Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> קפה ובתי קפה בקפה-מסעדה אנג'וי Njoy

אבק של כוכבים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הסלט המרענן כלל עלים ירוקים, אנדיב, פטריות, בצל סגול, אגוזים וגרעיני חמניה ברוטב ויניגרט שומשום, והוגש בליווי קרוסטיני גבינת ברי פריכים וטעימים..''. קרן ויזנר מבינה למה משמש Njoy, בית קפה אינטימי ונחמד, כמקום מפלט לסלבריטאים

''הסלט המרענן כלל עלים ירוקים, אנדיב, פטריות, בצל סגול, אגוזים וגרעיני חמניה ברוטב ויניגרט שומשום, והוגש בליווי קרוסטיני גבינת ברי פריכים וטעימים....''. קרן ויזנר מבינה למה משמש Njoy, בית קפה אינטימי ונחמד, כמקום מפלט לסלבריטאים

רוב חברי נמנים על קהילה הקרויה ''מאמצים חדשניים''. אותה קהילה מפוארת מתהדרת באנינותם בתחומים שונים, לרבות קולינריה. כשנפתח/ת מסעדה/בר חדש/ה, או שהם שומעים על מקום אטרקטיבי, השוכן קצת הרחק מעיני הציבור, הם מתייצבים באדיקות למשימת בדיקת האווירה, וכמובן - בלוטות הטעם. לכן, כשחפשתי חיפשתי בית קפה אינטימי ונחמד, הרחק מהשאון של העיר הגדולה, המליצו לי חברי הקהילה על Njoy. בית הקפה, נאמר לי, מצוי במרכז המסחרי של אזורי חן, ת''א. המקום מקסים. האוכל סבבה. וכצ'ופר - ''הזוג המלכותי'' של ישראל, כך הובטח לי, נוהג לסעוד שם את ליבו, ועוד סלבס רבים וטובים, המחפשים קצת מרגוע מהרדיפה הבלתי נלאית של צלמי הפאפרצ'י. אחרי הבטחות כאלה, לא נותר לי אלה לארוז את חברתי באוטו, ולהצפין לאזורי חן.

קשה להאמין שמקום שנמצא בתוך תל אביב, יכול להיות מבורך כך במקומות חניה. חשבתי לעצמי, כבר ההתחלה טובה. גם ההמשך לא הכזיב. את פנינו קיבל יורם, מבעלי המקום, איש חביב ומסביר פנים, והדריך אותנו בנבכי המקום. Njoy, המוגדר כקפה-מסעדה עם נגיעות ביסטרו קלות, הוקם ע''י שני חברים טובים, יורם וניתי, המכירים מגיל 15. המקום, שהוא תולדה של זיהוי נישה שלא סופקה באזורי חן היוקרתית והשקטה, קיים כבר שלוש שנים. הוא פתוח מדי בוקר החל מ–7:00, ומציע מגוון רחב של ארוחות בוקר, לצד סלטים, כריכים, פסטות ומגוון של מנות עיקריות. בתפריט אגף נפרד למנות בריאות, לאלה השומרים על תזונה נכונה. במקום שמים דגש על איכות החומרים, בהם נעשה השימוש במנות המוגשות, וכן על מימד החדשנות - התפריט משתנה מדי עונה. הקהל המאייש את בית הקפה מורכב ברובו מתושבי השכונה, אך כשיש מקום שווה - השמועה פורשת את כנפייה ומביאה ''מתיישבים חדשים'' מהמרכז. המקום מציע אינטרנט אלחוטי (קריצה לאנשי העסקים), ובערבים ניתן לקיים אירועים שונים של עד 70 איש.

בית הקפה מחולק לשני עולמות. בעולם הפנימי, הישיבה ממוזגת ואינטימית יותר. בעולם החיצוני ניתן לשבת בחוץ וליהנות מהבריזה (ימי הסתיו כה קרובים) ומאווירה צעירה וכייפית. כמובן, שבחרנו לשבת בחוץ, במיקום אסטרטגי ונעים, כדי שנוכל לחלוש במבטינו על הסביבה ולאתר אטרקציות (בתקווה שיהיו...). את הספתח עשינו עם משקה גרניטה לימונענע, שהיה מרענן וחמצמץ במידה הנכונה. לצידו הזמנו את סלט הבית – סלט Njoy ושתי מנות בשר מומלצות: סטייק פרגית ונתחוני פרגית בטריאקי.

המנות היו נדיבות והוגשו באופן אסתטי ביותר עם יין אדום קטיפתי מבית יקבי רמת הגולן. הסלט המרענן כלל עלים ירוקים, אנדיב, פטריות, בצל סגול, אגוזים וגרעיני חמניה ברוטב ויניגרט שומשום, והוגש בליווי קרוסטיני גבינת ברי פריכים וטעימים. לצידו, על צלחת גדולה, נחו להן 4 חתיכות נדיבות של סטייק פרגית על הפלנצ'ה, שתובל ברוטב צ'ילי מתקתק, נעשה במידת הבישול והחום הנכונה, והוגש בלווית פלחי בטטה ותפו''א ננסיים בתנור. בשר הפרגית היה נימוח בפה והשתלב באופן מופלא עם התוספות השוות. מיותר לציין, שהמנה נטרפה במלואה. מנת נתחוני הפרגיות בטריאקי, מנה מוקפצת של נתחוני פרגית עם שומשום וירקות הוגשה על מצע אורז מתובל, הייתה עדינה בטעמה. במהלך הבליסה האמורה, עודכנו שהן הטבח הראשי והן הבעלים סיימו לימודיהם בתדמור והשתלמו אצל טובי השפים הישראליים (חיים כהן), ובקצת רכילות פנימית הנוגעת לרצונם של הבעלים להתפתח בענף.

כל דבר טוב, חייב להסתיים במשהו מתוק. החלטנו לקנח בעוגת גבינה עם פירורים וסופלה שוקולד. הקינוחים של המקום נקנים מדי יום מקונדיטוריה מובחרת, והסוד שלהם הוא בהגשה. מנת הסופלה התהדרה בהגשה יפה ולוותה בכדורי גלידה וניל וקצפת טרייה שהשתלבו מצויין בסופלה השוקולד, שגלש והיה חם וטעים. עוגת הפירורים שלוותה עם רוטב פירות יער חמצמץ הייתה אמנם שגרתית אך טעימה.

כשנפרדנו לשלום מיורם המקסים, הבטחתי לו שאת ארוחת בוקר יום שישי אני עושה אצלו, אך דרשתי בבוטות מה שיזמן גם את יודנינט (אופסססס ..חשפתי.....בטעות), כדי שגם אני אהנה מקצת אבק של כוכבים.

Njoy
אורי צבי גרינברג 25, מרכז מסחרי אזורי חן, תל אביב.
03-7411022