מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לחמים מהירים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אין כמו אוכל פשוט ומהיר, ויסלחו לי כל השפים והבשלנים שמוכנים להשקיע במנה אחת שעות על גבי שעות. אני מאוד אוהבת לבשל ולאפות, אבל אחד התענוגות הגדולים שלי הוא דווקא לשמוע את הסועדים נהנים ממשהו שלקח לי מקסימום חצי שעה להכין

אוכל ביתי עדיף בעיני פי כמה על אוכל מוכן תעשייתי, אבל מה לעשות שבדרך כלל רובנו מגיעים למטבח אחרי יום שבו נאלצנו לחלק את עצמנו בין עבודה/ לימודים/ משפחה/ ילדים/ נסיעות/ טלפונים/ וסידורים? לחכות לילה שלם עד שבצק העוגיות יתייצב במקרר לא בדיוק עומד בראש מעיינינו כשאנחנו מגיעים סוף סוף למטבח, ומצד שני, לא ממש מתחשק לחמם שוב איזה בורקס או שניצל מוכן. לכן, אני מאוהבת לגמרי בכל קיצורי הדרך ובכל המתכונים המהירים האפשריים.

התחום היחיד שבו אני בוגדת בעקרונותיי הוא לחמים ומאפי שמרים, וגם זה רק בגלל שבצק שמרים לא צריך אותי לידו כשהוא תופח, ובזמן הזה אני יכולה להתפנות לאחד ממיליון הדברים האחרים שמחכים לי. אבל גם כאן אפשר לרמות ולהכין לחמים בלי שמרים, בלי לישה והתפחה, רק לערבב ולתנור. נכון שלחמים כאלה חסרים קצת את הטעם המורכב והמיוחד של לחם שתפח שעות, אבל לדעתי היתרון של לחם חם, טרי ומרשים שמוכן בתוך מקסימום שעת הכנה, כולל האפייה, עולה על החיסרון.

לחמים מהירים מבוססים לרוב על חומר מזרז התפחה (אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה) בשילוב עם חומר חומצי כלשהו (יוגורט, ריוויון) שמעוררים יחד תגובה כימית המתפיחה את הלחם ללא צורך בשמרים. כל זה מוביל אותי לטיפ המרכזי של אפייה ללא שמרים: בהכנת לחמים מהירים חשוב לערבב את החומרים היבשים בנפרד ואת הרטובים בנפרד, לערבב את שתי התערובות כשהתנור כבר חם והתבנית מחכה מוכנה, ורק אז להעביר לתבנית ולהטיס לתנור. כל זאת למה? כי אם חומר ההתפחה והחומר החומצי ייפגשו זמן רב לפני כניסתם לתנור, רוב פעולת ההתפחה תתבצע לפני האפייה ואז יתקבל לחם דחוס ונמוך ולא גבוה ואוורירי.

לחם זיתים ובצל חצי-מלא מהיר
חומרים לכיכר אחת:

כוס וחצי קמח לבן רגיל
כוס קמח מלא
חצי כפית מלח
2 כפיות אבקת אפיה
כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כוס שבבי בצל יבש או מטוגן מוכן
חצי כוס זיתים ירוקים או שחורים קצוצים, או טבעות
3 כפות שמן זית
2 גביעי יוגורט רגיל
2 ביצים

* תבנית אינגליש קייק באורך כ-30 ס''מ

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפיה.
2. לקערה אחת מנפים את 2 סוגי הקמח, אבקת אפיה ואבקת הסודה ומערבבים. מוסיפים מלח ובצל יבש ומערבבים. יוצרים גומה במרכז.
3. בקערה שנייה מערבבים יוגורט, ביצים, זיתים ושמן זית.
4. יוצקים את תערובת היוגורט לגומה שבתערובת היבשה. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה ומעט גושית.
5. יוצקים מיד את התערובת לתבנית ואופים כ-50 דקות, או עד שהלחם תופח ומשחים וקיסם המוחדר למרכזו יוצא יבש.

לחם דבש חצי-מלא מהיר
בלחם הזה יש נבט חיטה. לא חובה להוסיף אותו לתערובת, אבל מומלץ לא לוותר. למרות כמות הדבש הגדולה, הלחם לא יוצא מאוד מתוק.

חומרים לכיכר אחת:

כוס קמח לבן רגיל
כוס קמח מלא
כפית אבקת אפיה
כפית אבקת סודה לשתיה
רבע כוס נבט חיטה
חצי כפית מלח
גביע יוגורט רגיל
חצי כוס דבש
50 גרם חמאה מומסת, לא חמה
3 ביצים

*תבנית אינגליש קייק באורך כ-30 ס''מ

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפיה.
2. לקערה אחת מנפים את 2 סוגי הקמח, אבקת אפיה ואבקת סודה ומערבבים. מוסיפים מלח ונבט חיטה ומערבבים. יוצרים גומה במרכז.
3. בקערה שנייה מערבבים יוגורט, ביצים, דבש וחמאה.
4. יוצקים את תערובת היוגורט לגומה שבתערובת היבשה. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
5. יוצקים מיד את התערובת לתבנית ואופים כ-50 דקות, או עד שהלחם תופח ומשחים וקיסם המוחדר למרכזו יוצא יבש.

לחם רוויון חצי-מלא מהיר
חומרים לכיכר אחת:

כוס קמח לבן רגיל
כוס קמח מלא
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית מלח
כף גדושה סוכר חום בהיר או לבן רגיל
כף שמן זית
300 מ''ל (כוס ורבע) רוויון
ביצה
חצי כוס תוספות לפי בחירה: עגבניות מיובשות קצוצות (כמו בתמונה)/ זיתים קצוצים/ שבבי בצל יבש או מטוגן מוכן/ אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס/ עשבי תיבול קצוצים. אפשר לערבב כמה סוגי תוספות, כל עוד שומרים על חצי כוס בסך הכל.

*תבנית אינגליש קייק באורך כ-30 ס''מ

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפיה.
2. לקערה אחת מנפים את 2 סוגי הקמח ואבקת סודה ומערבבים. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. יוצרים גומה במרכז.
3. בקערה שנייה מערבבים ריוויון, ביצה, שמן זית ואת התוספות שבחרתם.
4. יוצקים את תערובת הריוויון לגומה שבתערובת היבשה. מערבבים רק עד שהקמח נבלע והתערובת אחידה ועדיין גושית.
5. יוצקים מיד את התערובת לתבנית ואופים כ-50 דקות, או עד שהלחם תופח ומשחים וקיסם המוחדר למרכזו יוצא יבש.