קרנבל שבועות בספייסס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ב''SPICES כלים וטעמים'' חוגגים את שבועות בקרנבל שיימשך יומיים עם גבינות בוטיק, יינות משובחים, מוסיקת עולם, מאפים מיוחדים, שמני זית, מאהל בדואי, סדנאות גיבון עם דפנה דריאל ומבצעים ומתנות בפורמג'רי. מומלץ להתעדכן

רשת ''SPICES כלים וטעמים'', מהמרכזים הקולינארים המובילים בישראל בתחום תרבות הבישול, האפייה והאירוח, עורכת לרגל שבועות קרנבל קולינארי מיוחד במינו, שיכלול את כל פרי הארץ הטובה, מגבינות בוטיק ישראליות מובילות, דרך גבינות חדשות של מחלבות צעירות, יינות משובחים, מאפים מיוחדים לחג, שמן זית, מאהל בדואי, אפיית פיתות מזרחיות בטאבון אותנטי ומופע של מוסיקת עולם.
הארועים יתרחשו בסניפי SPICES בהדר יוסף, צומת ביל''ו ובסניף החדש ביהוד-סביון.

בין מחלבות הבוטיק המתארחות באירוע, משק יעקבס מכפר הרא''ה, מחלבות הבופאלו ממושב בצרון, דניאל ברזילי ועוד.

הארוע ימשך יומיים: 20/5/07- 21/5/07, ימים א', ב', בין השעות 18:00 – 21:00.

עוד על הפורמג'רי
ברשת ''SPICES כלים וטעמים'' נמצא הפרומאג'רי (בוטיק הגבינות) הראשון בארץ, בו ניתן למצוא גבינות ייחודיות ממחלבות בוטיק מהארץ ומהעולם. בימי הקרנבל, הפרומאג'רי לובש חג ומעניק הנחות ומתנות ייחודיות לרוכשים גבינות לקראת שבועות.

ה-FROMAGERIE מציע מגוון רחב ביותר של גבינות איכות של מיטב היצרנים בארץ ובחו''ל (כ-150 סוגים שונים של גבינות). התוצרת המקומית מיוצגת על-ידי כ-50 סוגי גבינות מובילות ממיטב מחלבות הבוטיק בארץ. רוב הגבינות עשויות מחלב מלא ויוצרו בתהליכים ידניים. בין השאר מוצגות גבינות כבשים של מחלבת ''ברקוביץ''', קממבר בעלי גפן של ''קורנמל'' והגבינות ''עיזבל'' ו''טל הגליל'' של ''עין כמונים''. לצידן מוצעות גבינות שכמעט ולא ניתן להשיג בשום מקום אחר בארץ פרט למחלבות עצמן, כגון גבינת ''מוני'' ו''מיכל'' של שי זלצר וכן, מחלבות טל מבאר יעקב, משק יעקבס מכפר הרא''ה, מחלבות הבופאלו ממשוב בצרון, עז עברית מקיבוץ הזורע, אלטו מקיבוץ שמרת ועוד.

שוחרי הבריאות ישמחו לגלות בפורמג'רי הצרפתי גם גבינות מחלב בופאלו טרי כמו מוצרלה די בופאלה ויוגורט, שלהם יתרונות בריאותיים רבים: תכולת כולסטרול העומדת על חצי מתכולת הכולסטרול בחלב ותכולת סידן הגדולה פי שלושה. חלב הבופאלו עשיר בוויטמינים יחסית לחלב הפרה ומכיל חלבונים חיוניים שנעדרים מחלב הפרה. מוצר בריאות נוסף הוא טופו טרי תוצרת ''שיזן'', המיוצר על פי ידע יפאני ומצטיין בטעם עשיר יותר ובמרקם רך יותר מהטופו המוכר בארץ.

כמו כן מציע הפורמג'רי של ''SPICES כלים וטעמים'', בלעדית בישראל, כעשר גבינות איכות מצרפת, ביניהן: saint albrai – גבינה ממשפחת הגבינות הכחולות, מחלב פרה טבעי, הנארזת בצורה ייחודית דמוית פרח; brebieu- גבינה רכה מחלב כבשים עם טעם מודגש וארומה עשירה; vieux pane- גבינה חצי רכה מחלב פרה, המיוצרת בשיטות צרפתיות מסורתיות, ו-shaumes – גבינה רכה בטעם פירותי עשיר, בעלת ניחוח של אגוזים מעושנים. שוחרי הגבינות יוכלו להתענג על גבינות אירופיות מובילות נוספות, בהן ''פרמג'יאנו רג'יאנו'' – גבינת הפרמזן המקורית האיטלקית, ''פרובולונה'', גם היא מאיטליה, וה''צ'דר'' וה''בלו סטילטון'' האנגליות.

בוטיק הגבינות יציע גם שירות של מגשי גבינות לאירוח לפי הזמנה, המתאימים למסיבות או להזדמנויות אחרות, ויערוך אירועי טעימות ואירועי השקה של מחלבות מקומיות.

הבוטיק פועל בסטנדרטים אירופאיים, כולל בקרת טמפרטורה ולחות, כדי לשמר את איכותן של הגבינות. על הניהול המקצועי של ה- FROMAGERIEהופקדה דפנה דריאל, 35, שהתמחתה במשך שנים בייצור גבינות בברזיל.

כך תרימו ערב גבינות ויין מושלם
המלצות מפי דפנה דריאל, הגבנית של '' SPICES כלים וטעמים''

6 אורחים לארוחת ערב ביום שישי, בראנץ' בשבת ל 30 איש, או סתם ערב ספונטני של סרט טוב בטלוויזיה וגבינות על השולחן? כך או כך, מצאתם עצמכם בחנות הגבינות, עומדים מול שפע המבחר ולא יודעים מאיפה להתחיל. באיזו עוד הזדמנות אתה מוצא עצמך הולך כל הדרך אל החנות רק בשביל לעמוד לבסוף מול הדלפק ולשאול את המוכר מה בעצם אתה רוצה?
היצע הגבינות שגדל כל כך בשנים האחרונות, משאיר את הקונה הממוצע נבוך מול בליל השמות, המחלבות והמושגים החדשים בתחום. הגבנית של SPICES כלים וטעמים, דפנה דריאל, נותנת כמה טיפים לעריכת ערב מושלם של אירוח בגבינות ויין.

מה בתפריט?
כשעורכים ארוחת טעימות או מארחים עם גבינות איכות מיוחדות, רצוי להשאיר את הפוקוס עליהן. אין צורך בארוחת ארבע מנות, קוקטיילים עם מטריות וכדומה. הגבינות, יין טוב ומעט לחם יספיקו. הבחירה שונה אם מדובר בארוחת בוקר, קינוח או צלחת אחרי צהרים לחברים. בצלחת גבינות של ארוחת בוקר, נבחר גבינות קלות יותר ובדרך כלל פחות בשלות וארומטיות. גבינות כבשים קשות שהן הקלות והמהירות ביותר לעיכול, טבעיות או בשילוב תבלינים, גבינות עיזים חצי קשות וכמובן גם צהובות קלאסיות כמו האמנטאל עם החורים או כל אחת מהגרסאות האירופאיות האחרות שלה.
בארוחה המבוססת על גבינות, נבחר מספר גדול יחסית של גבינות כדי ליצור עניין. נבחר גבינות ממקומות שונים, ארצות שונות, מרקמים מעניינים וטעמים מגוונים כדי לוודא שכל אחד ואחד מהאורחים וימצא את מבוקשו. נוכל לבחור גבינה או שתיים חריפות במיוחד, ארומטיות או בשלות מאוד, אך לא כדאי לוותר על גבינות רגועות יותר בטעמים עדינים, שאפשר לאכול מהן כמות גדולות יותר. כדאי לשלב גבינות מחלב פרה לצד עיזים וכבשים, כדי לא לפספס אף אורח.

למגש קינוחים, אפשר להשתולל עם גבינות שמנות יותר, רכות, בשלות וחמאתיות, ולא לוותר על גבינה כחולה חריפה בעלת טעם חזק!
באופן כללי כדאי לגוון כמה שיותר כדי ליצור עניין.

מי ומי בסועדים?
האם אתם שמרנים או אוהבים להתנסות בדברים חדשים? לאנשים בעלי טעם מורכב אפשר להכין צלחת גבינות מפתיעה, שתהיה מורכבת מגבינות בוטיק מעניינות, ללכת על ורסיות בשלות יותר של גבינות מוכרות, על ריחות מודגשים, שילובים מעניינים של סוגי עובש, פחם ועוד. אבל אותה צלחת בדיוק, יכולה להבריח בצרחות את האנשים שאוהבים טעמים מוכרים וידועים, מרקם חלק בלי הפתעות ובלי להריח יותר מידי את העז או המרעה שלה.

שמות הגבינות
רוב המחלבות בארץ העניקו לגבינותיהן שמות משמות שונים, שפעמים רבות אינם מעידים על סוג הגבינה או החלב, אלא נקראו על שם העז, הנוף הנשקף מהחלון או הבת של הגבן. הקונה עומד מול מיכל, תמר, ורדית ואופיר, ולא ממש מבין על מה הוא מביט, אלא אם הוא מכיר את הגבינה באופו אישי (או את הבת של הגבן). בדומה, גבינות אירופאיות מפורסמות, כמו הרוקפור למשל, רשמו את שמותיהן בתווי תקן אירופאיים להגנה בפני חיקויים, כך שגבינות דומות מאותה משפחה אינן יכולות להקרא באותו השם ונקראות במגוון שמות מעולם התוכן האירופאי. עולם זה כולל את ''גשר החשמן'', ''כובע הנזיר'' ועוד הברקות צרפתיות. מי שמחפש גבינה מסוג מסויים, יכול להציץ באותיות הקטנות שעל האריזה ולראות שמדובר ב''גבינה חצי קשה מסוג קממברט'' או ב''גבינה בנוסח פרימייר''. באותיות העוד יותר קטנות אפשר לראות האם מדובר בפניציליום רוקפורי (גבינה כחולה, אם לא הבחנתם עדיין בסבך העורקים הירקרק) או תערובות של קנדידיום (גבינות עובש לבן).

אם אין אריזה, ואם מחפשים פשוט גבינה טובה, מומלץ לשאול את המוכר, וכמובן לטעום. גבינות משתנות ממחלבה למחלבה, מעונה לעונה ומשבוע לשבוע. המוכר שמכיר כל גבינה ידע לספר מה כדאי לקנות היום, מה הבשיל ומה לא הגיע עדיין לנקודה הנכונה, מה טרי ומה יצא דוקא הפעם מיוחד יותר ומפתיע.

קנייה והגשה
כדאי לקנות את הגבינות כמה שיותר קרוב להגשתן. לא כדאי לאחסן אותן ימים רבים במקרר, במיוחד לא גבינות טריות ורכות שנחתכו בחנות. הן עלולות לאבד את הצורה והטעם. לא כדאי לחתוך אותן מבעוד מועד אלא להניח לצידן סכינים קטנים. כך אפשר יהיה להתרשם מהצורה, הגודל והמרקם הכולל. גבינה שנחתכה מבעוד מועד מאבדת את החיוניות שלה ומתייבשת.
יש להקפיד ולהגיש את הגבינות בטמפרטורת החדר ולא קרות מידי. לשם כך יש להוציאן לפחות שעה לפני ההגשה מהמקרר. הטעם יודגש ויתחזק.

כמויות
לא כדאי להגזים עם הכמויות. אין דבר מעצבן יותר מלהישאר עם שאריות עצומות של גבינות שעמדו בחוץ ערב שלם, נחתכו מכל עבר והתערבבו ביניהן. כדאי לחשב את הכמות בגדול, בהתאם לתפריט. למשל, בארוחה המבוססת בעיקר על גבינות, החישוב יהיה לפי 200 גרם לסועד לפחות. למתאבנים: כ-120 גרם לסועד, וגבינות לקינוח נחשב לפי משהו כמו 180 גרם לאדם.
לדוגמא, צלחת קינוח ל 6 אנשים, תכלול בערך 180 גרם גבינה לאדם, כפול 6 המוזמנים = 1080 גרם גבינה בסה''כ. אם בחרנו 5 סוגי גבינה, ניקח קצת יותר מ 200 גרם מכל סוג.

ואיך נתאים לנו יינות?
יש להיצמד לכלל אחד בסיסי ופשוט כשאנו מתאימים יין לגבינות עימן אנו מארחים: ככל שהגבינה יותק קשה וחריפה, כך נתאים לה יין עדין יותר, וכמובן הכלל גם עובד להיפך. לדוגמא:
גבינות פטה וגבינות צפתיות ובולגריות ילכו עם יין רוזה.
גבינת קשקבל תשתלב היטב עם יין שרדונה.
גבינת פיקורינו תתאים ליין סוביניון בלאן.
גבינת רוקפור תתאים ליינות כבדים כמו קברנה סוביניון או מרלו.
גבינת קממבר תשתלב מצויין עם קברנה סוביניון.

''SPICES כלים וטעמים''
קהילת סלוניקי 11 תל-אביב,
טלפון: 6475555 – 03

''SPICES כלים וטעמים''
מתחם ביל''ו סנטר
טלפון: 9455223 – 08

''SPICES כלים וטעמים''
אלטלף 1, א.ת יהוד, סביון-יהוד
טלפון: 03-6326320