קדרת הקסם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אוהבים אותם בכל מקום על פני הגלובוס, הסועדים אבל לא פחות מהם המבשלים. סוד הקסם של תבשילי הקדירה, ארוחות בסיר אחד ובבישול ארוך

בואו נזמין אלינו למטבח את פיית התבשילים. מה, לא שמעתם עליה? זו מן פייה כזאת שנכנסת למטבח ומארגנת בן רגע (ואולי גם בעזרת נפנוף במטה הקסמים) ארוחה שלמה בסיר אחד. למצוא פייה כזו זה כנראה לא כל כך פשוט אבל מתכוני פלא דווקא יש לי.

מתכונים של ארוחות שלמות בסיר אחד שיש בו הכל, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת התזונה, לא קשה למצוא והם מתאימים במיוחד לחורף. הפטנט הוא לשלב את המרכיבים כך שבסיר יהיו לנו חלבונים (בשר, דגים או קטניות), פחמימות (פסטה, אורז, חיטה, קוסקוס וכו') וירקות.

תבשילי קדרה חורפיים בסירי ברזל כבדים, אפשר למצוא כמעט בכל מקום על פני הגלובוס. סירים אלה, עושים היום קמבק ותוכלו למצוא אותם בחנויות היוקרתיות ביותר לכלי מטבח. קדרת חמר (לבישול בתנור) או סיר נירוסטה איכותי יעשו את העבודה היטב.

תבשילי הקדרה בדרך כלל משלבים גם בישול ארוך שתורם לחום התבשיל מבחינה אנרגטית. חכמים סיניים אמרו כבר לפני 5000 שנה שתבשיל כזה יחמם את הגוף גם מבפנים ויחזק אותו בפני תחלואי החורף. לפי הסינים מומלץ להוסיף לקדירה תבלינים מחממים כמו פלפל שחור, הל, ציפורן, קינמון, זנגוויל וכמון. בתבשיל שלהלן נשתמש בתערובת תיבול תימנית שגם היא מורכבת מתבלינים מחממים.

גולש ספגטי בולונז
מאכל קדרה שכל המשפחה כולל הילדים מתענגים עליו. מכיל את כל מרכיבי הארוחה וההשקעה ממש מינימאלית.
מתכון ל-8 מנות, 410 קלוריות בכל מנה שהיא ארוחה שלמה.
החומרים הדרושים:
2 כפות שמן
2 בצלים
4 שיני שום
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
סלסלת פטריות שמפיניון טריות
1 ק''ג בשר טחון ( מומלץ מבחינה בריאותית לבחור עוף מעורב בהודו ולבקש מהקצב שיטחן)
קופסת עגבניות מרוסקות
קופסת רסק עגבניות
כוס אפונה וגזר קפואים
חבילת פסטה (500 גרם) מכל סוג שאוהבים, רצוי מקמח מלא
מלח, פלפל שחור
2 כפיות תערובת חוויאג' תימני למרק (ניתן למצוא בחנויות התבלינים ובמרכולים)
עלים משני ענפי רוזמרין
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ

אופן ההכנה:
1. בסיר גדול ורחב מחממים את השמן. קולפים וקוצצים את הבצלים. מוסיפים לסיר ומטגנים עד הזהבה.
2. קולפים ופורסים את שיני השום. מוסיפים לסיר ומערבבים. מבשלים עוד דקה.
3. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות. מוסיפים לסיר ומאדים עד שמתרככים.
4. פורסים את הפטריות, מוסיפים לסיר ומאדים עוד 2 – 3 דקות.
5. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים תוך כדי טיגון במזלג ליצירת פירורים. לאחר שכל הבשר הלבין, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות ומים עד שהרוטב נוזלי.
6. מוסיפים את האפונה והגזר וכל התבלינים ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה כחצי שעה.
7. שוברים את הספגטי ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם מים כך שהרוטב יהיה דליל למדי. ממשיכים לבשל עד שהספגטי מוכנים לאכילה. יש לשים לב שהספגטי סופחים מים ולכן להוסיף מים במידת הצורך. להגיש חם.

* ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בתזונה סינית וצמחי מרפא.