מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

צמחונית, קרניבורית ואיטלקיה נפגשו בנחלת בנימין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''עם לירון זו תמיד בעיה לצאת לאכול כי היא צמחונית. זה לא שאני חייבת תמיד לאכול בשר, בכלל לא; זה גם לא שקשה למצוא בעיר הזאת מסעדות המתאימות לצמחונים, ובכל זאת, ברגע שישנה המגבלה, פתאום נורא קשה לי לחשוב על מקום שנוכל לאכול בו יחד כמו שצריך, כלומר מקום בלי איזה כבד עוף נחמד בתפריט''

''מה הבעיה, תמצאי איזו מסעדת פסטות טובה'', רטנה כלפי לירון, חברתי הצמחונית. לקח לי רגע לאפס את הגלגלים בראש כדי להכריז כמנחת גלגל המזל: ''ברכות לזוכים, הערב נאכל בפביאנה''.

עם לירון זו תמיד בעיה לצאת לאכול כי היא צמחונית. זה לא שאני חייבת תמיד לאכול בשר, בכלל לא; זה גם לא שקשה למצוא בעיר הזאת מסעדות המתאימות לצמחונים, ובכל זאת, ברגע שישנה המגבלה, פתאום נורא קשה לי לחשוב על מקום שנוכל לאכול בו יחד כמו שצריך, כלומר מקום בלי איזה כבד עוף נחמד בתפריט.

מסעדת פביאנה הוותיקה מגרוזנברג פתחה לפני כשנה גם סניף נוסף בשדרות דוד המלך וכבר יצא לי לעבור שם על הדרך ולקחת מנה או שתיים הביתה. אבל לשבת ממש עוד לא ישבתי, לא בסניף החדש ולא בישן. אז הנה הזדמנות טובה, לכל דבר יש פעם ראשונה, לא?.

הסניף בגרוזנברג נעים ומזמין גם ביום חורף קר. בעיקרון, זה מקום קיצי כזה עם מרפסת פתוחה, אבל בחורף היא מקורה ומחוממת. חלל המסעדה עצמה מורכב בעיקר מהבר שמאחוריו מכונות הפסטה, וממדרגות תלולות המובילות אל השירותים בקומה השנייה.

התיישבנו במרפסת הסגורה וביקשנו לפתוח במנה ראשונה שאני מכירה: גלילת חציל וגבינת עיזים. אין כמו השילוב של חצילים וגבינת צאן לטעמי לפתיחת התיאבון לפני הארוחה. הניסוי פעל, גם על הצמחונית, והמשכנו לבחירת הפסטה והרוטב מתוך הרשימה הארוכה שהציע התפריט.

לירון הצביעה על רביולי התרד והמלצרית המליצה לשדך להם רוטב של שמן זית, פטריות וכרישה. הרפתקנית כתמיד, בחרתי אני בפסטה בעלת השם הכי מוזר בתפריט - חונקי כמרים, וקיבלתי ברוטב רוזה נפלא של עגבניות מיובשות ושום. אכלנו גם סלט קמפנלי, שהוא סלט פסטה עם רצועות עוף, עלי רוקט, פטריות בוויניגרט וחרדל הדרים, סלט שהוא מנה בפני עצמה.

הסתכלנו על שולחננו משתאות: בו זמנית היו עליו הרבה מאוד מינים של פסטה בכל מיני צורות וטעמים. מבחינת לירון, ככה נראית ארוחת חג. כשסיימנו עם הפסטות, ניקרנו בקינוח הטירמיסו המשובח והמפורסם של פביאנה, שגם הפעם לא אכזב.

מזמן ידעתי שפביאנה היא יופי של מקום להזמין ממנו או לקחת בטייק אווי, אבל עכשיו גיליתי שהוא לא נופל גם כמקום שנעים לשבת בו. גם אם אתם לגמרי לא צמחונים ואפילו כאלה שמתקשים לסגור את היום בלי מנת כבדי עוף מוקפצים, אבל בתנאי אחד: רק אם אתם בעניין של פסטות, כמובן.

פביאנה פסטה
גרוזנברג 31, נחלת בנימין, תל-אביב
טלפון: 03-5102101