מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מגלגלים סושי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

חרף מחאותיה, שלחנו את הדיאטנית שלנו, ליאורה חוברה, לסדנת סושי. שבוע אחר כך הרימה הסטודנטית הצעירה ארוחת סושי רבת משתתפים במטבחה הביתי, ועשתה את זה כמו (יפנית) גדולה. איך שגלגל מתגלגל לו.

סושי נכנס אצלי תמיד להגדרה של "יש דברים שמישהו אחר עושה יותר טוב ממני אז למה להפריע?". אודה על האמת שלא היו לי אף פעם שאיפות גלגול. זה נראה לי מסובך ומעייף. אבל הנה נקרתה בדרכי סדנת הסושי של השף דרור שושן המתקיימת ב "לגעת באוכל" והשקפת עולמי השתנתה. במחשבה לאחור אני משוכנעת שאם ללכת לסדנת בישול, כדאי לבחור בסושי, כי סושי לא לומדים להכין מספר בישול, חייבים לראות את זה קורה בפועל ולתרגל. ואם להקדים עבורכם את השורה התחתונה, זה גם לא כל כך קשה, אפילו נחמד ויש בזה סוג של התרגעות.

דרור ששון פתח את הסדנא בהסבר ממצה על כל מרכיבי הסושי. למדנו איך להכין את האורז הדביק (מתכון בהמשך) וכמובן שיש לבחור לשם כך את האורז המיועד לסושי שהוא אורז עגול מזן מיוחד הנדבק טוב יותר ויש לו מירקם מתאים יותר.

אחר כך הכרנו את הנורי, אצות ים קלויות בצבע ירקרק כהה שנועדו לעטוף את הסושי. צרפנו גם את חומץ האורז שהוא חומץ המופק מאורז, טעמו מתקתק ועדין יותר מחומצים אחרים ואם כבר יש לכם אותו בבית תוכלו, להשתמש בו גם לתיבול רטבים. "רוטב הסויה חייב להיות רוטב סויה יפני" הכריז השף וכידוע, עם שפים לא מתווכחים. בדיעבד הסתבר שהוא צודק. רוטב הסויה היפני נעים יותר לחיך ומשתלב מצוין עם הסושי.

תוך כדי הסדנא התוודענו גם למוצרים הנלווים להגשת הסושי: וואסבי (חזרת יפנית חריפה בצבע ירוק בהיר שניתן להשיג בשפופרת או באבקה); ג'ינגר כבוש המשמש כ"מרענן חיך" (קונים בצבע ורדרד או צהבהב); ושיכר שזיפים, שמומלץ מאוד לצרף לארוחת הסושי.

המשכנו בהכנת שאר מרכיבי הסושי, ממקלות המלפפון והגזר, פרוסות האבוקדו הדקות וכלה בסוגי הדגים המתאימים לסושי. קיבלנו מדרור סקירה מצוינת ולמדנו שסלמון וטונה אדומה הם הכוכבים אבל אפשר לבחור גם אחרים. הכי חשוב כמובן שיהיו טריים מאוד, כי להזכירכם במקרה הזה אוכלים אותם נאים.

יצאנו עם מחצלת לגלגול סושי ביד, שמחים ועליזים (בגלל שיכר השזיפים), שבעים מאוד ויודעים דבר אחד או שניים על גלגול סושי.
ערב הסושי שערכנו למשפחה בשבוע שלאחר מכן קצר מחמאות והוכיח שבאמת כל אחד יכול.
הסדנא שבה השתתפנו היתה בעיקר פרונטלית וסושי הוא בכל זאת משהו שצריך להתאמן על ביצועו. ב"לגעת באוכל" מבטיחים שבסדנאות שיתקיימו בסניף ברעננה תהיה אפשרות רבה יותר לתרגול, תחת עינו הבוחנת של דרור. מומלץ.

אחרי כל סדנא ב"לגעת באוכל" אפשר לרכוש את המצרכים הדרושים להכנת התבשילים כמו גם כלי מטבח ופרודוקטים אחרים, בחנות הצמודה (שהיא חוויה בפני עצמה ושווה ביקור בלי כל קשר לסדנא) בהנחה של 10 אחוזים.

מתכון של שף דרור שושן לאורז לסושי
קילו אורז לסושי
1.150 סמ"ק מים (מאוד חשוב לדייק בכמות)
150 מ"ל חומץ אורז
3 כפות סאקה
4 כפות סוכר
1 כף מלח

אופן הכנה:

1. שוטפים את האורז במסננת תחת מים זורמים. מניחים את האורז בסיר ומשרים במים למשך חצי שעה.
2. לאחר ההשריה, מדליקים אש גבוהה ומבשלים עד לספיגת המים באורז כ- 10-12 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות.
3. מערבבים בקערה חומץ אורז יחד עם סאקה, סוכר ומלח.
4. שופכים את האורז המבושל לקערה ושופכים מעליו את תערובת החומץ. מערבבים היטב ונותנים לאורז לנוח למשך שעתיים.

* הערה מטעם הדיאטנית: הסושי הוא אחד המאכלים היותר דיאטטיים כך שאם חשקה נפשכם באוכל עילי בלי עלות קלורית גבוהה – סושי הוא בחירה מצוינת. הסושי דל שומן ומכיל ירקות ומעט חלבון (דגים).

ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית M.Sc ומטפלת בתזונה סינית ובצמחי מרפא

לגעת באוכל
לישנסקי 9, מתחם חונים קונים, ראשון לציון
טלפון: 03-9523090