Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> הרביעייה הפותחת סוכות: חג של פירות, יטבתה בעיר, דליה, רונימוטי, לימונים

סוכות: חג של פירות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בסוכות, חג האסיף, השתרשו מספר מנהגים הקשורים בצומח בכלל, ובפירות בפרט: החל ממצוות הסוכה, הדורשת לכסות את הגג בסכך, דרך המצווה על נטילת ארבעת המינים, מן הצומח כולם, וכלה במנהג הרווח לאכול בתקופה זו הרבה פירות. הנה כמה מסעדות בהן תוכלו לעשות את זה

בסוכות, חג האסיף, השתרשו מספר מנהגים הקשורים בצומח בכלל, ובפירות בפרט: החל ממצוות הסוכה, הדורשת לכסות את הגג בסכך, דרך המצווה על נטילת ארבעת המינים, מן הצומח כולם, וכלה במנהג הרווח לאכול בתקופה זו הרבה פירות. הנה כמה מסעדות בהן תוכלו לעשות את זה

יטבתה בעיר
הרשת שהוקמה במטרה לאפשר לתושבי העיר ליהנות מאיכות הטעם והטריות של המשק, הכפר והקיבוץ, מתבססת על תפריט חלבי-צמחוני. השייקים הטבעיים שלה, הכוללים מגוון של פירות על בסיס חלב, יוגורט או מיץ תפוזים, הפכו זה מכבר לסימן ההיכר של הרשת. בכל ימות השנה ניתן לעצור באחד מששת סניפי הרשת, ולהתענג, בישיבה במסעדה או בטייק-אווי, על שייקים עם בננה, תפוז, אשכולית, אננס, תפוח, אגס, לימונדה, ובעונה – עם תות, מנגו, מלון, אפרסק, אבטיח, גויאבה וקיווי. ביטבתה בעיר משלבים פירות גם במנות המתוקות, וניתן ליהנות שם בין השאר מארוחת בוקר הכוללת סלט פירות עם יוגורט, גרנולה ודבש; מגלידת יטבתה הכוללת ארבעה טעמי גלידה, סלט פירות וקצפת; מוופל אמריקאי המוגש עם גלידה וסלט פירות; מפנקייקים המוגשים עם סלט פירות, ועוד.
יטבתה בעיר
סניפים ברחבי הארץ
1-599-594-459

דליה
מסעדת דליה ממוקמת במושב אמירים, ישוב צמחוני-טבעוני בגליל העליון, ומחלונות הזכוכית הגדולים שלה נשקף נוף הכנרת. המסעדה מגישה ארוחות בוקר או צהריים עשירות ומגוונות, ממיטב מאכלי המטבח הצמחוני. שתי הארוחות כוללות לימונדה ביתית קרה, לחמניות טריות מאפה בית וסלטים. בארוחת הבוקר ניתן לקבל מאכל פירות, המורכב ממבחר פירות העונה, עם שיבול שועל ויוגורט. בארוחת הצהריים ניתן לקבל קציצות בוטנעים הכוללות שקדים ברוטב בצל, וגם פלטה חמה הכוללת תמרים ממולאים באורז. את שתי הארוחות ניתן לקנח עם תה צמחים, עוגת תפוחים ורולדת תמרים. בחגים, מומלץ להזמין במסעדה מקום מראש.
דליה
מושב אמירים, הגליל העליון.
04-6989349

לימונים
מסעדת לימונים שוכנת במתחם תיאטרון החאן, במבנה בן המאה ה-19, מהתקופה העות'מנית, שנבנה על חורבותיו של פונדק דרכים מן התקופה הצלבנית. המסעדה כשרה בשגחת רבנות ירושלים, בשר חלק בית יוסף ירקות מהדרין, ומתמחה במאכלים מיוחדים ברטבים שונים ומגוונים, חלקם על בסיס פירות: פילה סלמון ברוטב פורט שזוף ותאנים; חזה מולארד ברוטב אגסים; חזה עוף ברוטב תמרהינדי; סלט פרי הארץ, הכולל מצע עלי תרד טריים, תפוזים, אשכוליות, תפוחים, אגוזים, גרעיני חמניה ונבטים ברוטב רימונים, ועוד. את מנות הבשר ניתן לקבל ברוטב לבחירה: תמרהינדי, פלפל ירוק, פטריות ורימונים. הקינוחים שחל המקום מבוססים גם הם על פירות, וכוללים פאי תפוחים עם סורבה קוקוס, עוגת מוס שוקולד ותפוזים, סורבטים בטעמי מנגו, פסיפלורה, קסיס וקוקוס, ועוד. במקום ניתן לערוך גם אירועים.
לימונים
ככר רמז 2, מתחם תאטרון החאן, ירושלים
טלפון: 02-6719602

רונימוטי
רונימוטי היא מעדנייה איטלקית ובית לייצור פסטה, במקום תמצאו אוכל איטלקי אותנטי, מחומרי הגלם הטובים ביותר, במחיר סביר. בתפריט של רונימוטי אפשר למצוא מבחר אנטיפסטי משתנה, ממרחים ונקניקים בעבודת יד, לחמים מיוחדים הנאפים במקום, מתוקים, וגם רביולי וניוקי במגוון מילויים, הנעשים בעבודת יד. ניתן לבחור אם לאכול במקום או לקחת הביתה. במקום מציעים גם מגוון של סדנאות, בהן סדנת לחם, סדנת מנות ראשונות, סדנה איטלקית, סדנת בשר, סדנת קינוחים, והסיבה בגללה הם נכנסו לרשימה זו – סדנת פירות ים, בה תוכלו ללמוד להכין סביצ'ה, מנות דגים ופירות ים קלאסיות, כולל ניקוי ופילוט. לא בדיוק פירות במובן הקלאסי של המילה, אבל עדיין מעורר תיאבון.
רונימוטי
ראול וולנברג 24, מגדלי זיו, רמת החייל, תל אביב.
03-6470247