הסוד המתוק של תל מונד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בשלב זה כבר הבנו שהמקום מצטיין בקינוחים אבל שום דבר לא הכין אותנו לטריקולד: שלוש שכבות שוקולד, מריר, חלב ולבן, ומעליהן מוס שוקולד. כל מילה שאכתוב בניסיון לתאר את הפלא לא תצליח להעביר את טעם גן העדן. לכן אומר בישירות, פשוט סעו לשם ותטעמו בעצמכם

את ההזמנה לנסוע לביסקוטי בתל מונד קיבלתי בהתראה קצר שגרמה לבלגן קל, אבל בסיום הערב, הודיתי בפה מלא שהמאמץ היה שווה. לקחתי איתי את הדס, אחותי הצעירה, לערב בנות, רגע לפני שהיא מתגייסת ויחד נסענו לביסקוטי הנמצא בלב שכונת מגורים, וכל כולו אומר חמימות משפחתית ונעימה ויחס אישי.
נמרוד, בעל המקום, המשיך את מסורת אביו, הקונדיטור מזה 40 שנה, והקים בית קפה מקסים. יחד עם צוות מלצריות אדיבות, הם אירחו את שתינו כאילו היינו מכרים ותיקים שנחתו בסלון ביתם.

ישבנו בחוץ בערב קר במיוחד, אבל בזכות תנור גבוה שהוצב לצידנו, אוכל משובח ושירות חמים, כלל לא הרגשנו את הקור. התפריט החלבי העשיר נראה מפתה ומשכנע והתקשינו להחליט מה להזמין. בסופו של דבר נפל הפור על ארוחת בוקר, למרות שהשעה היתה כבר שעת ערב. לא הצטערנו על הבחירה הראשונה ונהנינו מהמנה הנדיבה והשופעת. מארוחת הבוקר המשכנו לאוכל חם. רצינו לטעום פאי, ושמחנו לגלות המנה כוללת לא פאי אחד גדול אלא שניים בינוניים, וניתן להזמין כל אחד מהם במילוי אחר. בחרנו בפאי בצל ובפאי בטטה, יפים במיוחד, שהגיעו לשולחן יחד עם סלט רענן.

משם המשכנו לרביולי בטטה ורביולי פרמזן, עשויים בדיוק במידה הנכונה וטובלים ברוטב שמנת ופטריות חלקלק ומשובח. טעמנו גם כריך מעולה מלחם מלא עם חצילים וגבינה. הדס הזמינה הפוך ואני שוקו חם עשוי מחלב חם וקוביות שוקולד לבן ומריר. שתינו גם לימונדה טובה.

לשלב המתוקים הגענו בכבדות מענגת ובכל זאת טעמנו מהם בהנאה: פאי פירות יפהפה ומעוצב בקפידה, ממולא בקרם וניל מושלם, עדין ולא כבד מידי; עוגת שמרים במילוי קינמון ואגוזים, שגם אחרי שהתעללתי בה קצת כדי להוציא את כל הצימוקים (מה לעשות שאני שונאת צימוקים שנאה יוקדת?) הייתה עשירה במילוי, רכה ומנחמת; ועוגת טראפל השוקולד, דחוסה, לחה ועשירה, כמו שעוגת שוקולד משובחת צריכה להיות.

בשלב זה כבר הבנו שהמקום מצטיין בקינוחים אבל שום דבר לא הכין אותנו לטריקולד: שלוש שכבות שוקולד, שוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן, ומעליהן מוס שוקולד. כל מילה שאכתוב בניסיון לתאר את הפלא לא תצליח להעביר את טעם גן העדן הזה. לכן אומר בישירות, פשוט סעו לשם, ותטעמו בעצמכם, ורצוי כמה שיותר מהר.

המאפים המוגשים במקום, מיוצרים בלעדית לביסקוטי על ידי קונדיטור שלמד בצרפת, ואני מודה בהכנעה, הבחור אומן. כיוון שיש לי ניסיון לא קטן באפייה, חשוב לי לציין שתי עובדות שהרשימו אותי במיוחד: הראשונה היא שבכל המנות ניכרה ההשקעה בחומרים משובחים, והמחשבה על עיצוב המנה ואופן ההגשה. הנקודה השנייה היא שבכל סוגי הפאי, גם המלוחים וגם המתוקים, בלט לטובה הבצק הפריך. בצק פריך הוא מלכודת שאליה נופלים קונדיטורים רבים. צריך יד אומן כדי לייצר בצק פריך ברמה גבוהה כמו זה המוגש בביסקוטי, לא רך וסמרטוטי ולא מתפורר, אלא כזה שנשבר בפה, בדיוק כמו שצריך.

הצצה למקרר העוגות גילתה שם קיפודי שוקולד מרשימים ומגוון עוגות אחרות, תאווה לעיניים, אבל לנו כבר לא היתה טיפה של מקום. לקראת חנוכה מוכרים במקום גם סופגניות קטנות (30 גרם) בשלל מילויים, ביניהם מיוחדים ריבה, שוקולד, ריבת חלב, שוקולד לבן, קרם וניל, קפוצ'ינו, טירמיסו ואפילו מלבי. מומלץ בחום.
ביסקוטי
הדקל 53, תל מונד
טלפון: 09-7966619