עודד ואורלי ברט ופלדמן - על מסעדת ניסן 05/10/2013
bart.o5946@gmail.com
ביום שבת נסענו לבקר חברים בקיבוץ שמיר. לאחר בילוי של יום בינות לעצי פרי, מפל קטן, נחל ובריכה, החלטנו לסיים את היום הנפלא בארוחת ערב טעימה, במסעדת ״ניסן", במג׳דל שאמס. בתחילה הייתי סקפטית, אבל חבר שלנו מכיר את הבעלים והציע בחום שננסה. בשעת הדימדומים העפלנו לגובה אלף מאתיים מטר, בתוך נוף ירוק, לעבר המסעדה הגבוהה ביותר בארץ. כשיצאנו מהרכב נשמנו אוויר פסגות, פשוטו כמשמעו. הרגשנו כמו בחו"ל. את פנינו קיבל בחיוך נזי, בעל המסעדה . המסעדה נקייה מאוד ומעוצבת בטוב טעם, עם דגש על פרטים המוסיפים נוי כמו עציצים קטנים ותאורה מתאימה לאווירה נעימה. יש במסעדה 65 מקומות בלבד כדי לא ליצור עומס. המלצריות החמודות ״מדוגמות״: שיער אסוף, לבושות במדים עם לוגו המסעדה ונותנות שירות מהיר, יעיל ולבבי. הריצפה, כמו גם השולחנות הבריקו מנקיון. אנחנו מטיילים הרבה בעולם ולא זכורים לי שירותים כל כך נקיים ומבריקים.
ועכשיו לאוכל, שעבורו התכנסנו, חבורה של שנים עשר איש. המנות הראשונות הוגשו במהירות והיו טעימות להפליא. אם אתם מזדמנים, וכדאי שתזדמנו, תזמינו את מנת השרימפס, חציל בטחינה, מרקים טעימים מאוד ( עדשים, שעועית, בצל), לחם מעולה ומנות עיקריות מצוינות. אנחנו אכלנו קבב רך ומתובל במידה.. המנות המתוקות, פאי אגוזים, פאי תפוחים ופאי שוקולד בצירוף גלידה וקצפת השלימו את הארוחה המעולה.
המנות הוגשו במהירות ואני תהיתי, הכיצד? נזי הזמין אותי למטבחו וראיתי מטבח מבריק, מאורגן כהלכה.
עשרים איש עובדים במסעדה וניכר שכולם אוהבים את מה שהם עושים. נזי, בעל המסעדה מתייחס למקום כמו אל ילדו ומשקיע את כל כולו בפיתוח המסעדה, יחד עם אשתו. מעבר לאוכל, הרגשנו שאנחנו רצויים. האווירה היתה חמה מאוד ולבבית, השירות היה יעיל מאוד ומהיר. בסוף הערב ירד גשם. הרגשנו כמו בחו"ל. ממליצה בחום לכל מי שמגיע לצפון להיכנס לאחת המסעדות הטובות ביותר באזור ולו רק כדי לפגוש מנהל צעיר עם מבט זוהר בעיניים כשהוא מציג את ה״בייבי״ שלו לראווה ומעניק שירות, כמו שרק אנשים שאוהבים אנשים יודעים לתת.