הספין של ספון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אז היה זה קונפי שוק אווז שסחט מאיתנו אנחות התפעלות. מנה כבדה וחורפית שנעדרה כעת מהתפריט. כפיצוי הזמנו אנטריקוט ברוטב ציר בקר ותימין שהיה עבה ועסיסי, צרוב היטב בחוץ ושופע מיצים בפנים. טעים ככל שהיה, את ההצגה גנבה דווקא גבעת הפירה הקטנה שליוותה אותו, שהיתה בה איזו לוויית טעם מיוחדת שגרמה לנו לריב על כל ביס

אחרי שכיכבה כבר בכל מדורי האוכל וזכתה בכל הסופרלטיבים האפשריים, זו לא ממש חוכמה לספר בשבחה של מסעדת ספון, אבל האמת היא שאנחנו היינו קודם. גילינו אותה ממש במקרה בחורף שעבר, קצת אחרי שנפתחה ויצאנו ממנה עם עיניים בורקות. לכל מנה שאכלנו נלווה גוון מיוחד ועם זאת, לא כזה המבקש לזעזע את החיך אלא להפתיע אותו בעדינות. כך למשל, במנה הקרויה ''ברולה כבד אווז'', קיבל הפטה המוכר מעטה מזוגג של סוכר חום אפוי, והוגש, במקום עם הטוסטים השגרתיים, עם בישקוטי שקדים, שני 'טוויסטים' שהפכו את המנה לבלתי נשכחת.

חזרנו השבוע לבדוק איך ספון מתמודדת עם ההצלחה מצד אחד ועם הקיץ התל אביבי מאידך. שמחנו לגלות שהאיכות והמקוריות נשארו, למרות השינויים באווירה ובתפריט.
מתחם מגרשי הטניס בו שוכנת המסעדה, שבחורף היה רטוב וריק, המה עכשיו משחקים, וגם המסעדה עצמה היתה מלאה וסואנת יותר. אשר לתפריט, לצד כמה מהמנות שזכרנו מביקורנו הקודם, נוספו מנות קלילות יותר, חלקן מככבות בתפריט טעימות בן 7 מנות, המוצע במחיר מיוחד של 95 שקלים בלבד. כבד האווז הוצא זמנית מהתפריט, לצערנו, אך עדיין יכולנו לחזור אל מנה ראשונה מעולה שאהבנו בפעם הקודמת – שקדי עגל צרובים על פירה ארטישוק ירושלמי ברוטב פטריות פורצ'יני (45 ש''ח). כמחווה לתפריט הקיץ החדש הזמנו גם סלט אספרגוס עשוי גבעולי אספרגוס שמנמנים וטריים שנחלטו קלות והוגשו עם ארוגולה ושבבי פרמזן, בויניגרט אגוזים (32 ש''ח).

גם באגף העיקריות חלו שינויים. אז היה זה קונפי שוק אווז שסחט מאיתנו אנחות התפעלות. מנה זו, כבדה וחורפית באופייה, נעדרה כעת מהתפריט. כפיצוי הזמנו אנטריקוט ברוטב ציר בקר ותימין (98 ש''ח) שהיה עבה ועסיסי, צרוב היטב בחוץ ושופע מיצים בפנים. טעים ככל שהיה, את ההצגה גנבה דווקא גבעת הפירה הקטנה שליוותה אותו, שהיתה בה איזו לוויית טעם מיוחדת שגרמה לנו לריב על כל ביס.
לעיקרית השנייה ידענו בדיוק מה אנחנו רוצים. ''טורטליני רובי'' כמו בפעם הקודמת:
כיסוני בצק גדולים ממולאים בשר אנטרקוט קצוץ ומוגשים ברוטב ציר בקר ויין אדום (74 ש''ח). מהמלצרית הבנו שאנחנו לא היחידים שהתלהבו מהמנה ושהטורטליני האלו נחשבים לאחת ממנות הדגל של המסעדה.

אגף הקינוחים ממחיש בצורה הטובה ביותר את הגישה היצירתית של השף, מיכאל גרוטובסקי. כל קינוח הוא צירוף לא שגרתי של מרכיבים שבאורח פלא משתלבים לכלל יצירה קולינרית אחת. מה שגרם לכך שהמלצרית נאלצה לחזור שלוש פעמים על הסבריה לגבי כל קינוח עד שהצלחנו לבחור. האחד הזמין קרם ברולה קפוא, על מרק מלון ופירות טריים, והשנייה בחרה בעוגת גבינה על מצע דובדבנים טריים, שהוגשה עם גלידת פיסטוק. איך זה מסתדר ביחד? מצוין, תודה.

לסיכום, בואו בחורף, בואו בקיץ, רק תבואו. מומלץ.

ספון
שדרות רוקח 73, מתחם מגרשי הטניס, תל אביב
טלפון: 03-6439064