מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אי בוהק של טעם טוב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  אחרי מבול עוגות הגבינה של שבועות והחמסינים שתקפו אותנו אחריו, חיפשה שפרה צח משהו קטן, מלוח ומפנק להעביר איתו אחר צהריים נעימים. בבית הקפה גאיה ברטלה היא הרגישה כמעט כמו בשווייץ

חג השבועות שחלף הותיר את רישומו בעיקר בדמות מבול של עוגות גבינה שנחתו עלינו מכל עבר. אבל נראה שאת השיא שברה קונדיטורית גאיה ברטלה, שהנפיקה לקראת החג לא פחות מעשרים וחמישה מינים שונים של עוגות גבינה: עתירות שומן או דיאטתיות, קרות או אפויות, על בסיס בצק שמרים, בצק פריך או בלי בצק בכלל, עם פירות קיץ, עם תפוחים, עם צימוקים ואפילו עם תוספות מיוחדות כמו ארל-גריי או שקדים מלוחים. וזה עוד בלי שהזכרנו את כל מיני הפשטידות והמאפים שהוכנו לרגל החג.

האמת היא שעל כל אלו אנחנו שומעים רק לאחר מעשה, כי בזמן אמיתי חששנו להיקלע לתורים הארוכים של כל שוחרי הברטלה לדורותיהם. אך מיד עם תום הסופשבוע המורחב יצאנו לאיזור התעשיה סגולה כדי להשלים את החסר. כן, דווקא שם צמחה לה מובלעת אירופאית, הכוללת את הקונדיטוריה, שמשווקת את מוצריה למסעדות ובתי קפה בגוש דן, ואת בית הקפה שנוסף אליה לפני מספר חודשים, אשר משמש גם כחנות המפעל.

צעד פנימה ונוף המפעלים מתחלף בויטרינות בוהקות, המציגות לראווה מבחר מפתה של עוגות, טארטים, מוסים אישיים ופרלינים מזה, ולחמים, מאפי שמרים וקישים מזה. הכל עבודת יד של הקונדיטור הוותיק הנס ברטלה ורעייתו גלית, קונדיטורית מומחית בפני עצמה. מעל הדלפק מתנוססת סדרת צילומים של גאיה בתם הקטנה, עוטה כובע וסינור וטורחת בניפוי קמח ובלישת בצק, כיאה למי שינקה את תורת האפיה עם חלב אמה.

אז מה להזמין? אל עוגת הגבינה עוד נגיע, אבל לפני כן מתחשק לנו לבדוק את אגף המלוחים. הצרה היא שלהתייעץ עם גלית מה הכי כדאי זה כמעט כמו לשאול אמא את מי היא הכי אוהבת... כיוון שכך, החלטנו על דגימה משולשת: קיש אישי של כרישה וגבינות, שטרודל אנטי-פסטי, מעין כרוכית בצק ממולאת בירקות קלויים, ו''בושה פטריות'' – מאפה של בצק עלים במילוי פטריות טריות ורוטב אלפרדו. שלושתם טעימים מאוד, והוגשו עם מה שהוגדר בתפריט כ''סלט קטן'', שהיה לא קטן בכלל, ובניגוד למקובל בבתי קפה אחרים, שונה ממאפה אחד למשנהו: האחד סלט ירקות, השני על בסיס נבטים ורצועות פלפל והשלישי הועשר בפרוסות פטריות טריות.

בין לבין ממשיכים כל הזמן להיכנס עוד קונים. כאן זוג שבא להצטייד בעוגות, שם אמא שנכנסת עם שתי בנותיה ומבקשת ''משהו עם שוקולד שמתאים לילדים'', ועוד זוג דתי, שגם מתיישב במקום לשיחה ארוכה.

אנחנו מצידנו מגיעים לקינוח. קודם כל עוגת גבינה, כמובטח. ההיצע כבר חזר למימדיו הרגילים, ומתוכו אנו בוחרים בעוגת ''קרים-צ'יז'' עשירה אך אוורירית ותפוחה. לצידה אנו מזמינים מוס קפוצ'ינו אישי עטוף שוקולד מריר – אחחח!

לגימה אחרונה מהקפה, ואנחנו יוצאים חזרה אל הרחוב המיוזע. אין דבר, גאיה ברטלה תמשיך לחכות לנו כאן, אי בוהק של טעם טוב.

גאיה ברטלה
גליס 9, פינת הרב פינטו, בנין סגולה 2000, א.ת. סגולה, פתח תקווה
טלפון: 03-9344000