מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > חיפוש מסעדות > מואיז > ביקורות על מואיז

ביקורות על מסעדת מואיז

פרטים נוספים

סוג: אירועים במסעדות, חלביות, צרפתית, קייטרינג
כתובת:
דרך חברון 49, ירושליםהצג על המפה
קישור: מואיז

ריקי ושרון כרמון - על מסעדת מואיז 21/09/2012


היינו שם ,שתינו נשים,בתאריך 20/9/12, המקום קטנטן ,אוירה אפלולית,עיצוב מיוחד -קירות צבועים באדום בריק,כלי עבודה ישנים על הקירות תמונות של זמרים צרפתיים,השרות אדיב, ענייני,המלצר עם חוש הומור מצויין ורוח טובה. מה אכלנו? מרק ערמונים-כל אחת קערה - טעים ממש מעולה, דג סלמון בתחמיץ-פרוסה אחת שחולקה לשתי רצועות פילטים+תוספות בשתי צלוחיות מיניאטוריות: אחת של מיונז מתובל ובשניה סלט קינואה עם ירקות קצוצים וכוסברה.הדג היה טעים מאוד-אך המנה כה קטנה שלא הצלחנו להנות ממנה.עוף ביין וירקות שורש, הוגשו 2 פולקע'ס עם תפוחי אדמה,ושני סוגי פיטריות ברוטב.המנה טעימה מאוד אך שוב...הכמות בדוגמית.רצינו להזמין ביף בורגיניון אך נרתענו מהמחיר 175 שח למנה והסתפקנו בנ"ל.על קינוח ויתרנו.בגלל המחיר. אין ספק שהאוכל טעים מאוד מאוד,המחירים והכמויות בהתאם לאוכל גורמה.השרות מצויין, לא המתנו כמעט בין ההזמנה להגשה,נהנינו מהאוירה האפלולית ומהמוזיקה החרישית של אדית פיאף.
הגענו למסעדה עם קופון ולכן שילמנו חצי מחיר,בסהכ 270 שח למרק,סלמונון ועוף. השארנו 300 שח.
אוכל: 4 שירות: 4 אווירה: 3 עיצוב: 3
ציון כללי:
הוסף ביקורת על מואיז


יובל הראל - על מסעדת מואיז 05/01/2012


מסעדה קטנטונת , אווירה ביתית, מעט חשוך.
תפריט יקר להחריד, מנות מיניאטוריות , דוגמא: בקר על פירה 130 ש"ח. יצאנו רעבים והשארנו שם 170 ש"ח.
אוכל: 3 שירות: 5 אווירה: 4 עיצוב: 4
ציון כללי:
הוסף ביקורת על מואיז


benita lanzer - על מסעדת מואיז 01/06/2010


בניטה לנצר על קייטרינג סימון - אהבה בת עשרים.

בספרו הנפלא, "שנה בפרובאנס", מתאר פיטר מייל את ההסתגלות שלו ושל אשתו לחיים בפרובאנס. כשהוא נע מתאור ההלם התרבותי ותלאות האקלים להתאהבות באוכל המקומי, מעביר מייל את החיוניות ואת הייחוד של פרובאנס. לקלוד ולסימון לקח עשרים שנה להביא את פרובאנס לישראל ולמקם אותה בין עמק רפאים לאבו טור בירושלים. הקירות הצבועים בכתום עליז, הכדורים המונחים בצד, מוכנים למשחק הפאטנק המסורתי בחצר, גרמו לי מיד לחייך ועטפו אותי בנינוחות של יום שמש חורפי שבו נכנסתי למסעדה. תלאות היום, העליות לירושלים, איבוד הדרך והלחץ בעבודה נספגו לתוך השיכחה ואני התמסרתי כולי לאווירת השמחה שהציפה אותי. "כאן שום דבר אינו דומה, לאשר עבר, לאשר חומק לאשר הולך איתנו הלאה", נאמר בשירו של ז'אק ברל 'אהבה בת עשרים'. קלוד הניח מרק ירקות ולצידו גבינה מגוררת ופסטו שנוספו, והפכו את מרק הירקות להרמוניה של טעמים. מרק הערמונים היה סימפוניה אחרת של טעמים מהודקים ומתגלגלים במורד הגרון.
קלוד וסימון עשו הרבה דברים אחרים עד שהילדים גדלו והם התפנו לאהבה הגדולה שלהם, אוכל ואנשים. לפני שלוש שנים פתחו את סימון, מסעדה קטנה, חלבית שמגישה אוכל טעים, טרי, כמו בפרובאנס אבל בירושלים. עשיר וצבעוני כמו בפרובאנס ואפילו כשר למהדרין. המנות לא קטנות ומעוצבות בסגנון המטבח החדש והמהותך. צלחות מלאות, עשירות, טעמים מדוייקים, מאוזנים ומגרים את החושים.
לקלוד וסימון לא מגיעים כדי לאכול, באים להתארח. אחרי המרקים, הגיע לשולחן סלט ענק עם ירקות כל כך טריים שקול הנגיסה הפריך נשמע כמו מנגינה שאליה הצטרפו האנשובי, האיולי תוצרת בית, הטפאנד, הזיתים השחורים, העגבניות המיובשות וגבינת הפטה. אבל הפסגה שנחה על הסלט הפשוט והמופלא הזה, היתה פרוסות של ארטישוק ושומר באריגול. באריגול היא שיטת בישול פרובאנסלית שבה מבשלים את הארטישוק ביין, וציר ירקות וכך מעצימים את טעמו.
בינתיים דיברנו על האורחים שהגיעו למסעדה בשלוש השנים האחרונות; שילוב מרתק של תיירים, עוברי אורח, סועדים קבועים, ואורחים מרחוק. כולם השאירו כרטיסי ביקור, כתבו כמה מילים בספר האורחים ובעיקר תארו עד כמה נהנו. דיברנו קצת על פוליטיקה (איך אפשר בלי?), דיברנו על העיר ועל המורכבות שלה, דיברנו על החיים; על מה שהספקנו לעשות, על מה שאנחנו עדיין מתכננים ועל האנשים שאנחנו מכירים. איך שלא הרגשנו, עבר הזמן. הגיע דג קוד שהוכן בתנור בדיוק במידה הנכונה מונח ברוטב הדרים ששמר על הארומה והחמיצות של ההדרים עם מעט מתקתקות, מעניק למנה רעננות ועומק. קיש פטריות שהיה מונח על הצלחת ליד, היה שילוב מדוייק של מספר הפטריות, כמות הרביכה ועובי הבצק הפריך (מאוד).
"אני מכיר את כישופייך" אומר השיר. במקום הזה, מבט אחד בעוגות שמונחות מאחורי לדלפק הזכוכית של המקרר ואתה מהופנט; געגועים לטעמים המוכרים, המשכרים והמנחמים עולים מתוך בלוטות הטעם. סברינה (גיבורת ילדותי), עוגת תפוחים (ללא קנמון, עם המון פלחי תפוחים שחומים ומקורמלים בתנור), עוגת שוקולד, עוגת קרם שקדים, ואת כולם ניצח פאי הלימון. לחמיצות הנכונה, לטעם הרענן, אפשר להגיע רק כשסוחטים לימונים טריים, וכדי להשלים את הטעם ולאזן אותו במתיקות הנכונה מונח מעל מרנג לבן, שכבה פריכה מבחוץ ונמסה מתחתיה. כישוף אמיתי. יש כאלה שיודעים לבשל, ויש כאלה שיודעים לאפות. סימון מצליחה לעשות את שניהם ובכשרון גדול מאוד.
"הן אחרי ככלות הכל היה לי כשרון גדול", ממשיך ז'ק ברל. לסימון יש כשרון גדול לבשל ולאפות. לקלוד יש כשרון גדול לארח, וזו אומנות בפני עצמה. האמביאנס הוא הגדולה של המקום; האוכל, הריחות, הצבעים, המוסיקה שמתנגנת ברקע, השיחה, הסועדים שיושבים בשולחן ליד, כל אלה יוצרים את מה שאי אפשר לתאר במילים, צריך להגיע וליהנות. לא חשוב מה מזמינים מהתפריט, חומרי הגלם תמיד טריים והטעמים מדוייקים, אין יותר מדיי ואין פחות. לא חשוב, כמה לא מוצלח היה היום לפני שנכנסתם למסעדה, שבו ליד השולחן, התמכרו לצלילים, חייכו לסועדים שלצידכם, דברו קצת עם קלוד וטעמו, מובטח לכם יום חדש, קסום ומוצלח.
נזכרתי בעוד דבר קטן לפני סיום, קלוד וסימון עושים גם קייטרינג מאוד מוצלח. לחרוצים במיוחד הם מביאים רק את האוכל. אבל אם אתם רוצים להיות אורחים בארוע הפרובנסאלי שלהם, הם פותחים שולחן גדול וססגוני, עשיר בטעמים המיוחדים והמוכרים של פרובאנס (כלל הבויבס והקרם שניט הטובים בארץ). ואם הארוע הוא קוקטייל, אפשר להזמין קנפים ופטיפורים קטנים מעשי ידיה להתפאר, של סימון.
קייטרינג סימון- דרך חברון 49 ירושלים- 0545462851-l www.chez-simone.co.i


אוכל: 5 שירות: 4 אווירה: 5 עיצוב: 5
ציון כללי:
הוסף ביקורת על מואיז


רינה ויסגלס-הלקין - על מסעדת מואיז 28/06/2009


. צרפת הקטנה בירושלים- מסעדת סימון

כאשר ממליצים על מסעדה, נהוג לספר על האוכל, התפריט והטעמים, בתיאורים קולינאריים משתפכים. אז בואו נגמור עם החלק הזה- מארוחה במסעדת ''סימון'' תצאו מרוצים ומדושנים מעונג צרפתי, אם זה בזכות מרק הדגים המסורתי, קיש הגבינות הנימוח, או פונדנט השוקולד שיגרום לכם לשיכרון אמיתי. אבל אי אפשר להמליץ על מסעדת הבוטיק של קלוד וסימון, בלי לתאר את הייחוד של הזוג הצרפתי הקסום שלכמה שעות טובות באמת יגרום לכם להאמין שאתם אכן בפרובנס. בחלל חם ואינטימי (סך הכול 14 מקומות ישיבה), על רקע שנסונים מתנגנים, קלוד יארח אתכם עם המון הומור וחן, בעוד שסימון תכין עבורכם את מיטב המאכלים באופן אישי, טרי ועם הרבה אהבה. על כול שולחן מחכים לכם משחקי מחשבה מאתגרים, ובקיץ נפתחת גם האפשרות לשבת בבוסתן הציורי מאחור ואפילו לשחק שם כדורת (משחק נפוץ בפרובאנס)...ללא ספק ''סימון'' היא מסוג המקומות שישאירו אתכם מחויכים לאורך זמן. כמה זמן? עד הפעם הבאה שתחזרו. וכן, אתם תחזרו.

'' סימון'', דרך חברון 49 (קרוב לרמזור שליד הרכבת), טל' .02-6729950 פתוח מ-12:00-24:00. מחיר: בין 100 ל-150 שקל לסועד כולל יין.
מגזין ליהיות הורים
אוכל: 5 שירות: 3 אווירה: 5 עיצוב: 4
ציון כללי:
הוסף ביקורת על מואיז


פ נ - על מסעדת מואיז 04/08/2008


בדיוק קראנו באיזה עיתון כתבה על הקהילה הצרפתית בעיר, ועל איך שיש כמה בתי קפה ומסעדות שחביבות על בני הקהילה, וסימון ביניהן. ואכן, כשהגענו למקום, קצת יותר מכוך קטן בדרך חברון, פגשנו את בעל הבית, קלוד - שלפי המבטא עוד לא הספיק לפתוח את המזוודות שלו מאז שבא מצרפת.

היה מכל הלב.

ההרגשה, מרגע שעברנו את הדלת, היתה כאילו קפצנו לפריס, או לאיזה עיירה חביבה בדרום צרפת. קשה לי להצביע על גורם אחד, אבל העיצוב הביתי, המוסיקה, והתפריט, נתנו הרגשה של חו''ל. מקום קטן חביב שהמקומיים אוהבים לאכול בו.

התחלנו בסלט פרובנס, שכלל ירקות, תבשיל ארטישוק וכוסברה, לחם מיוחד טרי ושלל פנכות קטנות ובהן מיני ממרחים שונים א-לה פרובנס: פסטו, טפנד (ממרח זיתים), ממרח אנשובי, לימון כבוש, איולי, וכן הלאה.
למותר לציין שהצלחת , וגם הפנכות, נוגבו עד היסוד - אחרי שסיימנו אפשר היה להחזיר אותן לארון.

המשכנו עם קרפ פטריות ובצל, וקיש סלמון וגבינות. שניהם עשויים היטב, וטעימים מאוד.
לקינוח אכלנו פאי לימון ועוגת שוקולד כהה. שניהם עשויים לעילא.

לסיכום: המנות בגודל סביר, לא ענקיות כך שיש מקום לקינוח, אבל וודאי לא קטנות. הכל טעים - לא נפלנו מהכסא אבל נהנינו מאוד.
התפריט (הזמני) די מגוון, אך לא מפלצתי כמו בכמה מקומות: 5-6 סוגי סלטים, כמה מרקים, 5-6 עיקריות כגון קישים קרפים וכיו', ומגוון קינוחים.

סלט + שתי עיקריות + כוס יין + שתי עוגות ופעמיים קפה עלו, ביחד עם טיפ נאה, 250 ש''ח.

וכמובן, עיקר העיקרים זו האוירה. תענוג.

סימון
דרך חברון 49 (קרוב לרמזור שליד הרכבת)
02-6729950
מידי יום רביעי יש ערב שנסונים במקום (ההופעה מתחילה בערך ב-9).
אוכל: 5 שירות: 5 אווירה: 4 עיצוב: 4
ציון כללי:
הוסף ביקורת על מואיז


שרית סרדס ידיעות אחרונות - על מסעדת מואיז 21/07/2008


רק 14 מקומות יש במסעדה הקטנטנה והירושלמית של סימון וקלוד, אבל היא מעסיקה אותם 16 שעות ביממה. לא פלא. אין פה טבחים, מלצרים, שוטפי כלים ועובדי ניקיון. בני הזוג זמור, שעלו מניס לפני 27 שנים, פתחו את המסעדה לפני שנה וחצי ועושים הכל בעצמם. קלוד שיפץ ובנה, סימון אופה ומבשלת.



בזמן שאתם ממתינים לאוכל, ייתנו לכם משחקי מחשבה, שלא תשתעממו. מי שמצליח לפצח בעיות מורכבות מקבל מקלוד פרס. האוכל הוא צרפתי-כפרי, פשוט וביתי לגמרי, רחוק מז'אנר השופוני הרווח בתל אביב. סלט פרובנס של ירקות טריים עם תבשיל קטן של ארטישוק ושומר, אנשובי עם שום ושמן זית, קרפים ממולאים ומלוחים, ואפילו מרק בויאבז כשר למהדרין. המחירים – כמעט ברמה של מזנון.



מאחורי המסעדונת יש בוסתן עם עצי פרי וחצר, ומי שרוצה, מוזמן בהחלט להעביר את הזמן בפטנק, הלא הוא משחק הכדורת המפורסם של חבל פרובנס.



אוכל: 5 שירות: 5 אווירה: 5 עיצוב: 4
ציון כללי:
הוסף ביקורת על מואיז


דבץב - על מסעדת מואיז 21/06/2008


ערכתי במקום אירוע קטן ( 25 איש). זהו בית קפה חמוד ואינטימי עם אוירה משפחתית ואוכל מצויין. בניתי תפריט עם בעל המקום שכלל: סלטים, קישים, לזניות ולקינוח גולת הכותרת שתי עוגות. מומלץ לכל מטרה, אם לצהריים או ערב ואפילו לסתם קפה ועוגה. כמו שציינתי עוגות נהדרות!! אחת אחת!! -מומלץ. דבר נוסף לירושלמים מביננו, אם אתם מחפשים להקה לכל אירוע, בסגנון אירי- ''שינוי כיוון''- 050-7472733. ארבעה נגנים שיודעים מהי מוזיקה טובה!! ומנגנים מכל הלב והנשמה!!!

אוכל: 5 שירות: 5 אווירה: 5 עיצוב: 5
ציון כללי:
הוסף ביקורת על מואיז


claude zemour - על מסעדת מואיז 26/03/2008

cafesimone@hotmail.com
תודה מכל הלב!
הביקורת שלכם מעודדת ומחממת את הלב!
chez-simone.co.il
אוכל: 5 שירות: 5 אווירה: 5 עיצוב: 5
ציון כללי:
הוסף ביקורת על מואיז


אבי וויל - על מסעדת מואיז 19/02/2008

aviw@live.com
חוייה בשרות
חוויה באוכל
חוויה באווירה
גילינו אותם בארוע גדול שהם הכינו
ניסינו את המסעדה פעמיים
בפעם הראשונה היה מפוצץ ולא היה מקום
בפעם השניה הזמנו מקום ל8 וכולם התלהבו
לא לפספס
אוכל: 5 שירות: 5 אווירה: 5 עיצוב: 3
ציון כללי:
הוסף ביקורת על מואיז


אבי ווייל - על מסעדת מואיז 19/02/2008

aviw@live.com
גילינו קלוד וסימון בארוע גדול (יש להם את הקייטרינג הטוב ביותר שאני מכיר)
ניסינו פעמיים את המסעדה, בפעם הראשונה היה מלה ולא נכנסנו
בפעם השניה הזמנו שולחן ל8 והייתה חוויה
באוכל, בשרות ובאווירה
הבעלים עובדים בעצמם, אין מלצרים וכל האוכל והעוגות הם פרי ידם
לא לפספס
אוכל: 5 שירות: 5 אווירה: 5 עיצוב: 3
ציון כללי:
הוסף ביקורת על מואיז