Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> הרביעייה הפותחת הדרלה, אל-בריו, בוחא, דארנא

ראש השנה כל השנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בראש השנה אנחנו נוהגים לאכול ראש דג, עוף בתנור ושאר ירקות. במסעדות הבאות, תוכלו ליהנות ממטעמי החג, בשדרוגים מיוחדים, כל השנה. חלקן אפילו מציעות תפריט מיוחד לארוחת החג עצמה, למקרה שלא בא לכם לארח. ובברכת שנה טובה וטעימה

בראש השנה אנחנו נוהגים לאכול ראש דג, עוף בתנור ושאר ירקות. במסעדות הבאות, תוכלו ליהנות ממטעמי החג, בשדרוגים מיוחדים, כל השנה. חלקן אפילו מציעות תפריט מיוחד לארוחת החג עצמה, למקרה שלא בא לכם לארח. ובברכת שנה טובה וטעימה

הדרל'ה
בביסטרו הצרפתי שבמתחם אגם מונפורט תוכלו ליהנות בכל השנה ממטעמים כמו גרבלקס (מניפת אלתית בכבישה ביתית), מאפה פילו במילוי ירקות קלויים וגבינת עיזים, דואט כבד אווז ופורטבלו ברוטב, דג ים על מצע עגבניות בגריל, פילה בקר במעטפת פלפל פריכה על מצע פירה, אסקלופ בגריל – גלילת חזה עוף במילוי דוקסל פטריות ורוטב חרדל, ועוד.
את שתי המנות האחרונות תוכלו לאכול גם בארוחת ראש השנה החגיגית שנערכת במסעדה. בארוחה, שעלותה 160 ₪ לאדם (לא כולל שירות) תוכלו לבחור מנה עיקרית מבין מגוון הכולל את שני הנ''ל, וגם נתח אנטריקוט בגריל על מצע תפודים, דג פורל בקרם פטריות חורש, סלמון בגריל ברוטב סלסה ורדה, רביולי ריקוטה תרד ברוטב קרם עשבי תיבול. בנוסף, יחכו לכם על השולחן לחם הבית בליווי זיתים סורים וחמאה מתובלת, דואט סביצ'ה דג ים וסלסה רימונים, חציל קלוי במרינאדה אסיאתית, בומב שמפיניון- פטריות מוקפצות בנוסח השף, קרפצ'יו פילה בקר ותפוח בדבש וקנקני שתייה קלה. למנה אחרונה תוכלו לבחור בין מרקיז שוקולד, שטרודל תפוחים, מוס שוקולד לבן ורימונים, וללוות אותה עם שתייה חמה לבחירה.
הדרל'ה
מתחם אגם מונפורט, מעלות תרשיחא.
057-7471433

אל-בריו
בר השף אל-בריו מציע שילוב מנצח של אוכל משובח במחירים שפויים וצוות חם. הקונספט הוא של מנות קטנות ולא מעוצבות, עם טעמים בסיסיים של שמן זית משובח, לימון, הרבה שום ועשבי תיבול טריים. חומרי הגלם האיכותיים מגיעים טריים כל יום מהשוק ומטופלים בהרבה אהבה. המקום מעוצב בסגנון רטרו, עם צבעי עץ כתומים הממלאים את המקום בחמימות ובאווירה ביתית.
לרגל ראש השנה, מציעים באל-בריו תפריט מיוחד שכולו מחווה לחג. מנות ראשונות: גפילטע פיש, מניפת סלמון בעישון קל עם קוויאר, מרק דגים עשיר עם עגבניות וצ'ילי, ומרק עם קניידעלך. מנות עיקריות: אוסובוקו טלה ביין אדום וארטישוק, פילה דג פרידה ברוטב עגבניות ופלפלים קלויים, שוק אווז בשעועית לבנה ופטריות פורצ'יני, ביף בורגניון. כל המנות העיקריות מגיעות עם תוספות לבחירה: פירה, ריזוטו פטריות, אורז ולקט ירקות. מנות אחרונות: קרפ תפוח וקינמון עם גלידת תפוחי עץ ודבש, צלחת עם שלושה סוגי סורבה, צלחת גבינות ישראליות, גלידת אלפחורס. בנוסף, יקבל כל סועד כוס יין קינוח על חשבון הבית.
אל-בריו
נוח מוזס 22, תל אביב.
03-6960512

בוחא
בוחא היא מסעדה אותנטית עם ניחוח גורמה, המשולב בנגיעות מודרניות. היא ממוקמת בליבו של שוק הכרמל, במרכז ההתרחשויות, הטעמים, הריחות והצבעים של תל אביב, ומציעה חוויה של אוכל טוב במחירים נעימים, עם צוות מזמין, וצבעוניות בלתי נגמרת של השוק. בוחא, הנקראת על שם משקה עראק תאנים, מציעה גם תפריט אלכוהול ויינות משובח, עראק בבקבוק אישי ומשקה הבית - אניס בטעמים.
במסעדה ניתן למצוא מגוון מכלים מסורתיים עם טוויסט מודרני, כמו: סיגרים מרוקאים במילוי בשר כבש מוגשים עם טחינה. שווארמה טלה וצנוברים. מסבחה חומוס ובשר כבש. מג'דרה בורגול, חציל שרוף עם סלט עגבניות ונענע. הקציצה של סבתא - קציצת בקר מתובלת, המוגשת על לחם הבית עם צרור עלי רוקט, עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ וממרח עריסה בתוספת צ'יפס. מגלובה כבש/עוף/צמחונית. תבשיל ירקות בשכבות עוף, כבש או ירקות. תבשיל קציצות כבש גרגירי חומוס וירקות שורש. וכמובן - נקניקיות המרגז המפורסמות של השף, לצד פירה ובצל מטוגן.
בוחא
רבי מאיר 42, פינת הכרמל (שוק הכרמל), תל אביב.
077-3232422

דארנא
מסעדת דארנא שוכנת במבנה ירושלמי יפהפה, בן 200 שנה, ומציעה את סיפור האירוח המרוקני כפי שנרקם במשך אלפי שנים, ממרחבי הנצח של הסהרה, דרך הטישקה והטודרה, ועד פסגות הרי האטלס המושלגים. האכילה במסעדה היא חוויה של מסע במרחבים, בזמנים ובטעמים.
דארנא היא מסעדה מרוקנית, אותנטית וכשרה למהדרין. בתפריט הקבוע שלה תוכלו למצוא מבחר של סלטים משובחים, ובהם זאאלוק (חציל וקוויאר), עגבניות טריות עם שום ושמן זית, גזר עם קינמון, כבד עגל עם זיתים וכמון, סלק טרי עם לימון, עדשים, מלפפון עם מי תפוז, זיתים שחורים חריפים עם תפוזים מרים, עגבניות בבישול איטי, וחצילים כבושים. בנוסף, מציעה המסעדה מעדנים כמו: הרירה מאראקישה - מרק מרוקאי מסורתי עם כוסברה טרי, חומוס, עדשים ועגל המוגשים עם תמרים טריים ולימון. פסטילה פסיה - מאפה מבצק עלים ממולא בעוף קורני ושקדים מעוצבים עם אבקת סוכר וקינמון. קוסקוס הרי האטלס - קוסקוס בשר עם ירקות: דלעת, פלפלים אדומים וירוקים, בצל, גזר, סלרי, לפת וכרוב. מא'ארוזה - כבש בבישול איטי עם בצל מתוק ואגוזים. מקואי - כתפיים של גדי צלוי עם אגוזים.
דארנא
הורקנוס 3, ירושלים.
02-6245406