ישעיהו הרשקוביץ - על מסעדת קמפנלו 19/03/2014
בשבוע שעבר,בבוקר של חורף תל אביבי, החלטנו אישי ואני לפרגן לעצמנו אווירה איטלקית ושמנו פעמינו ל-קמפנלו-שכבר שמו הצטלצל כפעמונים לאוזנינו.
ממש מול הכניסה קיבלו את פנינו, מוצגים לראווה(למה?), מיני פירות :תותים ותפוזים, שבלשון המעטה מנומסת, ראו ימים יפים מאלה, אבל זה היה די מזמן כנראה. האינסטינקט הראשוני היה לפנות משם והלאה,אך הנה נחפזה ובאה אלינו מלצרית אדיבה ויעילה ומיד עזרה לנו להתמקם במרפסת. בסדר-בחוץ חורף ורוח ובפנים חמים ומוגן-זה כבר טוב.שכחנו את עלבונם של הפירות והתרכזנו בתפריט.
בעלי הזמין חביתת עין עם בייקון מטוגן.הוא נורא אוהב בייקון מטוגן בבוקר ,כמו באירופה.הוא מת על זה.
ואנוכי חביתת ירק ,פטריות, סלט, גבינת פקורינו וגבינת עיזים רכה.
בינתיים -הוגש אל השולחן קראף של מים קרים.להזכירכם-בחוץ-חורף!בפנים תנור!
טוב נו...
כמה זמן לוקח לעקרת בית להכין ארוחה כזאת?לשניים?
לא חשוב...
בקמפנלו זה לוקח יותר מחצי שעה!!!
מזל שהסלולריים היום חכמים ויש במה להתעסק.
הלשון של בעלי הסתחררה לה כבר בפה מציפיה לבייקון החרוך שהוא כל כך אוהב ,אז הוא חיכה בסבלנות.
לדברים טובים צריך ושווה לחכות.
הו ...הנה מגיעה המלצרית החייכנית ובידיה הזמנתנו הנחשקת .
לשולחן הוגשו 3 צלוחיות קטנטנות עם רטבים צבעוניים -פסטו ,טפנד זיתים ועוד משהו אדום. אבל הם לא היו לבד -ליווה אותם טעם לוואי שהעיד שהם לא טריים!בממצב זה עשו בחוכמה בקמפנלו שהכמות כה מזערית.למה לא -שיישאר גם למחר.
טוב - בעלי הלהוט אחרי בייקון חרוך לארוחת בוקר,כבר רצה להתנחם בו,על אף כמותו המזערית אף היא,אבל ...הוא היה קר!!!
בייקון מטוגן קר!!!בבוקר חורף תל אביבי!!!
הלו???למישהוא מצלצלים הפעמונים בקמפנלו-שפה זה תל אביב סיטי,לא איזו חור במזרח התיכון?
משהערנו על אופן הכנתו של הבייקון למלצרית היא לקחה אותו חזרה למטבח אך חזרה איתו -אבל שוב לא לבדו-אלא עם הסבר שפה,בקמפנלו של תל אביב סיטי,ככה מכינים בייקון.זהו!
חוצפה של שחצנים -זה מה שמוכרים בקמפנלו.
חוצפה ופרובינציאליות שמקומם לא יכירם במציאות של ימינו במקומותינו.
לכו ללמוד!