מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

כל אחד יכול


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

סדנאות קישוט העוגות של שוגה מוכיחות שעם קצת תעוזה ויצירתיות – כל אחד יכול ללמוד לעצב בבצק סוכר. מיה בר הביאה לשם את בתה ליום כיף, והשתיים חזרו מאושרות, עמוסות בעוגה מקושטת וכלי אפייה, ועם חשק לעוד

סדנאות קישוט העוגות של שוגה מוכיחות שעם קצת תעוזה ויצירתיות – כל אחד יכול ללמוד לעצב בבצק סוכר. מיה בר הביאה לשם את בתה ליום כיף, והשתיים חזרו מאושרות, עמוסות בעוגה מקושטת וכלי אפייה, ועם חשק לעוד

''את אמיתית, או שגם את עשויה מבצק סוכר?'' שאלה בתי ענת את המדריכה יעל, דקות אחדות אחרי שהסדנה התחילה. יעל צחקה, אבל אני הבנתי בדיוק למה נשאלה שאלה זו, חצי בצחוק, חצי ברצינות: נדרשו לענת רק דקות מעטות של השתתפות בסדנה המקסימה הזאת, כדי להרגיש שהיא נמצאת בחלום מתוק.

לכבוד יום הולדתה המתקרב, לכבוד החופש הגדול ולכבוד ארבע שיניים שנפלו לה ביחד והשאירו לה חיוך חסר שיניים עליונות, לקחתי אותה ליום כיף של אמא ובת, ב''שוגה'', של טל כץ. כמה ימים לפני כן, כשהתיישבה מול המחשב בבית, וראתה באתר הבית של שוגה את העוגות היפהפיות שקישטה טל, התחילה ענת לפקפק אם זה המקום בשבילה, כי היא ''בטח לא תצליח לקשט כל כך יפה''. לא ידעתי איך לענות לה. גם בעיני נראו העוגות המקושטות כמו יצירת אמנות, שרק מי שידיו מיומנות ודמיונו עשיר, יכול לעשות. אבל אחרי שעתיים של צחוק והנאה במחיצת יעל ועינת, המדריכות הלבביות, נוכחנו לדעת, שכל אחד יכול!

טוב, אולי לא כל אחד יכול ליצור את כל הקישוטים שיודעים טל והצוות שלה לעשות, אבל לצפות עוגה בבצק סוכר, להושיב עליה בובה מתוקה עם שיער צבעוני, ולקרוץ לבבות בשתי שכבות שאותם מפזרים על העוגה, אפשר גם אפשר. כי בצק סוכר הוא חומר שנוח לעבוד איתו, ועם העידוד וההכוונה הצמודה של יעל ועינת, כל ילד יכול לצאת בסופה של הסדנה עם יצירת מופת עם טאץ' אישי. באמת.

אט אט התקבצו ובאו מספר ילדים בגילאי שש עד שתים עשרה. רוב האימהות הלכו לעניינם, והבטיחו לחזור בתום הסדנה. הילדים הוזמנו להיכנס למטבח, שצבעיו ורוד ירקרק, בו ניצבים שולחנות לבנים מבהיקים וכסאות גבוהים. בפני כל ילד הונחה עוגת שוקולד גבוהה עם קרם, שהיא כשלעצמה הייתה יפה ומגרה. הילדים הנרגשים נשלחו לשטוף ידיים, והולבשו בסינרים קטנים לבנים.

ואז התחיל הקסם. יעל נטלה את בצק הסוכר וחילקה ממנו חתיכות נדיבות לכל ילד. ''זה טעים''? שאלה בסקרנות אחת הבנות, ועינת חייכה אליה, ''נסי ותראי''. עד מהרה נעלמה הביישנות, והילדים שלחו את אצבעותיהם לעבר ההר הלבן המתוק, ''יאמי, זה טעים, יש לזה טעם של מרשמלו!'' חגגה ענת את הגילוי והגניבה לי, שישבתי מאחוריה, פיסה של תענוג.

ואחר כך הכול זרם בהנאה רבה, ממש אירוע חברתי. הילדים לשו, רידדו, קרצו, גלגלו, מדדו, מרחו – כל אחד בקצב שלו, וצחקו המון. האווירה מקסימה, הודות למדריכות, שלא רק מוכשרות, אלא גם נעימות, נותנות יחס אישי לכל ילד, וגם יודעות איך לשמור על האיזון העדין שבין לעשות במקום הילד לבין לתת לו לעשות לבד. אני, מתבוננת מהצד, נהניתי לראות את הילדים נהנים מחדוות היצירה, ומהגילוי שגם הם יכולים לעשות דברים שנראים מסובכים. כיף לראות את מבטיהם מרוכזים, גופם כולו מתמסר ומשתתף במלאכת הלישה והרידוד, ידיהם מתמלאות באבקת קורנפלור, ופיהם, בשאריות בצק סוכר.

בזמן הסדנה, שוטטתי לי בחנות הצמודה, בה ניתן לקנות את כל הציוד הדרוש לאפייה ולקישוט עוגות; חותכנים בצורות שונות, סכינים, סוכריות צבעוניות, מערוך דוגמאות, רינגים לעוגות בגדלים שונים, שמיד עושה חזק לקנות שלושה מהם (אם לא יותר), ולאפות עוגת חתונה למישהו, בצירוף בובות חתן כלה, גם הן למכירה. בחנות ניתן גם לרכוש את הספר ''יופי של עוגה'', שכתבה טל כץ, ובו צילומי עוגות מרהיבות, ובצידן הסברים מפורטים להכנה. בנוסף, נערכות במקום סדנאות גם למבוגרים, ובהם סדנאות לעיצוב מקצועי בבצק סוכר, עיצוב עוגות מוס, עיצוב פרחים מקצועי, סדנאות אפייה, עיצוב עוגיות ופילסו בבצק סוכר של פיות, בובות בארץ' ועוד.

כשנגמרה החגיגה, קיבלה ענת קופסה גדולה, ובה העוגה היפהפייה שהכינה. אני יצאתי עם שקית מלאה בדברים שקניתי בחנות, כדי להמשיך לעבוד בבית, ולבדוק אם ''גם אני יכולה''. ענת הייתה נרגשת, וביקשה שברגע שנגיע הביתה, נתכנן את העוגה שתכין ליום הולדתה. כל הדרך חזרה, היא שרה לעצמה את השיר החמוד שכתבה לאה נאור, ''היום אני שמחה, ולא יודעת למה..''. חייכתי, וחשבתי לעצמי, שאני בהחלט יודעת למה.

שוגה
עין חי 45, כפר מלל, רעננה
09-7422898