מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

השוס של שוש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מי הגאון של שושי שטיינוביץ, הכוהנת של בישול הגורמה מוקפד הקלוריות? קראו ותגלו ויש גם מתכון למאפה שכבות בשר וחצילים קלויים, עם כל הטיפים שיחסכו לכם קלוריות יקרות בלי לקלקל את הטעם

צריך להיות נוכח בקורס בישול גורמה לייט כדי להאמין למה שאני הולכת לספר לכם. כבשלנית מזה 25 שנה, אני חייבת להוריד את הכובע בפני שושי שטיינוביץ, שפית שפיתחה ומתמחה בבישול גורמה לייט. ואולי, כמי שלפני הקורס פקפקה באפשרות לבשל אוכל טעים ודל שומן, אני בעצם צריכה לאכול את הכובע, אלא שאחרי הביקור בקורס של שושי, חבל לי לאכול משהו עם כל כך הרבה קלוריות. ובקיצור, מה ששושי עושה הוא נס.

סדנת הבישול התקיימה ב-4שף, המקדש לחובבי המזון שברחוב קרליבך. באומץ לב והתעלות עצמית, דילגתי על פני מדפי הציוד העמוסים בכל הנפלאות שבשלן כבד רוצה שיעברו לגור אצלו במטבח וצעדתי אל המטבח הניסויי. בחדר כבר חיכתה חבורת המשתתפים, חלקם כפי שהתברר לי בהמשך הדרך סוגדים לשושי על בסיס קבוע. חיש קל החלה ההדגמה.

לשושי שטיינוביץ, שמצאה את האור בשיטת הבישול שפיתחה, יש חזון המשלב מאבק במשקל עם תזונה נכונה ומאוזנת לכל בני המשפחה כדרך חיים. האוכל שהיא מכינה עשוי מרכיבים טבעיים וטריים, מוצרים לא שמנים, וכל ארוחה כוללת מנת חלבון כגודל כף ידו של הסועד, עד כוס פחמימות, ירקות לפי החשק ולא יותר מכפית שמן לארוחה.

כמו קוסמת מניפה שושי כפית מדידה לפני הקהל וקוראת, ''רבותי זוהי כפית מדידה''. הס הושלך בחלל . ''אני עומדת להדגים לכם איך מטגנים שלושה בצלים בכפית שמן אחת'', היא שולפת מברשת סיליקון לה היא קוראת הגאון שלי, יוצקת כפית שמן למחבת ומושחת אותה בשמן בעזרת המברשת. המחבת מלוהטת והנה מגיעים הבצלים. על אש גדולה מקפיצה שושי את הבצל ו''עכשיו מגיע הפטנט'' היא מסבירה. כל העיניים ננעצות במחבת המלחששת בעוד שושי מרטיבה את כף ידה במים ומזה אותם על גבי המחבת. כשהמים מתייבשים, היא חוזרת על הפעולה שוב ושוב שוב. ריח הבצלים המטוגנים ממלא את חלל הכיתה, ובאורח פלא הבצל מתחיל להזהיב. עוד כמה דקות של ערבוב והנס הושלם. שלושה בצלים טוגנו בהצלחה בכפית אחת של שמן.

כך,תוך כדי פריסת משנתה הגסטרונומית, פטפוט חולין בנושאי ילדים ומשפחה והתחייבות לכך ש''מה שאני מבטיחה אני גם מקיימת'', מתמלאים חזות העוף במילוי מנגולד, מאפה שכבות החצילים מוצא את דרכו לתנור, טבעות הדלורית מתמלאות בכדורי בשר ומתבשלות ברוטב עגבניות ריחני ופלפלים ומשמשים במילוי בשר מוצאים את דרכם לסירים. עוד מעט קט והקהל כבר רך ונימוח כחמאה , אם יורשה לי להשתמש בדימוי שומני שכזה, מצפה למעדנים המוגשים בזה אחר זה אל השולחן.

ובכן רבותי, כששושי מבטיחה היא גם מקיימת. ואם גם אתם רוצים להתוודע לשוס שבשיטת שושי, חפשו את קורס הגורמה לייט הקרוב, ואל תשכחו למסור לה ד''ש.

מאפה שכבות בשר וחצילים קלויים
מתכון לעשר מנות
החומרים הדרושים:
2-3 חצילים
100 גרם בשר בקר טחון גס
400 גרם בשר הודו טחון גס
כוס עגבניות מרוסקות
2 כפות שום כתוש
2 כפות אורגנו קצוץ דק
כוס ציר עוף
בצל גדול או 2 בצלים בינוניים
מלח, פלפל, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט
חומרים לרוטב העגבניות:
חצי כוס רסק עגבניות
כוס עגבניות מרוסקות
2 כפות אורגנו טרי
כוס ציר עוף
מלח, פלפל
2 כפות שום כתוש
כף שמן
אופן ההכנה:
1. חותכים חצילים לפרוסות בעובי 1 ס''מ ואופים בתנור על נייר אפייה, ללא שמן, עד השחמה.
2. מערבבים החומרים לתערובת הבשר.
3. מערבבים החומרים לרוטב העגבניות.
4. בתבנית מלבנית מסדרים שכבה הדוקה של פרוסות חצילים, עליה שכבת תערובת בשר בעובי 1-2 ס''מ ורוטב עגבניות. חוזרים על השכבות לפי הסדר עד שהתערובת מסתיימת. כשלוש שכבות. מסיימים בשכבת הבשר.
5. אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שמוכן.

שושי גורמה לייט
כל הארץ, גבעתיים
טלפון: 054-2129050