מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שכרון חושים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מה מסחרר את החושים יותר מהשידוך בין שוקולד ואלכוהול? השפית אדר קפלן-מור בטור על השילוב שהפך לקלאסיקה, בתוספת מתכון למשקה שוקולד חם בסגנון מקסיקני, המתאים במיוחד לערבי סתיו קרירים

לאיזה חוש שייך האלכוהול? לחוש הטעם, ואולי דווקא חוש הריח הוא הדומיננטי בכל מה שקשור לאלכוהול? ויש בטח מי שיגידו שדווקא חוש השמיעה, הראייה, או המישוש. אלכוהול מסתבר פועל על כולם, אבל היום נדון בחוש השיכרון, אותו חוש מסתורי ומתעתע, כי מה משכר את החושים יותר מהשילוב של שוקולד ואלכוהול?

השידוך של אלכוהול ושוקולד הוא כבר מעבר למיתוס, הוא קלאסי, מובן מאליו ומתאים כמו פקק לבקבוק.
שוקולד, כמו חומרי גלם רבים, משתדך יפה מאוד עם טעמים חדשים ומקבל ''טוויסט'' שונה עם כל טעם.
נכון שגם סוג השוקולד שמשתמשים בו חשוב. תוצאת השידוך למשל, תהיה שונה אם נחבר בין אלכוהול לשוקולד חלב, שוקולד מריר או שוקולד לבן. למשקאות השוקולד האלכוהוליים ניתן להוסיף תוספות מתאימות ומשלימות או דווקא כאלה המייצרות ניגוד מעניין.

משקה שוקולד חם בסגנון מקסיקני
50 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
3 כפיות קפה נמס
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
קורט מלח
2 כוסות חלב
מעט קלואה או ליקר שוקולד לפי הטעם. לחריפות בינונית ניתן להוסיף וויסקי/ברנדי או קוניאק.

אופן ההכנה:
1. בסיר קטן מחממים את כל המרכיבים חוץ מהחלב, מערבבים כל הזמן עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מחממים עד לנקודת רתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב. ממשיכים לערבב במשך כ 4 דקות נוספות.
2. מורידים את הסיר מהאש ומקציפים את המשקה במקצפה ידנית או מיקסר ידני עד שהתערובת נעשית אוורירית. מגישים מיד, אפשר עם תלולית קצפת מעל.
• לשינוי הטעם ניתן להוסיף לסיר מעט שרי הרינג למשל, או ליקר גראנד מרנייה עם מעט גרידת תפוז.
• את השוקולד המריר ניתן להמיר בשוקולד לבן ולשנות לגמרי את הטעם. לשוקולד לבן ניתן להוסיף מעט אמרטו יחד עם קמצוץ שקדים טחונים. אישית, הייתי הולכת על דרמבוי.