מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לעבור את הקיץ בשלום


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בעקבות המצב הביטחוני, מבלים רוב ילדי הארץ את החופש הגדול בתוך הבית ורבים מהם יושבים שעות בממ''דים ובמקלטים. השף גיא פרץ ממסעדת ''גספצ'יו'' בהולידי אין אשקלון, מציע לנצל את הזמן וללמד אותם לבשל. שישה מתכונים לאפשר להכין עם הילדים גם מחוץ למטבח

הלחימה בלבנון החזירה את תושבי הצפון למקלטים ומאלצת את כולנו לבלות יותר זמן בבית. בין המחשב לפלייסטיישן ולטלוויזיה אפשר לנצל את הזמן גם כדי ללמד את הילדים כמה שיעורים בסיסיים בבישול, אפילו אם חומרי הגלם הזמינים הם קופסאות שימורים.

סלט תירס מקסיקני
החומרים הדרושים:
קופסת תירס
פלפל אדום
3 מלפפונים חמוצים
בצל סגול
צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה:
1. חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות ומערבבים יחד עם התירס.
2. מתבלים במעט שמן זית, מלח, פלפל לבן ולימון סחוט, ומגישים צונן.

סלט פטריות בסגנון אסיאתי
קופסת פטריות שמפיניון חתוכות
כוס נבטים עבים
4 בצלים ירוקים קצוצים

חומרים לתיבול:
4 כפות רוטב טריאקי
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים ומוסיפים את הרוטב.

צ'ילי קון קרנה
קופסת שעועית אדומה
קופסת עגבניות חתוכות לקוביות
בצל קצוץ
100 גרם בשר צלי טרי או משומר חתוך לקוביות
כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עם שמן זית. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, השעועית והבשר. מבשלים על אש בינונית כרבע שעה ולקראת הסוף מוסיפים כף של כוסברה קצוצה.

חטיפי פירות יבשים ממולאים, של השף גיא פרץ ממסעדת ''גספצ'יו'' בהולידי אין אשקלון

תמרים ממולאים בחלבה
10 תמרים גדולים ובשרניים
100 גרם חלבה, רצוי מוקצפת (אפשר גם רגילה)
3 כפות דבש
כף שומשום

אופן ההכנה:
1. חותכים כל תמר לאורכו ומוציאים את הגרעין.
2. עושים מהתמר ''סנדביץ'' ועם כפית מורחים במרכזו דבש.
3. מפזרים שומשום מעל. את המנה ניתן לאכול בטמפרטורת החדר, או לחמם בתנור בחום של 160 מעלות למשך 2 דקות.

שזיפים מיובשים במלית אגוזים
20 שזיפים ללא גרעין
כוס אגוזי מלך קצוצים גס
כפית דבש
כפית עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה:
1. יוצרים מלית מהאגוזים, הנענע והדבש, וממלאים בה את השזיפים. בגרסה החמה ניתן לטפטף 3 כפות של צ'ילי מתוק ולהכניס לתנור למשך 2 דקות בחום של 160 מעלות.

משמשים מיובשים במלית שוקולד לבן
10 משמשים גדולים יבשים
10 קוביות שוקולד לבן

אופן ההכנה:
1. יוצרים סנדביץ' מהמשמשים וממלאים אותם בקוביית שוקולד לבן.
2. מחממים בתנור במשך 2 דקות, בחום של 160 מעלות.

טיפים לבישול מהיר:

איך משדרגים פירה מקופסה? כשמבשלים פירה מקופסה, חשוב להקפיד על הוראות היצרן, וניתן לעדן את הטעם באמצעות תוספת של חמאה, בצל מטוגן, פטריות, רוטב צ'ילי מתוק או ממרחי פסטו וזיתים - לפי הטעם.

איך הופכים את הפסטה לגורמה? הסוד טמון בתוספות ולכן, ניתן להקפיץ במחבט מיני טעמים וריחות שהופכים את המנה למיוחדת וטעימה. לדוגמא, טבעות זיתים, תירס, לבבות דקל, תירס גמדי. במקרה הזה גם רוטב מוכן מהסופר יעשה את העבודה.

איך מכינים פיצה-פיתה? פיצה פיתה כשמה כן היא, המנה הכי פשוטה להכנה, שילדים מלקקים ממנה את האצבעות. מפרידים את הפיתה ומוסיפים על כל צד הרבה גבינה צהובה, קטשופ וירקות.

איך מבשלים גרגירי חומוס? כשמבשלים גרגירי חומוס חשוב לתת להם את כל הזמן הנדרש לבישול ולהקפיד על אש נמוכה. אחרי הסינון והשטיפה אפשר לתבל את הגרגירים בכמון, שמן זית, מלח ופלפל, ולאוהבי הטעם החזק, לטגן קצת בצל ושום ולהוסיף.