יין לחג סוכות
קברנה סוביניון של יקב אבידן
קברנה סוביניון ירדן 2016
נטע לבן 2018
מרלו רזרב כרם מנרה 2016
לקראת חופשת הסוכות בה אפשר לנצל את מזג האוויר הנעים יחסית לפיקניק, טיולים וארוחות על האש הכנתי לכם מספר המלצות על יינות מקומיים. נתחיל ביקב חדש ומקסים בשם נטעהמשיק את יינותיו בימים אלה.נטע נולד מתוך רצון של דור ההמשך שגדל וצמח ביקב כרמי יוסף ליצור יין צעיר וקליל. האני מאמין של היקב החדש הוא לייצר בלנדים איכותיים ויינות בעלי אופי המתאימים לשתייה יום-יומית. הנטע לבן 2018 הוא בלנד אלגנטי וקליל של שרדונה וסויביניון בלאן. ליין יש רק 12% אלכוהול, הוא כיפי ונעים לשתייה, והוא יתאים מאוד לכל ארוחת פיקניק של חג. מאוד מומלץ. גם היין האדום, הנטע 2017 הוא יין מקסים ושווה לנסות אותו. זהו יקב צעיר שמבטיח ומקיים יינות טובים המתאימים לשתייה יום-יומית.
ונעבור מיקב צעיר ליקב האיכות מהוותיקים בישראל, יקב רמת הגולן, שהשיקו לאחרונה את היין המוזהה מכל עם המסורת האדירה של היקב: הקברנה סוביניון ירדן 2016. זהו יין קלאסי, בעל גוף מלא וארומות של פירות שחורים ואדומים. היין התיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, מהן 40% חדשות. כרגיל כלל האצבע לגבי היין הזה אומר שהיין ישתבח בבקבוק כעשור לאחר שנת הבציר שלו. היין מתאים מאוד לארוחת על האש, הווא ילווה היטב סטייקים ונתחי בשר צלויים אחרים.
אם אתם מעוניינים ביין אדום איכותי אך רך יותר, המרלו רזרב כרם מנרה 2016 של יקב רקאנטי הוא היין בשבילכם. אנשי היקב מספרים כי: "כרם מנרה מתאפיין באדמת טרה רוסה ייחודית ובתנאי אקלים אידאליים להפקת יינות מרלו נפלאים המתאפיינים בחמיצות טבעית גבוהה ומאוזנת, בארומת וטעמי פירות יער, שזיף ודובדבן, פולי קפה קלויים ותבלינים". זהו יין נהדר שיכול להתאים למגוון מנות של דגים, בשר או פלטת גבינות מיושנות.
המלצה אחרונה חביבה היא על הקברנה סוביניון של יקב אבידן המגיע מכרמים בהרי יהודה ובגליל העליון. יקב אבידן הוקם בשנת 2004 במושב אייל. היקב פעל כיקב בוטיק משפחתי, ומייצר יינות איכות בשיטות מסורתיות בשילוב טכנולוגיות מודרניות. היין התיישן כשנה בחביות עץ אלון ובמחיר של כ80 שקלים הוא נותן תמורה נהדרת לכסף. זהו יין איכותי בעל גוף מאוזן ועשיר בטעמים שישמח אתכם בכל ארוחה שתבחרו. שתו ותיהנו, חג סוכות שמח.