מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

כוסברה – שונאים סיפור אהבה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

נכון. זו אמנם לא הייתה אהבה ממבט ראשון, אך כשכבר הכרנו לעומק, זו הפכה להיות תשוקה
משולחת רסן. כמי שנולד למשפחה הולנדית טיפוסית (מן סוג של פולנים, רק נחמדים... ) ההכרות הבסיסית שלי עם הכוסברה הייתה בתור '' הירק שצף לי במרק עוף''
אח''כ הגעתי לצה''ל, שם למדתי להכיר את הכוסברה בשלוש מנות חשובות נוספות : סלט גזר מרוקאי, סלט גזר מרוקאי ו...סלט גזר מרוקאי.

ואז קרא הנורא מכל, התאהבתי באשתי התימנייה, נעימת ההליכות, שלמזלי התחבבתי גם על אמה, בעיקר בזכות שני דברים : העובדה שהתחתנתי עם בתה היקרה, ואהבתי הגדולה לאוכל.
טוב מספיק עם השטויות והנוסטלגיה, מעט רצינות...

הכוסברה מבחינת העם מתחלקת לשניים : הירק הטרי והגרגירים.
העלים הם החלק המוכר יותר, והם בעלי הטעם הדומיננטי, המהווה את סלע המחלוקת בין שונאי לאוהבי הכוסברה. הגרגירים לעומתם, אינם כל כך דומיננטיים, אולם הם ארומאטיים עד מאוד, ומהווים תבלין מדהים לכבישה ובישול ארוך.

ברפואה העממית ידועה הכוסברה כמרגיעת מחושי בטן, מקלה על דלקות חניכיים, צרבות וסחרחורות, היא טובה לנשים הרות בחודשים שלפני הלידה, וכן בתקופת ההנקה.
חולטים 5 כפות זרעים בליטר מים רותחים, ממתיקים בדבש, משהים כ- 5 דקות, ושותים כתה רפואי 1-3 כוסות ביום. התה יעיל ביותר להפגת גזים, ונגד כאבי ראש וכאבי בטן.

הכוסברה נפוצה במטבחים מקצוות העולם. מהמזרח הרחוק עד המזרח הקרוב, ואגן הים התיכון. על אף הבעייתיות של חלק מן הסועדים, היא הולכת ותופסת לה מקום של כבוד בעולם הקולינרי.

אז מה עושים עם כוסברה ?
מתכונים :
פסטו כוסברה ( עיוות של הפסטו המקורי, אבל הטעם מדהים... )

מצרכים :
2 צרורות כוסברה
1 פלפל ירוק חריף
3 שיני שום
מלח
שמן זית
אופן ההכנה :
1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה
2. מומלץ להגיש עם גבינה בולגרית איכותית!!!!

גרבדלקס עם גרגירי כוסברה וכוסברה טריה
מצרכים :
1 פילה סלמון עם העור, ללא עצמות
750 גרם סוכר
750 גרם מלח גס
2 כפות כוסברה גרגרים
צרור כוסברה קצוץ
3 לימונים פרוסים
(יש לחרוץ גם את חלקו התחתון של הדג ע''מ שגם הוא ייכבש )

אופן ההכנה :
1. מערבבים את כל החומרים ( למעט הסלמון ).
2. מפזרים 1/3 מכמות התערובת בתחתית תבנית, מעליה מניחים את הדג כשהעור כלפי מטה.
3. מפזרים מעל את מה שנותר מהתערובת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים על התבנית משקל כלשהו ( לדוג' בקבוקי מים, או תבנית נוספת ע''מ לעזור בכבישה ) למשך 36 שעות במקרר.
4. מוציאים מן העטיפה שוטפים את התערובת ופורסים דק ובתיאבון.

באדיבות השף עמרי בן פרז
קרחת בצלחת
רח' התזמורת 48 ראשון לציון.
טל' 03-9527263 / 052-726527
obenpraz@netvision.net.il