מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

סופר בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

קוביס סופר בר יושב בתוך סניף טיב טעם בראשל''צ, מה שלא מפריע לו לתפקד כמועדון ג'אז מלהיב ולהצטיין במנות התפריט. סמדר ולטר, שמתנזרת מברים, לא נכנסת לסופרמרקטים ולא שומעת ג'אז, ביקרה במקום והתאהבה

אחד היתרונות בסיקור מסעדות הוא שיוצא לי לנסות מקומות חדשים שכנראה לא הייתי מגיעה אליהם בדרך אחרת. כשקבעתי עם קוביס סופר בר להגיע לערב ג'ז, קצת התלבטתי. זה בר, ואני בדרך כלל לא יושבת ברים; זה בתוך ''טיב טעם'' החדש בראשל''צ, ואני בכלל לא עושה שם קניות; זה מקום שמתמחה באלכוהול, בשרים ופירות ים, ואני בכלל לא נוגעת באף אחד מאלה; וזה ערב ג'ז, לא המוזיקה האהובה עלי ביותר. אבל התפקיד מחייב אז החלטתי לנסות.

את בעלי לא היה קשה לשכנע לבוא. הוא אוהב בירה ומספיק שציינתי שיש להם את הבירה האהובה עליו- ויינשטפן, והוא נעתר בשמחה. לבעלי ולויינשטפן יש היסטוריה של אהבה נכזבת: הוא נורא אוהב אותה, אבל היא נותרת בלתי מושגת.

הויינשטפן היא רק אחת מתוך עשרות ואפילו מאות סוגי האלכוהול שיש בקוביס סופר בר, שגם מעוצב במקצועיות ויכול היה לשכון בשקט במרכז תל אביב. למרות שהגענו ביום שני, המקום היה מלא כמעט לגמרי. בכל ערב יש הופעות או מבצע מיוחד, ובצהריים, עסקיות. האלכוהול מהווה חלק מהתפאורה ויש גם ארון שלם שכולו סיגרים למכירה במחירי חנות ולא במחירי מסעדה. המקום כולו משדר אווירה מיוחדת שנראית קצת לא שייכת לסופר הענק שהוא נטוע במרכזו, לא רחוק ממקררי הגלידות ובלי שום קיר או חוצץ שיפריד בין אווירת ה''באנו לעשות קניות למשפחה'' לאווירת הבר האפלולי.

לא שזה הפריע לנו ליהנות. התפריט הוא תפריט בר אמריקאי ולצמחונים כמוני נותרו רק שתי אפשרויות, אותן הזמנתי: סלט קובי'ס, תערובת עלי בייבי, עגבניות שרי, בצל, פטריות, גזר ותערובת גרעינים, שהיה רענן ופריך להפליא. לשם שינוי לא רק ערימת חסה עם פטרייה וחצי, אלא נדיב מאוד בכל המרכיבים. לקחתי גם מנה של מבחר גבינות, שכללה טעימות של גבינת עיזים, דורבלו רוקפור, אמנטל הולנדי, פטה בולגרית וצ'דר מקסיקני, כולן משובחות ביותר ולצידן הפתעה מענגת, צלוחית ריבת עגבניות שרי וצנוברים, חמצמצה-מתוקה ומצוינת.

בעלי התלבט קשות בין המנות ולבסוף הזמין שתיים: הראשונה, קבאב טלה על מצע פירה דיז'ון ברוטב דבש מעושן ושום קונפי, שזה בעברית ארבע קציצות קבאב (שהיו עשויות באופן מושלם לדבריו, עסיסיות ולא יבשות), פירה עם חרדל (הוא לא התלהב, אני דווקא כן), וכמה שיני שום שחומות ומתוקות שגנבתי לו מהצלחת. המנה השנייה היתה מבחר דגים כבושים ומעושנים: מטיאס, מקרל, איקרה אדומה, רול הרינג וסלמון מעושן, שלדבריו היו טריים וטעימים, אך באיקרה טעם המיונז השתלט מידי. קיבלנו גם צלוחית זיתים מצוינים ושני כיכרות של לחם הבית, חם ופריך, עם חמאה ומיונז. בתוספת חצי ליטר ויינשטפן (שלו) וכוס לימונדה טובה (שלי), הכל החליק לבטן בקלילות.

לקינוח יש רק שתי אפשרויות, קרם ברולה וניל וסופלה שוקולד בליווי מרק פירות יער. התקשינו לבחור אז הזמנו את שתיהן ולא הצטערנו. מנת הקרם ברולה היתה שמנתית ומשובחת עם סוכר חרוך למעלה למשעי. הסופלה היה מושלם, אפוי בדיוק למידה הנכונה, ראוי לשבח, והוגש גם עם כדור גלידת וניל פצפוצים.

המנות בקוביס סופר בר גדולות ונדיבות, ההגשה יפה, ובכל מה שטעמנו- מהאוכל ועד השתייה - ניכרו ההשקעה והשימוש בחומרים משובחים. השרות חייכני, אדיב ולא מעיק, תומר, המנהל, מסביר פנים, ואפילו הופעת הג'ז הייתה מהנה, מעניינת ולא מכבידה. בסוף הערב הבנתי מה היה השיעור שלי: תמיד כדאי לנסות מקומות חדשים.

קוביס סופר בר
דרך המכבים 62, מתחם טיב טעם, ראשון לציון
טלפון: 03-9595707