מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שירת הגונדוליירים בכפר סבא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הג'מבו שרימפ נחצה לשניים והונח על אצות וואקאמה כשעליו רצועות קישואים וטבעות קלמארי ברוטב מדהים של ביצי דג הקפילן. יניב, מלצרנו הרהוט, הסביר שדג הקפילן הוא דג מעופף. אולי זה ההסבר לטעמה המופלא של המנה אך יש לי תחושה שזה קשור דווקא לכך שהשף בברקרולה, נועם דקרס, כמו רוב צוות המטבח, הינו יוצא מסעדת מול ים המשובחת...

פסגת שאיפותיי בכל הקשור לאוכל ולמסעדות (מלבד לפתוח אחת משלי) היתה במשך שנים רבות לאכול במסעדת מול ים שבנמל תל-אביב. אינספור פעמים דמיינתי את עצמי עוברת מבעד לדלתות הזכוכית של המסעדה האגדית, מתיישבת לצד השולחן, פותחת את התפריט בחרדת קודש ומזמינה מתוכו כל מה שחפצה נפשי (שזו דרך מנומסת להגיד ''הכל''). את החשבון בפנטזיה קסומה זו, לא ברור מי שילם.

ל''מול ים'' עוד לא הגעתי, אבל היקום, בדרכיו הנסתרות, הביא לכך שמסעדה מופלאה אחרת, שהקשר בינה לבין חלום ארוחת השחיתות במול ים יובהר מיד, פתחה שעריה במרחק קצרצר מביתי. ברקרולה (ולא, זה לא על שם אישה צעירה בלתי נשכחת, ירוקת עיניים ושחורת שיער בשם קרולה כמו שסברתי בתחילה אלא על שם שירת הגונדוליירים בוונציה, וגם שם יצירה של אופנבאך), נכנסה לתודעתי לפני זמן לא רב, כשנפתחה באזור ההיי-טק החדש שבמזרח כפר סבא. לא הענקתי תשומת לב מיוחדת למקום עד שבחרנו לסעוד שם לפני כחצי שנה. הגענו מבלי שטרחנו להזמין מקום (זה היה ביום ראשון, למען השם) ונאלצנו לשוב על עקבותינו ולחפש מסעדה אחרת מפאת חוסר מקום. הפעם, למודי נסיון, הזמנו מקום מראש.

העיצוב בברקרולה מרשים ומוקפד. תאורה שנבחרה בקפידה שזורה בתקרה גבוהה ולאורך הקירות ומאירה באור עמום את שולחנות העץ, את הכיסאות המרופדים עור, הפסנתר השחור ואת הבר רחב הידיים. התחלנו עם לחם טרי ומצוין (שקצת הזכיר לנו בריוש), שזור בגרעיני חמניות ומוגש עם חמאה רכה וקיר רויאל. כבר בשלב זה הבחנו שהצוות במסעדה מורכב מצעירים וצעירות מטובי בנינו (רציתי לשים מרכאות על ביטוי ארכאי זה אך החלטתי שרצוי להזכיר לעצמנו כמה משובחות העתודות האנושיות בארץ הזאת), שידעו לתת לאורך כל הערב שירות עדין ומפנק במקצועיות ובקיאות ראויה לציון.

למנה הראשונה הזמין ג', שסעד עמי, קרפצ'יו בקר עם גבינת סנט מור, אגסים ואנדיב בלגי. הקרפצ'יו המשובח עוטר בגבעות קטנות של סנט מור, חומץ בלסמי ונבטי אפונה טריים במרכז הצלחת. אני הזמנתי ג'מבו שרימפ עם סלט חם של קלמארי וחמאת טוביקו. בהעדר מילים טובות יותר אומר: Holy mother of god. מעולם לא טעמתי ביצוע מוצלח כל כך של פירות ים. הג'מבו שרימפ נחצה לשניים והונח על מצע אצות וואקמה. עליו הונחו רצועות דקיקות של קישואים וטבעות קלמארי רכות ברוטב מדהים של ביצי דג הקפילן. יניב, מלצרנו הרהוט, המקצועי והבקיא בתפריט עד לפרטיו הקטנטנים, הסביר שדג הקפילן הוא דג מעופף. אולי זה ההסבר לטעמה המופלא של מנה זו אך יש לי תחושה שזה קשור יותר לכישרונו של השף בברקרולה, נועם דקרס.

למנה עיקרית בחרנו בסינטה ברוטב יין אדום וציר עגל ובשרימפס בפטריות יער על פירה בטטה.
הסינטה המעולה, ליבה בצבע בורדו עמוק, הוגשה לצד פרחי ברוקולי ואפונה סינית (שמה הקסום יותר הוא אפונת שלג) ופירה גדוש חמאה וחלב. השרימפס שהוקפצו עם פטריות ירדן, שיטאקי ושמפיניון הונחו על פירה בטטה גס ויצרו מנה מתקתקה וטעימה.

בשלב זה של הערב, מבושמים והלומי עונג, התמוגגנו לגלות שעם הקינוחים הוגשה לנו גם סכין בשר ענקית שמטרתה היתה לעזור לנו לנעוץ שיניים בשכבות השוקולד, הגנאש ודקואז אגוזי הלוז. לצד הקינוח ולסיום ארוחה מוצלחת במיוחד, לגמנו יין מוסקט מעולה מבציר מאוחר של יקבי רמת הגולן.

ברקרולה
עתיר ידע 13, כפר סבא
טלפון: 09-7669606