מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

חדש חדיש ומחודש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''נפגשתי עם רותי במסעדה היפה, על מרפסת העץ שמשקיפה אל הים, בערב נעים של בריזה. התפריט של קום איל פו משדר איפוק, תחכום ויצירתיות, ממש כמו הבגדים. כמי שכנראה מכירה נשים, חילקה השפית את המנות לגדלים שונים, כמו תווית שעל הבגד (קטן, בינוני וגדול), מה שמאפשר להרכיב ארוחה בהתאם לרעב או לשובע''. מיה בר מתמוגגת מהתפריט החדש בקום איל פו...

נשים בהיריון, כידוע, צריכות לאכול בשביל שניים, ולדאוג לתפריט בריא ומזין כדי שתינוקן יקבל את כל מה שהוא צריך כדי להתפתח. פעם שמעתי אחות-טיפת-חלב שאמרה, שתינוק הוא, בעצם, כמו עוגה: ''תכניסי חומרים טובים, והעוגה תצא מוצלחת''. בלי להיכנס להערות פמיניסטיות על גוף האישה, על תפקידיה או על ציפיות החברה ממנה, כשהייתי בהיריון הראשון, לקחתי את האמירה ברצינות, והתחלתי לאכול אוכל בריא. בתור מי שעד אז אכלה ללא מחשבה רק את הדברים שהיא אוהבת, גיליתי את חדוות הבריאות; נהניתי לקרוא על מרכיבי מזון, על החומרים שכדאי לדשן בהם את הגוף, ולפעמים אפילו דמיינתי לעצמי איך הויטמינים נספגים בתוכי והופכים אותי לאישה שקורנת מבריאות.

כיום, כמה שנים אחר כך, אני אוכלת הכול: אוכל בריא, ואוכל לא-בריא, ורק משייכת את התחושות הנכונות למזון: אשמה הולכת טוב עם ג'אנק פוד, התעלות וגאווה – עם אוכל בריא.
כששמעתי שבקום איל פו בנמל יש תפריט חדש, החלטתי שזה הזמן לקחת את גופי ליהנות מאוכל בריא.

נפגשתי עם רותי במסעדה היפה, על מרפסת העץ שמשקיפה אל הים, בערב נעים של בריזה. התפריט של קום איל פו משדר איפוק, תחכום ויצירתיות, ממש כמו הבגדים. כמי שכנראה מכירה נשים, חילקה השפית את המנות לגדלים שונים, כמו תווית שעל הבגד (קטן, בינוני וגדול), מה שמאפשר להרכיב ארוחה בהתאם לרעב או לשובע.

התפריט מציע מיצי-בריאות מעוררים תיאבון (במקרה של אגס וצנובר) או סקרנות (במקרה של תפוח, שומר וג'ינג'ר ). רותי הלכה על הסטנדרטי, והזמינה מיץ גזר, ואנוכי, מיץ תפוח, עשב חיטה וסלרי, שהיה מעולה. מרירות עשב החיטה כלל לא הורגשה, אך סגולותיה הבריאותיות פעלו את פעולתן, אני משוכנעת. הרגשתי.

לראשונות הזמנו סלט קינואה עם אגסים ואגוזי ברזיל, מנת הדגל שגם הפעם לא אכזבה. הילה, המארחת המקסימה, סיפרה לנו, שמה שעושה את הטעם המיוחד הוא תיבול עדין של מירין, קצת סיידר ועלי נענע, רוקט וסלרי קצוצים דק. בנוסף, הגיע לשולחננו סלט פירות- ים עם כרובית, שעועית ירוקה ובצל בחומץ שרי, צ'ילי פרואני, שמן זית וזעתר. על אף שאני מעדיפה את פירות הים שלי חמים, הסלט היה משובח; פירות הים (שרימפס חתוכים לרוחב וקלמרי) היו פריכים וטעימים והתיבול הבלתי שגרתי הוסיף עניין למנה.

לעיקריות, בחרה רותי, צמחונית מושבעת, המבורגר פטריות וטופו, עם סלט סלק וגזר בחזרת, ירקות טריים ומיונז טרגון, ואחרי שניקתה טוב את צלחתה, סיכמה, שבתור מי שטעמה המבורגר צמחי בכל רחבי תל אביב, היה זה הטוב מכולם. מגעו בפה היה כשל קציצה, ונגיעה מבוקרת של כל ביס במיונז המתובל הזניקה אותו לגובה.
אני נהניתי מפילה בס על עדשים שחורות, שעועית ירוקה, ותרד עם יוגורט וסומק. הדג היה נפלא; פריך מבחוץ ועשוי כמו שצריך מבפנים (קצת ורדרד). גם התוספות היו טעימות, העדשים פריכות ונעימות בפה, שטעמן החזק עודן במקצת על ידי היוגורט. באשר לשעועית ירוקה, לא התחשק לאכול כזו שוב.
עם המנות העיקריות הגיעה לשולחן גם מנת פתיחה חמודה ו''פותחת תיאבון'' של גפרורי גזר וזוקיני ברוטב אסיאתי, לצד לחם ושמן זית.

רצינו לקנח עם מלבי פירות יער עם פיסטוקים ומקל פילו, אבל הוא נגמר, ובמקומו טרפנו את הפנקוטה יוגורט עם סילאן ופיסטוקים. היה מעולה, שילוב מעניין של חמוץ ומתוק, שלא מכביד אך מספק את הצורך למתוק בסוף הארוחה.
ישבנו עוד שעה ארוכה, נהנות מאוויר נעים ומאווירה טובה. השירות היה קשוב וחביב, והמנות יפות כמו הבגדים. הפעם נתתי לעצמי מתנת בריאות שהנאה בצידה. נסו זאת בעצמכם.

קום איל פו
האנגר 26, נמל תל אביב, תל אביב
טלפון: 03-5449211