מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

קדרות באות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הגענו כדי לנסות את הקדירות, אבל הצצה בתפריט גילתה לא מעט מנות מעניינות נוספות. למרות השם והעיצוב הצרפתיים למהדרין, יש בו גם מנות כמו חצילים בטחינה, חומוס ופסטות. נראה שהקו המנחה את בעלות הבית הוא לאו דווקא מטבח זה או אחר, אלא אוכל פשוט, טעים וטוב, ולא משנה איזה דרכון הוא מחזיק בכיס

כל צמחוני ועקרונותיו הוא. אני צמחונית כבר יותר מ-13 שנה. למה? כי אני לא מסוגלת לאכול בשר. אבל אני לא קיצונית. יש צמחונים שלא יאכלו משהו שהבשר רק נשם לידו. לא אני. בהחלט לא מפריע לי לאכול משהו שבושל עם או ליד בשר. כל עוד אני לא אוכלת את החיה עצמה, למה לא? לכן נסעתי בשמחה ל''מטרו ביסטרו'' בכפר סבא, למרות שידעתי שאני נשלחת לסקר את מזנון הקדירות החדשות שמציעים במסעדה מדי יום שלישי. תיארתי לעצמי שהן יהיו בשריות כולן או ברובן, אבל לא חששתי. ליתר ביטחון לקחתי אתי את יעל חברתי, שבניגוד אליי זוללת בשר בלי שום ייסורי מצפון. ידעתי שיהיה בסדר וטעיתי. היה מעולה.

בחוץ היה קר אבל במטרו ביסטרו היה חמים ונעים. המקום מעוצב בגוונים חומים ומרגיעים ועל הקירות כיתובים לרוב: בגיר צבעוני מצוינות המנות מומלצות, לידן רשומים היינות המיוחדים ובמקום אחר – טקסט שאהבתי במיוחד- רשימת 'מה חסר היום במטבח'.

הגענו כדי לנסות את הקדירות, אבל הצצה בתפריט גילתה לא מעט מנות מעניינות נוספות. למרות השם והעיצוב הצרפתיים למהדרין, יש בו גם מנות כמו חצילים בטחינה, חומוס ופסטות. נראה שהקו המנחה את בעלות הבית הוא לאו דווקא מטבח זה או אחר, אלא אוכל פשוט, טעים וטוב, ולא משנה איזה דרכון הוא מחזיק בכיס.

התחלנו במרק כתום ונפלא, מתובל בשפע תימין ולצידו לחם קימל פריך שנראה והרגיש כאילו יצא מהתנור דקה קודם. משם המשכנו למנות העיקריות, הקדירות החדשות והמיוחדות.

מזנון הקדירות הוא בשירות עצמי. על שולחן עץ ניצבות שלוש קדירות בכלים נאים ובהן עוף בלימון, גולש עם בצקניות וכדורי בשר עם ירקות. כלי זהה נוסף הכיל אורז לבן, לספיגת טעמים וניחוחות מהרטבים השונים.

העמסנו את הצלחות בתאווה. יעל בעיקר את הבשרים ואני, את כל מה שבושל איתם: אורז עם רוטב מהעוף בלימון, בצקניות מהגולש וירקות מתבשיל כדורי הבשר. חזרנו לשולחן ושקענו בטעמים המורכבים. הדבר הראשון שהסכמנו עליו כבר מהביס הנהדר הראשון היה שהכל מרגיש כמו בישול ביתי משובח, זה שמתגעגעים אליו תמיד גם אם אף פעם לא אכלתם כמותו בבית. סוף סוף הבנו למה התכוון המשורר כשאמר שבאוכל אפשר להרגיש כמה אהבה ותשומת לב הושקעו בו. יעל התלהבה במיוחד מהעוף בלימון.

ורד, בעלת המקום, שגילתה שאני צמחונית, הביאה לשולחננו ניוקי נהדרים ברוטב רוזה נענע, טוויסט מפתיע ונפלא בטעמיו על הרוטב המסורתי. לדבריה, זאת לאו דווקא מנת הדגל של המסעדה, אבל אם תשאלו אותי, המנה צריכה לככב בראש התפריט. הניוקי עשויים היטב, והרוטב עשיר וטעים במיוחד.

לקינוח בחרנו במנת הדגל של המנות האחרונות: מאפה תפוחים בבצק פילו. ורד ציינה שהמאפה נכנס לתנור עם ההזמנה ולכן מגיע לשולחן רק אחרי רבע שעה. כשהמנה הגיעה סוף סוף, הסכמנו ש''הסבלנות משתלמת''. על צלחת ענקית שקושטה ברוטב וניל נחו שתי מעטפות בצק פילו חמות, שמנמנות, מלאות בתפוחים רכים, צימוקים, אגוזים ושפע קינמון. לצידן, הוגש כדור גלידת וניל אמיתית, עם המון גרגרי וניל שניקדו את לובנו ואת הכל קישטה תלולית קצפת משובחת. מנה יפהפייה ונדיבה, שחוסלה בעונג רב.

היה קצת מוזר לצאת מהאווירה הביתית הזאת אל הרחוב. יעל אמרה מיד שתחזור בקרוב וביקשה שאכתוב שהמטרו ביסטרו הוא פנינה בלב כפר סבא.
''למה דווקא פנינה, ולא יהלום?'', שאלתי.
''כי היא דבר יפה שקצת נחבא מהעין'', פיתחה יעל את המטאפורה שלה, ''בתפקיד הצדפה במקרה הזה, נמצא הרחוב הראשי והסואן. וגם בגלל, ובכן, הכל: העיצוב, האוכל, והאווירה, המוסיקה הנעימה, השירות. אין ספק, פנינה אמיתית''.

מטרו ביסטרו
ויצמן 24, כפר סבא
טלפון: 09-7457461