואה ירושלים

כמו בצרפת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''לפתיחת הארוחה הוגש לנו לחם ביתי, לצד חמאה וממרחי טפנד, עגבניות מיובשות ופסטו. אחר-כך החלו לפקוד את שולחננו המנות הראשונות: סינטה כבושה עם בלסמי שמן זית וגבינת פרמז'ן, לצד משולשי פן-דה-מי נפלאים, שרימפס מוֹחיטוֹ ברוטב רום, נענע, לימון ושום, וחציל צלוי עם קרם טחינה. פשוט כיף!''. אמיר בן נעים התמוגג מהסגנון הייחודי של מסעדת אגואה הירושלמית

''לפתיחת הארוחה הוגש לנו לחם ביתי, לצד חמאה וממרחי טפנד, עגבניות מיובשות ופסטו. אחר-כך החלו לפקוד את שולחננו המנות הראשונות: סינטה כבושה עם בלסמי שמן זית וגבינת פרמז'ן, לצד משולשי פן-דה-מי נפלאים, שרימפס מוֹחיטוֹ ברוטב רום, נענע, לימון ושום, וחציל צלוי עם קרם טחינה. פשוט כיף!''. אמיר בן נעים התמוגג מהסגנון הייחודי של מסעדת אגואה הירושלמית

מסעדת אגואה נמצאת במרכזה של אחת השכונות היפות ביותר בירושלים. הגענו לבית-אבן ששופץ לקראת פתיחת המסעדה שקיימת כחצי שנה (ממרץ 2007) ובמתכונתה הנוכחית כחודשיים. בתחילה, הייתה זו מסעדת שף, וכעת הפכה לביסטרו צרפתי תחת אותו שם ובניצוחן של ידיים חדשות וטובות. מחוץ למסעדה הקימו הבעלים גם בית קפה קטן, שעוצב בהשראת עגלות הקפה הפריזאיות ובו תיהנו מקפה ''בריסטוט'' (Bristot) המצוין.

נכנסנו ומיד חשנו באינטימיות של המקום. תאורה רכה, מוסיקת רקע, סידור פרחים רענן ושולחנות ערוכים עם גביעי יין. בתחילת היום מוגשות כאן ארוחות בוקר, ובימים א'-ה' ניתן ליהנות מארוחות עסקיות משתלמות במחיר הוגן ביותר. באגואה חשבו גם על צאצאיכם, והתאימו להם מנות כלבבם, כך שתוכלו להגיע לארוחות משפחתיות מבלי לחשוש שהילדים יסתבכו באחיזת השרימפס ויישארו רעבים. במקום יש הפרדה מוחלטת בין אזור ללא מעשנים לבין קומת המעשנים, שהופכת בכל לילה לבר אינטימי וצעיר. ניתן לערוך במקום אירועים פרטיים סגורים לכ-30 אנשים, ולצורך כך תוקצה אחת הקומות. מומלץ תמיד להזמין מקומות מראש, ובמיוחד בסופי שבוע.

מלצר אדיב הגיש לנו תפריטים, והתרשמנו מהמבחר והגיוון. גם תפריט האלכוהול מציע שפע של אפשרויות, וביניהן מבחר יינות ממדינות שונות. לפתיחת הארוחה הוגש לנו לחם ביתי, ולצידו חמאה וממרחי טפנד, עגבניות מיובשות ופסטו. מיד אחר-כך החלו לפקוד את שולחננו המנות הראשונות: סינטה כבושה עם בלסמי שמן זית וגבינת פרמז'ן, שהגיעה לצד משולשי פן-דה-מי (Pan de Mi) נפלאים, שרימפס מוֹחיטוֹ ברוטב רום (Pampero Rum, ונצואלה), נענע, לימון ושום, וחציל צלוי עם קרם טחינה. פשוט כיף! בזו אחר זו התמסרנו לטעמים הנפלאים ולמרקמים המיוחדים עד לניקיונן המוחלט של הצלחות. באמת מאד טעים, ואת החציל הזה לא תשכחו.

לליווי המנות העיקריות בחרנו ביין ''מֵד רֵד'' (MED RED) של יקב ''אמפורה'' האיכותי וליבנו נפתח. למנות עצמן, קיבלנו סטייק אנטריקוט ברוטב יין אדום, עם קוֹנפי תפוחי-אדמה ושעועית ירוקה, ודניס בגריל עם עשבי תיבול, לימון ושומשום בתוספת פירה בטטות ממכר. מהר מאד הבנו שהחגיגה בעיצומה. לא הצלחנו להרפות משתי המנות הטעימות האלה, ולמרות נדיבותן - חיסלנו הכל. לא בכל מקום יודעים להשביח כך סטייק ולהפיק מהדניס את קסמו.

נחנו מעט והתלבטנו באילו מהקינוחים שהותאמו במיוחד עבור ''אגואה'' לבחור. לבסוף בחרנו בעוגת קרם גבינה ואגסים מעוטרת בפסי שוקולד דקיקים, ובפאי בננה ושוקולד. צלחות ההגשה עוטרו בסילאן (דבש תמרים) ושברי פיסטוק שהוסיפו צבעים ושמחה. הייתה זו דרך טובה ונעימה לסיום הארוחה.

ראוי לציין את איכותו וייחודו של האוכל באגואה, עליו אחראי, בצורה אישית מאוד, אבשה, אחד הבעלים. ממנו יוכלו אוהבי האלכוהול גם לשמוע על אודות המשקאות השונים. ''רצינו טעם מאוזן שהוא פשוט טעים, לא מתחכם, כזה שפונה לכולם'' מסביר אבשה. לרגעים חשבנו להפעיל עליו לחץ פיזי מתון כדי לסחוט את סודותיו מעוררי הקנאה, אך לבסוף הגענו המסקנה שבמקום להסתבך בפלילים - פשוט נשוב ונבקר באגואה גם בעתיד.

אגואה
המעין 1, עין-כרם, ירושלים
02-6449494