מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מה זאת אהבה ?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לקחתי את חברתי האהובה ונסענו לפאתי כפר סבא, לאיזור התעשיה החדש. המטרה שסומנה - ''ברקרולה'', הביסטרו בר הצעיר והמרענן, המציע תפריט מגוון ומעניין, לצד בר משקאות עשיר המכיל מעל 40 סוגי בירות ממגוון מדינות, כמו גם מוסיקה טובה ( מידי פעם הופעות ג'ז לייב ) ועיצוב יפהפה ואלגנטי, עם מגע מעט אינדסטריאלי.

כולנו דנים בשאלה היומיומית והכמעט קיומית - מה זאת אהבה. האם זה הפרח שתשלח לה למחרת היום ותודה על אהבתך ? הבושם שאת שמה לקראת הפגישה ? האם זה ללכת לישון מחובקים ולקום ביחד כל בוקר? או שמה לבשל ארוחת ערב רומנטית לבן/בת הזוג ,עם יין לאור נרות ?
נראה שאין לשאלה זו תשובות חד משמעיות, אך אם יש משהו אחד שאני לבטח יכול להגיד, זה שלאהבה יש יכולת לתת לנו להרגיש, לחוות, לנסות.
לטעום !

אז ככה.
לקחתי את חברתי האהובה ונסענו לפאתי כפר סבא, לאיזור התעשיה החדש. המטרה שסומנה - ''ברקרולה'', הביסטרו בר הצעיר והמרענן, שנפתח לפני כחצי שנה תחת שרביט ניצוחו של איתי שלו, וכעת תפסו את כס הכבוד שני שפים צעירים, עופר אלמליח וקובי בן-דלק.
ברקרולה מציעה תפריט מגוון ומעניין, לצד בר משקאות עשיר המכיל מעל 40 סוגי בירות ממגוון מדינות, כמו גם מוסיקה טובה ( מידי פעם הופעות ג'ז לייב ) ועיצוב יפהפה ואלגנטי, עם מגע מעט אינדסטריאלי.

כדי שלא יהיו ספקות, מיד עם הישיבה לשולחן הגישו לנו טעימות בירה. מגש קטן מעץ עם 4 סוגי בירות – מהם 3 בלגיות ואחת מאירלנד, שנעו בין 5.5% אלכוהול ל 8.8%.
שליש אחד שלקחנו בעקבות הטעימה – עשה את שלו. הבירות חזקות ומלאות בטעמים, כמו: כוסברה, דבש, ויסקי ועוד.
לפני סיום הטעימות קיבלנו מנת חימום קטנה גדולה – מרק סרטנים מוקצף עם רביולי סרטנים, שהיה פשוט מעולה, ולחם הבית הטעים, (את החמוצים הייתי מחליף במשהו יותר מקורי ומתאים).

למנות הראשונות קיבלנו שלל טעימות, ביניהם קוקי סן ז'אק עם בייבי קלמרי ממולאים בשרימפס ועגבניות - מנה משובחת (48 ש''ח), גריל שרימפס במרינדה אסיאתית על סלט טרופי – שילוב טעמים מעניין ומוצלח (48 ש''ח, ה''פלמבה'' מותיר ניחוח שרוף ?), טרין כבדים, פיסטוקים ומנגולד עטוף בבייקון ברוטב פטל ובלסמי מצומצם (38 ש''ח) – טעים מאוד.

ככלל, ניתן לומר שהמנות הראשונות היו ההצלחה הגדולה של המטבח.

גם המנות העיקריות היו טעימות, אך הייתה מעט חסרה לי העוקצנות שהשפים יצרו במנות הראשונות. כך למשל האוסובוקו לבן בתבלינים ארומטיים עם צ'טני תפוחים ואגסים (62 ש''ח), שהריח מצוין, והיה רך בדיוק כמו שקיוויתי שיהיה, ובכל זאת, משהו היה חסר לי, המנות הנוספות שקיבלנו – עוגת מנגולד עם גבינת עיזים וסלק, ופילה חזיר ברוטב סילאן ובייקון פריך (70 ש''ח), היו טובות בעיני, אם כי לא עמדו בקנה המידה של המנות הראשונות המצוינות.

לאחר ששבענו, החלטנו לקנח עם פנה קוטה פיסטוק ורוזמרין שהוגשה על תותים קצוצים דק (28 ש''ח), קינוח מרענן וטעים שמשאיר טעם טוב אחרי ארוחה מצוינת.
הקינוחים עליהם נאלצנו לוותר מפאת חוסר מקום, היו קרם ברולה וניל והל, בזיליקום תפוז, טופי ואגוזים, לבה של שוקולד ועוד כמה שנראו מבטיחים על התפריט. כולם אגב 28 ש''ח.

אז מה זאת אהבה, אני שואל ?
נראה שעל פי ההגדרה של חושי הטעם, אהבה היא התבלין הכי טעים שיש, ומי שלא מבשל איתו, מבזבז את זמנו במטבח, ואת זמנם של הסועדים במסעדה. עופר וקובי כנראה מצאו עסקה טובה, וקנו כמה שקים של תבלין זה.
לסיכום אני מרשה לעצמי להמר, כי הקונספט שמצאו בברקרולה, בין בר לביסטרו עם אוכל טוב, הרבה בירות ואלכוהול, אוירה נעימה ושירות אדיב ישאירו את המקום הזה עוד זמן רב על המפה.
מאוד מומלץ לצעירים, וראוי בהחלט גם למעט פחות צעירים, שאוהבים להתפנק על מוסיקה טובה, אלכוהול משובח ואוכל טוב.
בתאבון!


ברקרולה
עתיר ידע 13, אזור התעשיה החדש כפר סבא
09-7669606