מהמטבח (של ניר צוק) באהבה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אם יש בארץ שף שאפשר לסמוך עליו שיוציא מהוולנטיין דיי את מקסימום הרומנטיקה שאפשר לסחוט, הרי זה ניר צוק. המלצה לחג האהבה ושני מתכונים חושניים במיוחד למי שבכל זאת בוחר לחגוג בבית

כבכל שנה, גם השנה המציא השף ניר צוק מנות מיוחדות לכבוד חג האהבה, שמשתלבות לתפריטים מיוחדים ורומנטיים ומבוססות על חומרי גלם הידועים כמעוררי תאווה כמו שוקולד, יין ותבלינים. למי שרוצה לנסות בבית, הנה שלושה מתכונים שלא ישאירו אתכם אדישים:

מרק שוקולד ומרלו חושני על סלט תבלינים לאוהבים
(מתכון ל-4 מנות)
החומרים הדרושים:
200 גרם תותי שדה מיובשים
200 גרם שקדים קלופים
כפית וחצי (שטוחה) זרעי כוסברה
כפית וחצי זרעי כמון
כפית וחצי זרעי חרדל
8 תרמילי הל פתוחים (רק הזרעים)
4 כפות שטוחות סוכר
2 כוסות יין אדום מסוג מרלו משובח
200 גרם שוקולד מריר (משובח-56% קקאו)
כדורי נוגט

* להגשה: 4 כוסות מרטיני קלאסי יפות.

אופן ההכנה:
1. לתבלינים: קולים כל תבלין בנפרד.
2. מערבבים את כל התבלינים הקלויים ומקרמלים עם חצי מכמות הסוכר.
3. שוברים את השקדים ומקרמלים עם שארית הסוכר.
4. בסיר קטן מרתיחים את היין ולאחר הרתיחה מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת גאנש שוקולד דליל.
5. חותכים את התותים והנוגט לקוביות של 1/2X1/2 ס''מ.
6. הגשה: מניחים את התותים, הפיצוחים, הנוגט והתבלינים בכוס מרטיני ושופכים מעל את גנאש השוקולד.

שרימפס בעגבניות וצלפים
(מתכון לשני סועדים)
החומרים הדרושים:
10 יחידות שרימפס קלוף
4 שיני שום פרוסות
1 כף צלפים
רבע כוס שמן זית
4 עגבניות בשלות קצוצות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
צ'ילי
אופן ההכנה:
1. במחבת טפלון מחממים שמן זית וצולים שרימפס ושום כ-2 דקות.
2. מוסיפים למחבת עגבניות, צלפים ופטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי. מבשלים כדקה נוספת ואוכלים חם.

אספרגוס בזביון תפוז
''מעדן המיועד לאירועים חגיגיים במיוחד ודורש הרבה אהבה ותשומת לב''.
(מתכון לששה סועדים)
החומרים הדרושים:
24 אספרגוסים שמנמנים וטריים
לזביון:
2 חלמונים
1 כפית סוכר
קורט מלח
רבע כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

אופן ההכנה:
1. חותכים את הרבע התחתון של האספרגוס ובעזרת קולפן קולפים בעדינות את שלישו התחתון.
2. ממלאים מחבת גדולה במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. חולטים את האספרגוסים במים הרותחים כ-2 דקות, 5 גבעולים בכל פעם. מוציאים מכניסים למי קרח ומעבירים לצלחת.
3. להכנת הזביון: בקערת מתכת טורפים היטב את החלמונים, הסוכר והמלח. מניחים את הקערה על סיר עם מים מבעבעים (''בן מרי'') ונזהרים שהמים לא ייגעו בקערה. ממשיכים לטרוף במרץ תוך כדי הוספת מיץ התפוזים בזרם דקיק ובהדרגה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4. מניחים 4 אספרגוס על צלחת הגשה אישית ומלה, כמה כפות זביון תפוז, מגישים מיד.
ועוד הערה קטנה: הזביון לא תמיד מצליח בניסיון הראשון, במקרה כזה מערבבים ½ גביע יוגורט עם כמות נדיבה של שמן זית, שן שום כתושה ו-2 כפות עשבי תיבול כלשהם ומצהירים בנונשלנטיות ''אספרגוס ברוטב יוגורט ושום''.

מתחם השף ניר צוק מציע בוולנטיין פינוק כיד המלך בארוחת טעימות זוגית במסעדת קורדליה, ארוחה מפנקת לשניים בביסטרו נועה ומסיבה אל תוך הלילה באווירה סקסית במיוחד בג'אפה בר. אורחי המתחם ייהנו מתפריטים מענגים ומקוקטילים מיוחדים שיהפכו את הערב לחגיגה של ריחות וטעמים.

ארוחת טעימות בקורדיליה - 190 ₪ לסועד ארוחה מפנקת לזוג בביסטרו נועה – 140 ₪ לסועד
פתיח: ראשונות לבחירה:
טלייריני קוויאר פטה כבדים עטוף בתבלינים
מרק: מרק ארטישוק ירושלמי
מרק סלרי שרימפס פלפלים עוקצני
מנה ראשונה:
רביולי טרטופו עיקריות לבחירה:
חריימה פירות ים
סורבה בשמפניה אוסובוקו חורפי
רביולי פטריות
עיקריות לבחירה:
פרידה על ירוקים של חורף קינוח:
פילה בקר רוסיני צלחת מתוקים

צלחת גבינות קינוח

קינוח:
גורמונדיז (פלטת קינוחים יוקרתית)

ובג'אפה בר - מסיבה ענקית מהשעה 22:00 בלילה. מארחים את די ג'י גיא מנצור עם מוסיקת האוס סקסית ואלקטרו. במהלך הערב יוצעו מנות מיוחדות לאוהבים ומגוון קוקטילים חושניים במיוחד.

קורדליה / ג'אפה בר
סמטת הזכוכית 1, יפו
טלפון: 03-5184668

נועה ביסטרו בר
רחוב הצורפים 14, יפו
טלפון: 03-5184668