בלב ליבו של המושב הפסטורלי בוסתן הגליל, בינות לעצי האקפליפטוסים העבותים בתוך מבנה עתיק שהוקם בשנת 1948 והיה למחלבה הראשונה של המושב שוכנת מסעדת יאניביצ'י. כשהוקם מושב בוסתן הגליל הוקמה גם המחלבה שסיפקה את החלב לתושבי האזור. ינבצ'י החלבן ההונגרי שעמד בראשה נפטר כבר לפני 35 שנה ועל שמו קרויה המסעדה. מסעדת יאניביצ'י מציעה מטבח פיוז'ן-ישראלי שמפגיש את מיטב המטבחים הטובים בעולם. הצרפתי, האיטלקי, הערבי והישראלי. שפית המסעדה שהביאה עמה נגיעות מן המטבח הצרפתי הינה מיכל גור-לביא-ברקו בוגרת ביה"ס הגבוה לקולינריה "בישולים" שעבדה בין השאר במסעדת ויולט של השף יוסי שטרית. התפריט עשיר ומציע מגוון מנות שעשויות מחומרי הגלם הטריים והאיכותיים של הגליל. בין המנות הראשונות אפשר למצוא: אבוקדו רול, אחת ממנות הדגל והיא עלי טורטייה במילוי קרם אבוקדו, עגבניות מיובשות, ותמרינדי לצד מטבל קשיו כוסברה ודבש. (36 ₪ ); רצועות חציל שרוף על קרם יוגורט עזים, שום נענע, קרם חציל וצנוניות. (32 ₪); בגזרת הסלטים: את סלט האנטריקוסינטה, חסה אייסברג, עגבניות מקורמלות בגריל, טבעות בצל, רצועות סינטה ואנטריקוט ברוטב ויניגרט חרובים. (60 ₪); וסלט השוק, מבחר ירקות טריים על קרם לבנה וזעתר ברוטב ויניגרט עגבניות מיובשות בליווי נאצ'וס. (57 ₪). בין הכריכים: כריך רוסטביף עשוי מנתח סינטה מובחר, איולי צ'יפוטלה, בצל מקורמל, עגבניות מקורמלות וחסה. מוגש עם פוטטוס. (54 ₪); פסטות טריות כמו: פנה טונה חריפה עם עגבניות מיובשות, זיתי טאזוס, פלפל חריף, שום, בצל מקורמל, חמאה, ושמן זית. (58 ₪); ורביולי בטטה ברוטב שמנת עם קוביות בטטה ונגיעות כמהין. (58 ₪). בין העיקריות שמוגשות בליווי לחם טרי ומטבלים: פילה בקר 300 גר' מוגש לצד ניוקי צרוב ברוטב פסטו וקונפי שום. 130 ₪); צלעות טלה 300 גר', מוגשות לצד פירה עם גרגירי חרדל דיז'ון ובצלי שאלוט מקורמלים. (125 ₪). פרגית בסגנון מקסיקני עם איולי צ'יפוטלה פיקנטי מוגשת לצד פוטטוס. 69 ₪); דג מוסר ים טרי בקרם חציל ויוגורט, מוגש לצד סלט עדשים. 97 ₪); בין הקינוחים שמשתנים מעת לעת ונרקחים בידי הקונדיטורית עטר כהן ממסעדת מסה לשעבר אפשר למצוא בין היתר: קרם ברולה עם בננות מקורמלות וגנאש שוקולד. (42 ₪); כדורי כנאפה ממולאים בגבינות וצימוקים בקרם טופי וגלידת פיסטוק. 38 ₪). עיצוב המסעדה חם ומזמין בסגנון כפרי אקלקטי ומתכתב באופן ישיר עם האווירה הפסטורלית והנינוחה של המושב. המבנה כמו גם רפפות הבטון המקוריות שלו השתמרו ונעשה שימוש בחומרים טבעיים כמו עץ, בטון, אריחי בטון מצוירים, מה שמשווה מראה ישן (וינטג') לצד חדש. את הקירות מעטרות תמונות נוסטלגיות של ותיקי המושב מראשית הקמתו, ופריטי וינטג' שונים פזורים בה. המסעדה מחולקת לשניים: פנים המסעדה שמציע בר עץ, ואזור גלריה עם ספות שיוצרות תחושת אינטימיות, ומרפסת דק רחבת ידיים טובלת בירוק המחברת את הסועד אל הטבע והנוף.
קישורים: