ויקטוריה, בעלת המסעדה הצמחונית ביתית בהשראה בלקנית ''ויקטוריה'' שבפלורנטין מגישה מה שנהוג לכנות ''אוכל אנרגטי''- עם ערך מוסף.האשורה, קינוח בלקני טיפוסי העשוי מגרעיני חיטה, ללא ביצים ומוצרי חלב הוא דוגמה למנה כזאת.
החיטה השלמה היא אוצר בלום של ויטמינים ומינרלים. כל מה שהולך לאיבוד כאשר מקלפים אותה ומכינים קמח לבן. היא עשירה בויטמינים מקבוצה B, סלניום, חומצה פולית ועוד. כמו כן היא מכילה סיבים תזונתיים התורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ותורמים לתחושת שובע. לכן קינוח העשוי מחיטה מלאה, כמו האשורה משביע ומזין ממש כמו מנה נוספת.
העמילן מתפרק באופן איטי בגלל כמות הסיבים הגדולה מה שתורם לכם שגם רמת הסוכר בדם לא תעלה במהירות. האגוזים עשירים בוויטמין E , מכילים חומצות שומן בלתי רוויות המומלצות ותורמות לבריאות הלב. הצימוקים מספקים מתיקות של פרי ולפי הרפואה הסינית גם מחזקים דם.
אשורה
8 מנות150 קלוריות למנה
מרכיבים :11/4 כוסות חיטה שלמה11/4 כוסות סוכר 50 גר' צימוקים3 כפות אגוזים שבורים
אופן ההכנה :1.מבשלים את החיטה ב 3 – 4 כוסות מים עד שהחיטה מתרככת מאוד. מסננים ממי הבישול. טוחנים או מועכים רבע מכמות גרעיני החיטה המבושלים כדי שיהפכו לדייסה סמיכה ומחזירים לסיר.2. מוסיפים את הסוכר, צימוקים ואגוזים. מערבבים היטב. ומגישים חם או קר בתוספת קינמון.
ליאורה חוברה M.SC.דיאטנית קלינית ומטפלת בצמחי מרפא ורפואה סינית