מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> ארוחה בקפה מסעדה בורדו בכפר תבור

כמו יין טוב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

קפה-מסעדה בורדו שבכפר תבור מספק חוויה כפרית נעימה ומגיש יינות מהיקב הסמוך, מנות גליליות המורכבות מחומרי גלם ייחודיים, שירות אדיב ויחס אישי. המקום המושלם בעבור דניאלה בן משה לסעודה של יום כיף, אחרי היקב ולפני הספא

קפה-מסעדה בורדו שבכפר תבור מספק חוויה כפרית נעימה ומגיש יינות מהיקב הסמוך, מנות גליליות המורכבות מחומרי גלם ייחודיים, שירות אדיב ויחס אישי. המקום המושלם בעבור דניאלה בן משה לסעודה של יום כיף, אחרי היקב ולפני הספא

שבוע אחרון של אוגוסט, ואני ממהרת לנצל כל הפוגה בעומס החום, כדי לצאת לטיולים בצפון. חיפשנו מקום מעט צונן (לא מצאנו), אז הסתפקנו בבריחה ממישור החוף הלח לכיוון עמק יזרעאל. כך הגענו בסוף השבוע לכפר תבור, מקום יפהפה, ירוק ושלו. לאחר שהסתובבנו קצת במדרחוב ונהנינו מהקסם שיש לאזור להציע, המשכנו את שאר הטיול במקומות ממוזגים. התחנה הראשונה הייתה מוזיאון המרציפן, שהרשים אותנו בפיסולים הטעימים שניתן למצוא שם. קנינו לנו ערכת התנסות - קצת מרציפן הביתה מחנות המזכרות, כדי לנסות את כישורינו. משם עברנו לביקור קצר ביקב תבור והתרשמנו ממגוון הניחוחות. לשעות אחר הצהריים היה מתוכנן לנו ספא מפנק עם ג'קוזי וטיפול זוגי. את הזמן שנשאר לנו בין לבין החלטנו לבלות בבית-קפה מסעדה בורדו, הסמוך ליקב ולמוזיאון המרציפן.

בורדו הוא בית קפה ומסעדה כפרית, בעל עיצוב נעים ונוף משגע של התבור. המקום מארח משפחות מכל הארץ, שבאו ליהנות מהנופים ולאכול ארוחה משפחתית טעימה ומגוונת. שמוליק, בעל המקום, סיפר לנו שהרבה אנשים מגיעים לבית הקפה גם בבקרים, ונהנים ממגוון ארוחות הבוקר: כפרית, ים תיכונית עם שקשוקה, וארוחה קלה לשומרי הגזרה. אני כבר מדמיינת לעצמי את החוויה של ארוחת בוקר מפנקת על המרפסת המוקפת ירוק ומשקיפה לנוף התבור - התחלה מצוינת ליום חוויתי. סביר להניח שגם אנחנו היינו מנצלים את המרפסת, לו היינו מגיעים בשעות הערב או הבוקר. בנסיבות הקיימות, העדפנו את הקרירות של המזגן וצפינו בנוף מבפנים, כשאנחנו מתענגים על משקה לימונענע קפוא.

את ארוחת הצהריים שלנו התחלנו בשתי מנות קלילות שפתחו לנו את התיאבון ומילאו את החיך בטעמים ייחודיים. מנה של פטה עוף רך ונימוח בפה, במחית ריבת בצל ופירות יער. שילוב מוצלח של טעם פטה מעודן ומתיקות של ריבה ופירות. מנה של פטריות הכפר הייתה מיוחדת יותר, הכילה פטריות פורטבלו ממולאות בדוקסל, גבינה צ'רקסית שמובאת במיוחד מהכפרים באזור, והפתיעה באיכויות הטעם והמרקם . פטרייה גדולה ובשרנית שהשתלבה מצוין עם טעמה המתקתק של הגבינה הצ'רקסית ומנגד תובלה בגבינת פרמזן מלוחה מעט.

לאחר שהתענגנו על המנות הראשונות, עלעלנו בתפריט לבחור מנות עיקריות, שיעמדו באותם סטנדרטים. שמוליק הסביר לנו על מגוון המנות - צמחוני, בשרי, דגים, פירות ים, מנות ילדים ומנת שף שמתחלפת כל שבוע. המסעדה, מספר שמוליק, שמה דגש על השרות ללקוח ומתן חוויה שמתאימה לטעם הייחודי של כל אחד. ואכן, גם אנחנו נוכחנו שהשירות האדיב והיחס האישי הם אחד המאפיינים הבולטים של המקום. הגמישות של המטבח וההקשבה לסועדים מורגשים היטב כשטועמים את האוכל. זה פשוט כיף, להגיע למסעדה ולגלות שבכל מנה ישנה חשיבה עליך, האורח במסעדה.

הטעם האישי שלי, לקח אותי לכיוון של פירות ים. בחרתי מנה של שרימפס ברוטב פרובנסאל. קיבלתי צלחת גדושה בשרימפסים שוחים ברוטב שמנת ומעוטרים בפלפלים ועגבניות, הנותנים למנה טעם מעט חמצמץ, לצד הרכות של השמנת. שפכתי את האורז פנימה, שיספוג את כל הטעמים הנפלאים והתענגתי על המנה. בעלי היה יותר הרפתקן ממני, ובחר במנת השף. מנת בריאות ייחודית וטעימה להפליא. חצי עוף צרוב על מצע אביב חיטים. כשהמנה הגיעה לשולחן היא קצת הזכירה במראה שלה תרנגולת קטנה באחו - עוף שחום, משוח ברוטב ברביקיו עסיסי, מונח על מצע נבט חיטה ירוק. למען הסדר הטוב, אני מוכרחה לומר שהופתעתי לטובה מהשילוב של העוף עם האביב חיטים. אנחנו לא בדיוק ממעריצי הקינואה ושאר גרעיני הבריאות למיניהם. אך אביב החיטים, שדומה קצת לגריסים, או תבשילי חיטה אחרים, ספג את מיצי הבשר וחתיכות הירקות ששולבו בפנים, בזילוף קל של ליים, והוכיח לי שמנות בריאות במסעדה יכולות להיות מרתקות וטעימות מאוד.

בשם האווירה החגיגית, חיזקנו את הטעמים של הארוחה עם יין מרלו מיקב תבור – בבורדו מגישים את יינות היקב של היישוב. המרלו שטעמנו היה מוצלח במיוחד ומתאים לארוחה. יין עם גוף רך, ארומה עדינה שמאפיינת את אדמות היקבים באזור וטעם פירותי נעים, שמעשיר את האוכל ומשתלב איתו לחוויה של ממש.

לשלב הקינוחים הגענו שבעים ומרוצים ולא נשאר לנו מקום למשהו גדול במיוחד. התכבדנו בפרפה קליל ומרענן, בטעמי שוקולד חלבה ומנגו, מקושט בסירופ פירות יער. כשיצאנו החוצה, עדיין מתענגים על הארוחה הנהדרת ועל חווית האירוח במקום, גילינו שהגן מסביב למסעדה הוא בעצם בוסתן קטן של עצי פרי ושורות שורות של כרמי ענבים מזנים שונים. מה שמעניק לבורדו את החותמת הסופית של קפה-מסעדה כפרי, בתוך חווית תבור פסטורלית.

בורדו
חוות היין, כפר תבור.
04-6767673