מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

המשימה: פיצה על האש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

באחת השבתות הטרום אביביות שפקדו אותנו לאחרונה, התארגנו כמה זוגות חברים עם הילדודס ויצאנו אל חיק הטבע ועשינו פיקניק איטלקי על האש .נשמע אולי מוזר, אבל באותה מידה היה מוצלח מאוד.


ימי השמש האחרונים בהחלט מצביעים על העובדה שלמרות התאריך – האביב כבר כאן וזאת העונה הכי מופלאה לצאת בה אל הטבע ולעשות פיקניק משפחתי. לא רק שזה לא צריך להיות מסובך, אלא זה גם יכול להיות מהנה.


בבית ארגנו את המרכיבים הבאים, בתוך קופסאות פלסטיק:
גבינה מגוררת (מוצרלה, טל העמק, קשקבל, גבינה בולגרית)
טבעות זיתים, רצועות פלפלים, פטריות חתוכות
בקופסאות שימורים – טונה, תירס.
ירקות לקלייה על האש – תירס מבושל, זוקיני, טבעות בצל עבות, עגבניות שרי,פלפלים צבעוניים.
פירות על האש – בננות, תפוחי עץ, אננס משומר
תבלינים – מלח, פלפל גרוס, אורגנו, אבקת שום, זעתר, תבלינים טריים.
חומרים כלליים – שמן זית, חומץ בלסמי, קטשופ ורוטב עגבניות לפיצה.

אביזרים:
מלקחיים ממתכת , קרש חיתוך, כלים חד פעמיים, קערה, מגש גדול, סכין לחיתוך,
2 מגבת מטבח (אחת אף פעם לא מספיקה), כפות, מפת שולחן, מברשת לשמן.
פחמים+חומר בעירה + נייר עיתון + גפרורים / מצית והכי חשוב – גריל BBQ,
ושקית זבל גדולה לסוף הפיקניק.


אופציות ה''בצק'' לפיצה:
אפשר להכין מראש בצק שמרים לפיצה ולהביא אותו בקערה מכוסה ואפשר גם להשתמש בבסיס מוכן: לקנות פיתות ''ביס'' קטנטנות או פיתות עירקיות.

הגענו אל פינת החמד שבחרנו ביער בן-שמן והתחלנו בתפעול הפיקניק. התחלקנו לקבוצות ובמקביל עשיניו מספר פעולות:


1. קבוצה ראשונה: הבערת האש להכנת הגחלים (הילדים אספו איצטרובלים בינתיים לליבוי הפחמים).
הערה - הגחלים מוכנים כאשר הלהבה דועכת ושכבת אפר מכסה את הגחלים.


2. קבוצה שנייה – ארגון כל מרכיבי הפיצה והירקות: שיפוד הירקות והפירות על שיפודי עץ, שהושרו במים למניעת התלקחות של השיפוד.
כל אחד הרכיב לו את הפיצה שהוא אוהב, הניח על צלחת והמתין עד שהפיצה שלו תעלה על במת ה''מנגל''


היה טעים מאוד. קינחנו בפירות על האש ותה עשבים מה שנאמר, החיים יפים.

כמו מתכונים

א. פיצה בפיתה ''בייבי'' - לאחר הרכבת הפיצה, יש להניח על הגריל את הפיתה.
בערך 3-4 דקות מכל צד.

ב. פיצה על פיתה עירקית - לפני הרכבת הפיצה יש למרוח מעט שמן משני צידי הפיתה.
לקלות את הפיתה 2-3 דקות, להפוך את הפיתה על הגריל , ורק אז להרכיב את הפיצה (על הצד החם).

ג. רוטב לירקות על האש – ½ כוס שמן זית + 3 כפות חומץ בלסמי + 2 כפות סוכר +אורגנו
2 כפיות אבקת שום +מלח ופלפל גרוס לפי הטעם. לערבב היטב ולמרוח בעזרת המברשת
על הירקות המשופדים ולהניח על הגריל – עד לשיזוף מתקדם.

ד. קינוח - בננה על האש בקליפתה – חורצים עם סכין חריץ לאורך הקליפה. מרווחים מעט את הקליפה ושמים בכל בננה 1 כף סוכר, (מעט קינמון עם רוצים או קוביית שוקולד). מניחים על הגריל החם וצוליםבמשך 10-15 דקות.

רעיון נוסף - פירות משופדים (בננה, תפוחים, קוביות אננס, תותים... וגם מרשמלו) לזרות מלמעלה מעט סוכר ולהניח על הגריל. לצלות עד שהפירות משתזפים.