מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > חגי תשרי 2018 > יין לשנה החדשה

יין לשנה החדשה

ירדן מרלו של יקבי רמת הגולן ירדן מרלו של יקבי רמת הגולן
סדרת האלטיטיוד של יקבי ברקן סדרת האלטיטיוד של יקבי ברקן
לפתוח שנה חדשה עם יין טוב לפתוח שנה חדשה עם יין טוב
הר עמשא 2015, יקב יתיר הר עמשא 2015, יקב יתיר

ארוחת ראש השנה היא הזדמנות נהדרת לפתות בקבוק של יין, או אפילו מספר בקבוקים, ולהגיש לכל היושבים סביב השולחן. יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות ישראליים, חדשים וותיקים, שישתלבו נהדר עם תפריט החג. חג שמח!

חגי תשרי הקרבים ובאים הם הזדמנות נהדרת לרכוש יינות איכות מקומיים. ביקבי ברקן השיקו לאחרונה את סדרת ה-אלטיטיוד, זוהי סדרה של שלוש יינות קברנה סוביניון איכותיים המגיעים מכרמים בגבהים שונים. כל היינות נעשים באופן דומה כך שהשוני בין היינות מתבטא בעיקר בהבדל בין הכרמים שכל אחד מהם מגיע מאזור טופגרפי וגובה שונה. לקראת החגים השיקו ביקבי ברקן את שלושת יינות הסדרה 585+,  624+,  720+ מבציר 2014. אני מודה שהיין המועדף אלי הוא 720+. זהו קברנה סוביניון עוצמתי ובעל גוף מלא שיתאים למנות בשר חגיגיות. היין מגיע בארזיה מהודרת והוא מתאים גם לשתייה עצמית וגם כמתנה יפה לחג.

יין מומלץ נוסף שיתאים למנות בשר ותבשילי קדירה מגיע מיקב יתיר. הר עמשא 2015 הוא היין המוכר של היקב היוקרה. יין זה מורכב מ- 31% פטי ורדו, 21% קברנה סוביניון, 27% סירה, 12% מלבק, 6% קברנה פרנק, 3% טנאט, ממספר חלקות ביער יתיר בגובה 650 עד 900 מטר. היינות מהכרמים השונים התבגרו בנפרד בחביות עץ אלון במשך שנה לפני יצירת הבלנד הסופי. היין בוקבק בתחילת 2017 והושאר ביקב עוד שנה וחצי להתבגרות בבקבוקים. זהו יין שמצליח לאורך השנים לספק את הסחורה ולהציע יין אדום איכותי עם האופי המיוחד של אזור הגידול של יער יתיר.

מדרום הארץ נעבור לצפונה. יקבי רמת הגולן השיקו לקראת חגי תשרי את הירדן מרלו 2015. הענבים נבצרו מכרמים הממוקמים במרכז ובצפון רמת הגולן, והיין התיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי קטנות. אם אתם במקרה בשולחן חג גדול אני מציע לכם לפתוח את היינות שהמלצתי עליהם במקביל: כך תוכלו לקבל טעימות יין מכל אזורי הגידול בארץ: גולן, גליל עליון ויער יתיר שבדרום הרי חברון.

אחרון חביב, יין שיתאים למנות ראשונות קלילות יותר של דגים ומזטים הוא בנימינה רזרב רוזה 2017, המורכב מענבי גרנאש (70%) וברברה (30%). ענבי הגרנאש והברברה מכרמים בגליל נבצרו בבציר מוקדם יחסית על מנת לשמר רמת חמיצות טבעית גבוהה ורמת סוכר מתונה. הענבים שהו במגע עם הקליפות מספר שעות עד למיצוי הצבע הרצוי והועברו מיד לסחיטה על מנת להפריד את הקליפות מן התירוש הורוד שהתקבל. לאחר הסחיטה כל זן הועבר לתסיסת ספונטנית בחביות עץ אלון במרתף ולאחריה להתיישנות נוספת למשך חמישה חודשים שבסופם הורכב הבלנד. יין מצויין שנהדר לפתוח איתו כל ארוחה חגיגית.

שנה טובה!