מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עוגה על המרפסת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 רגע לפני החמסינים הכבדים ממליצה אדר קפלן-מור לשבת במרפסת עם פרוסת עוגה קרה וכוס לימונדה. שני מתכונים לעוגות גבינה קרות והגיג קיצי

בין ''אחרי החגים'' לחופש הגדול יש עונה שמסיימת את האביב סופית אבל אינה הקיץ הכבד. זו עונה מצוינת לאפייה קרה. עוגות קרירות על המרפסת או בגינה עם אפשרות לתוספת של פירות טריים הן דרך מושלמת לסיים יום עבודה. וכן, למרות שאנחנו כבר אחרי שבועות, אני מביאה כאן שני מתכונים קלאסיים לעוגות גבינה, שכל כך מתאים לאכול בעונה הזו, האחת קרה, השנייה אפויה.

עוגת גבינה קרה
הכמויות מתאימות לתבנית 28, אם משתמשים בתבנית אחרת, אפשר להקטין את הכמות.

הבצק:
התחתית לעוגה עשויה בצק פריך מתוק בסיסי אפוי ב-170-180 מעלות כ-10 דקות.
מצננים את התחתית ומורחים עליה שכבה דקה של קונפיטורה טובה.
לכל אופה יש את הבצק המועדף, בין אם הוא בצק של עוגיות שאופים כמשטח אחד, בצק פריך עם גרידת לימון או אגוזים טחונים ובין אם הוא בצק מ-ד-ה-י-ם של עוגה אחרת, שאפשר לאמץ.

המלית:
קילו גבינה 9% מסוננת לילה במקרר (מניחים במסננת עם בד גזה).
80 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל מאיכות טובה
162 גרם סוכר
גביע שמנת חמוצה
10 גר אבקת ג'לטין+ 30 גרם מים
400 מ''ל שמנת מתוקה
23 גרם סוכר

אופן ההכנה:
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם 23 גרם סוכר לקצפת יציבה ושומרים בצד.
2. מערבלים את יתר החומרים פרט לג'לטין והמים, ומניחים בצד.
3. ממיסים את הג'לטין עם חלק מהמים למספר דקות עד שנוצר מרקם ספוגי. את שאר המים מרתיחים, מערבבים וממיסים שוב את הג'לטין, עושים השוואת טמפרטורות (לוקחים כף מהמסה הקרה ומוסיפים למים החמים עם הג'לטין ומערבבים, מוסיפים כף נוספת ומערבבים וכך הלאה עד שהקערה עם המסה מתקררת, מעבירים את המסה עם הג'לטין למסת הגבינה ומערבבים).
4. מקפלים את הקצפת לתוך התערובת וממלאים את התבנית.
5. מעל העוגה, אפשר לפזר פירורי בצק פריך אפוי או מעטרים בפירות/ריבת חלב/ פירות משומרים/מחית קפואה או גלידה/או כל תוספת אחרת. במידה ושמים פירות יש לעשות זיגוג (נפאז') שעשוי מריבה בצבע דומה לפרי, המדוללת במעט מים. הריבה תשמור על הפרי ועל צבע העוגה. שומרים בקירור.

עוגת גבינה אפויה

החומרים הדרושים:

877 גרם קמח
11 גרם אבקת אפיה
450 גרם חמאה
6 ביצים
585 גרם סוכר
כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים עד שמתאחדים ומשטחים בתבנית בעזרת ידיים מקומחות.
2. אופים ב-170-180 מעלות כ-10 דקות ומצננים.

החומרים למלית:

קילו ורבע (1250 גרם) גבינה לבנה 9% מסוננת מלילה קודם (הכמות היא אחרי סינון)
5 ביצים
גביע ורבע של שמנת חמוצה
300 גרם סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
7.5 גרם קורנפלור
גרידת לימון מ-1-2 לימונים

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המלית במיקסר עד להמסה אחידה.
2. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים ב- 180 כ- 15 דקות.
3. מנמיכים את החום ל-140 מעלות ואופים עוד כחצי שעה.
4. מעלים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד חצי שעה.

החומרים הדרושים לציפוי:
2 וחצי גביעי שמנת חמוצה
125 גרם סוכר

הכנת הציפוי:
1. טורפים את השמנת והסוכר יחד.
2. כשהעוגה מוכנה, שופכים עליה את הציפוי ומחזירים לתנור החם והכבוי לעוד כ-10 דקות.
3. מניחים לעוגה להתקרר בתנור ואחר כך מקררים אותה במקרר.