המדריך המלא למנגל המושלם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

טיפים והמלצות מקצבים מומחים שישדרגו לכם את המנגל לדרגות שלא חלמתם עליהן. פרויקט מיוחד לפתיחת עונת המנגל

חשבתם פעם להשרות את השיפודים במים לפני שאתם משפדים עליהם את הבשר? מסתבר שהטריק הקטן הזה מונע משיפודי העץ להישרף ומאפשר נוחות רבה יותר בתפעול המנגל.
צרור עצות מפי המומחים לרגל פתיחת עונת המנגל (או הברביקיו, אם אתם מתעקשים)

מוטי חי מ''הבשרים של זלמן''
''מנגל, קובע מוטי חי, מהאטליז של זלמן, ''חייב להיות לוהט. כדי לחמם את המנגל היטב צריך לתת לגחלים ללהוט כחצי שעה. כשצולים, המרחק האידיאלי של הגחלים מהרשת הוא 5-10 ס''מ.
''את הארוחה שלנו אנחנו פותחים תמיד עם נתח קצבים, הוא מוסיף ואת הסטייק הכי טוב לאכול בסוף, כשהמנגל הוא הכי חם. ועוד המלצה, לפני שמגיעים למתוקים, אני מקנח ברבע פיתה עם שני קבבים רומנים וטחינה אמיתית בהכנה ביתית. תענוג''.
מרינדה קלאסית לאוכף טלה על האש, של מוטי חי, מ''הבשרים של זלמן''
החומרים הדרושים:
צרור בזיליקום, נענע, רוזמרין וטימין.
שמן זית
שום
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. קוצצים את כל מרכיבי התערובת דק דק ומוסיפים שמן זית.
2. משרים את נתחי הבשר במרינדה בין שעתיים ליממה.
3. צורבים את הנתחים על הגריל בצריבה קצרה ומהירה ושומרים לא לייבש את הבשר. אוכלים בפתיחת הארוחה כחטיפי טלה.
הבשרים של זלמן
בן זומא 1, פינת שדרות ירושלים, יפו, תל אביב
טלפון: 03-6829671 03-6819325

דניאל בן מאור מ''אסאדו לטינו''
שלושה סוגים של נתחי בשר הם לפי דניאל בן מאור מאסאדו לטינו המוצלחים ביותר להכנה במנגל: אנטרקוט מיושן, סינטה מיושנת ופרגיות שהושרו קודם במרינדה.
''חשוב שהרשת תהיה לפחות 25-30 ס''מ רחוקה מהפחמים, זה מעניק עסיסיות לבשר'', הוא קובע.
''עדיף להשתמש בגזירי עץ ולא בפחמים, זה מעניק לבשר טעם אחר''.
''את הסטייקים אנחנו מצפים בפלפל ומלח כשהופכים צד ראשון על הגריל ומגישים עם רוטב צ'ימיצ'ורי''.
אסאדו לטינו
054-5659229 או 050-3659229

יפתח כהן מ''הטלה המעולה''
טיפ 1: ''להשרות את הטלה יום קודם במרינדה של שמן זית ושום''.
טיפ 2: ''טלה צולים בדרגת מדיום כי רק בדרגה הזאת הארומה המיוחדת והטעמים נשארים, הבשר לא מתייבש אלא מגיע לשיאו''.
טיפ 3: ''רצוי לצלות את נתחי הטלה כשהגחלים כבר מתחילים לדעוך והחום יורד. האש החזקה עושה לבשר טעם לוואי ומתאימה לנתחים בשר אחרים''.
הטלה המעולה
המבשר 16, תל אביב
טלפון: 03-6883454

מתכון לפילה ברוטב ברביקיו של שומרי משקל
ולמי שחוששים מתוצאות חגיגת הבשרים של יום העצמאות, הנה מתכון של שומרי משקל לסטייק פילה ברוטב ברביקיו:
פילה ברוטב ברביקיו
8 מנות
כל מנה מכילה: 5 נקודות
המתכון מכיל: 42 נקודות

החומרים הדרושים:
חצי כוס בצל קצוץ
רבע כוס מים
2 כפות קטשופ
2 כפות רוטב סויה
רבע כפית טבסקו
כף תרכיז תפוזים מוקפא
ממתיק השווה ל-3 כפיות סוכר
8 נתחי פילה בקר במשקל 160 גרם כל אחד

אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני שמים את הבצל והמים, מוסיפים את הקטשופ, הסטויה, הטבסקו ומיץ התפוזים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות. מוסיפים את הממתיק ושומרים בצד.
2. עורכים את הנתחים בתבנית רדודה ויוצקים עליהם את המשרה. משהים כשעה מחוץ למקרר או למשך הלילה במקרר.
3. מוציאים את הנתחים מהמשרה וצולים על הגריל לפי מידת הצלייה הרצויה. בעת הצלייה אפשר לצקת את נוזלי המשרה על הבשר.