פיתוי ירושלמי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הדרך הטובה ביותר להימנע מפיתויים היא להתמסר אליהם'', אמר אוסקר ויילד. לכבוד פסטיבל חמשושליים, בדק יובל אופק את פיתויים הירושלמית והתמסר בגדול

ההולך ברחוב עמק רפאים, בינות לבתי הקפה, המסעדות, ושאר מיני החנויות ובוחר לפנות לרחוב רחל אימנו ולעצור בקפה מסעדה פיתויים, זוכה לחוויה שמחה ואנושית. נראה כאילו הקארמה החיובית מתחילה כבר במאבטח שבכניסה, שפה נראה קצת יותר מחוייך מבמקומות אחרים, וזה ממשיך בתאורה, במפות שעל השולחנות ובפנים המאירים של המלצרים. אולי זה בגלל חודש הבוז'ולה שתמיד מתאפיין באווירה שמחה ותוססת ואולי זה פסטיבל חמשושלים שעושה להם שמח. אחרי שפגשנו את דפנה, השפית, הקונדיטורית, המנהלת, והאבא והאמא של המקום, הבנו שיש עוד סיבה.

שבע שנים חלפו מאז פתחה דפנה את המסעדה, ''קצת לפני פרוץ המאורעות''. נערה בת 23 בהיריון ראשון, בוגרת קורס בישול בהדסה ובי''ס לקונדיטוריה בלונדון, עם מעט ניסיון והרבה חלום. זה יכול היה להיות מתכון לכישלון קולוסאלי, או להפוך למקום שמח. אנחנו שמחים שהגורל בחר באפשרות השניה.

התחלנו בלחם כפרי עם ממרחי פסטו, טפנד עגבניות מיובשות וחמאה מתובלת. מוגשים כמובן בהגשה עליזה וטעימים בהחלט. מוס סלמון וסלמון מעושן ברוטב שמנת המשיכו את השמחה על השולחן, בפה ובבטן. את הראשונות סגרנו עם כיסון גבינת רוקפור וארטישוק ופטריות ממולאות. המועדפים שלנו היו הסלמון והפטריות.

תחת הסיסמא ''הדרך הטובה ביותר להימנע מפיתויים היא להתמסר אליהם'' של אוסקר וויילד, מספרת לנו דפנה שאת השם למקום היא מצאה בחלום ומיד ידעה שזה השם. השולחן שלנו יודע לספר גם על בחור שרצה להציע לחברתו נישואים והניח את הטבעת מוחבאת באבקת הסוכר של הפונדנט שוקולד. החברה בחרה במפתיע לבחוש את הפונדנט ואז להפסיק לאכול באמצע. לא עזרו ההפצרות והלחצים, הטבעת נשארה בעוגה והחברה עזבה בכעס את המסעדה. את סוף הסיפור השולחן לא זוכר, כי הבחור למקום כבר לא חוזר...

המקום כשר, כיאה למקום הפונה לקהל הדתי מחוץ לארץ הצובא על עמק רפאים בשנים האחרונות. דפנה אומרת שלא היתה מעלה על דעתה לפתוח בסוף שבוע. מתישהו צריך לנוח, לא? אנחנו מאשרים וגם המלצרים.

המשכנו עם לזניה ורביולי גבינה בראגו פטריות. שתיהן נעימות לחיך, ראויות ומענינות. היינו לוקחים עכשיו עוד טעימה מהרביולי הנפלאים.

התפריט של ''פיתויים'' מיוחד ומנסה למצב עצמו למול מסעדות הפסטה והטוסטים הנפוצות באזורנו. את הבנאלי לא תמצאו כאן. את כל השאר כן. ובשמחה.
דפנה מפתיעה ואומרת שיש מי שעדיין לא יודע שהמקום הוא גם קונדיטוריה וגם מסעדה. אז אנחנו מעדכנים: אפשר לשבת לארוחה נעימה טעימה ומשביעה. אפשר גם רק להגיע בשביל לקנות עוגה ליום ההולדת. למי שהתלהב, אפשר להצטרף למועדון הלקוחות שנפתח לאחרונה.
לחובבי הדיאטה יש מנות דיאטטיות ואפילו בלי קמח או פחמימות.

פיתויים
רחל אמנו 5, ירושלים
טלפון: 057-7440549