הפרח בגני


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אז מי נהנה יותר מהעבודה שלו, פרח עיתונות צעיר המשמש כמבקר הופעות או אמו, שנשלחת בכל שבוע למסעדה אחרת כדי להביע את התרשמותה? שפרה צח לקחה את בנה הבכור לרוסטיקו, כדי להראות לו מי זכה בכל הקופה

לפני ''רוסטיקו'', היה לי ויכוח עם פרח-עיתונות צעיר מי נהנה יותר מהג'וב שלו, הוא, שמסקר הופעות ואירועי תרבות לצעירים, או אני, שמתייצבת כל שבוע במסעדה אחרת כדי לדווח על רשמי. אחרי ''רוסטיקו'' הוא כבר מוכן להודות שאכן מדובר בתחרות קשה. כי באמת, מה רע כשה''טברמן'' (טבח-ברמן) מזרים לעברנו משקה אחרי משקה ובאותו זמן גם מספק שלל דוגמאות מהמטבח האיטלקי הכפרי? השילוב המיוחד הזה הוא שעושה את ''רוסטיקו'' למה שהוא, מיזוג של בר שוקק חיים ו''טרטוריה'' – מסעדה איטלקית עממית, עם צמחי תבלין בגינה, טאבון אבן בפנים, פסטה משובחת ומנות שמוכנות כולן במקום, בידי טבחים מארץ המגף.

בניגוד למקובל במסעדות, בהן הישיבה על הבר היא רק ברירת המחדל כשאין מקום ליד השולחנות, כאן זו דווקא האופציה המועדפת. הבר מספק נקודת תצפית מצוינת לאקשן שבמטבח הפתוח, כאשר מגיש אחד מלהטט בשלוש מחבתות פסטה שונות בו-זמנית, השני מוציא מגשי אנטיפסטי מעוררי תיאבון ובוזק עליהם רוטב ופרמזן, שלישי שולף פיצות מהבילות מהטאבון והרביעי מקשט בקוביות לחם את צלחות הקרפצ'יו. זו גם ההזדמנות להצביע על מנה שבדיוק נרקמת מול עיניכם ולהגיד: ''כזאת!''

הסחרחורת הנעימה שכל זה משרה, מתחזקת בהשפעת המשקאות שהברמן מרעיף עלינו. לצעיר הוא מייעד את הקלים יותר ובהם ברוסקו, יין מבעבע עדין, קפריניו פירות יער וקוקטייל קמפשן על בסיס קמפרי עם פסיפלורה. אבל לבחור יש העדפות משלו, ובלי בושה הוא מתלבש על היינות האדומים שמוגשים לי. האמת, צודק, היו שם שני סוגים של יין איטלקי, בעלי טעם פירותי מובהק: ''מונטה פוצ'ינו דה אברוצו'' ו''פרימיטיבו דה איטליה'', ועוד מרלו נפלא ומלא, אמריקאי דווקא. את כל אלו אנחנו לוגמים בנחת לאורך ארוחה שסיפקה כמה וכמה הפתעות. הראשונה שבהן, קרפצ'ו חציל. ''חציל?'', שולח אלי הפרח מבט קטלני, בשביל זה הגעתי עד הלום?!. אז כן, בהחלט. ואחרי המנה הזאת, שחיסלנו עד תום, אנחנו נשבעים שיותר לא נפסול שום הצעה על הסף. לכן, כשהטבח מתעקש שניקח פיצה, אנחנו כבר לא מתווכחים. מזל, כי ה''פיצה טרטופו'' שקיבלנו היא הדבר הכי רחוק מפיצה סטנדרטית, לא רוטב עגבניות, לא גבינה, רק בצק קריספי שמכינים כאן לפי מתכון מיוחד, ועליו ציפוי עז טעם של פטריות טרטופו, שמפיניון ושמנת. הפטריות מככבות גם במנה הבאה שלנו, ריזוטו מדהים, עם פורצ'יני ושמפיניון, שבושל בשרדונה של תשבי, לא פחות. ואני אומרת: מי שמשתמש ביין כזה לבישול, יודע לתת כבוד לאוכל שלו.

ההפתעה הבאה באה דווקא מאגף המשקאות וקוראים לה רמזוטי, ליקר נפלא ולא שגרתי על בסיס עשבי תיבול. עוד קרם ברולה, הפוך מצוין וכוסית יין מרסלה לקינוח, ואני כבר יכולה לחייך לעבר הפרח בנצחון. איי רסט מיי קייס.


רוסטיקו
שדרות רוטשילד 15, תל אביב
טלפון: 03-5100039