מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סילבסטר 2020 במסעדות > מבעבעים ושותים

מבעבעים ושותים

מום קורדון רוז' מום קורדון רוז'
בלו נאן בלו נאן
שמפנייה מבעבעת רוזה של ירדן שמפנייה מבעבעת רוזה של ירדן

יובל בלנקובסקי עם המלצות על יינות ומבעבעים שיהפכו את חגיגות הסילבסטר שלכם למוצלחות עוד יותר. בארוחה זוגית בבית, עם חברים במסיבה או במסעדה - מוזמנים לבחור את הבקבוק הראשון שישיק את שנת 2019.

הסילבסטר הוא חג השמפניה הבלתי מעורער. אין כמו המשקה המבעבע הזה כדי לסמל חגיגה. שמפניה אמיתית מגיעה ממחוז שמפיין בצרפת והבועות של היין נוצרות מתהליך התסיסה הטבעי של השמרים ביין. לשמפניה אמיתית יש ריח וטעם מובחנים ונהדרים של שמרי היין, אלא שכמובן המחיר שלה יקר בהתאם. לצד זאת אפשר למצוא גם יינות מבעבעים מאזורים אחרים בעולם ומתוצרת מקומית הנעשים גם הם בשיטה המסורתית – דהיינו שהבועות ביין נוצרות מתהליך התסיסה הטבעי. כמובן, שאפשר גם לרכוש יינות מבעבעבים זולים יותר שלהם הוסיפו בועות באמצעות הוספת גז, בדומה לבועות שיש במשקאות קלים. יש מגוון של אפשרויות והנה כמה מהם.
 
אם אתם חפצים בשמפניה אמיתית אפשר לרכוש בחנויות את את שמפניית הדגל של בית מום, מום קורדון רוז'. בית מום, נוסד בשנת 1827. השמפניה מעוטרת בסרט האדום האייקוני כבר משנת 1876. סרט המשי האדום היה חלק מסימני האצולה ומחווה לאות היוקרתי של הצבא הצרפתי  "legion of Honor" , ועל כן עד היום נמכרת השמפניה תחת השם קורדון רוז'. מום קורדון רוז' מתיישנת מעל 20 חודשים על השמרים במרתף היקב. על מנת לשמר את אופיו של הטרואר, היין מכל 77 החלקות נסחט ומותסס בנפרד ורק לאחר מכן נעשה הבלנד. הבלנד עשוי מ 45% פינו נואר, זן המוביל של היקב, הנותן ליין עוצמה וגוף, יחד עם 30% שרדונה המעניקים חמאתיות ומינרליות ו 25% פינו מונייה, המוסיפים פירותיות עגולה.
 
אופציה אחרת יותר זולה הוא המותג הבלתי מעורער של יינות מבעבעים מיובאים הבלו נאן. כאן תוכלו במצא בשביל הגמיק גם יין את הבלו נאן רוזה 24 קראט. מהדורה חדשה חגיגית וכשרה, המכילה שבבי זהב אמיתי. מדובר ביין רוזה מבעבע בעל אופי רענן ופירותי עם ניחוחות תות שדה טרי.
 
גם לתעשיית היין המקומית יש שמפנייה מבעבעת רוזה, הירדן רוזה 2012 מופק מ- 71% ענבי שרדונה ו- 29% פינו נואר, שגודלו בכרמים הממוקמים בגובה רב בצפון רמת הגולן. היין מיוצר בדקדקנות אך ורק על פי השיטה המסורתית, הכוללת בציר ידני, סחיטת אשכולות שלמים ותסיסה שנייה בבקבוק. היין התיישן על משקעי השמרים בבקבוק למשך חמש שנים. זהו יין מרשים ונהדר שבהחלט מצליח להיתחרות ביינות מבעבעים מרחבי העולם.
 
סילבסטר שמח.