מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ולנטיין 2016 > אהבה ויין טוב

אהבה ויין טוב

מאסי קאמפופיורין, 2011 מאסי קאמפופיורין, 2011
יין מסדרת Casillero del Diablo יין מסדרת Casillero del Diablo
יין מצ'ילה-Marques de Casa Concha יין מצ'ילה-Marques de Casa Concha

לקראת יום האהבה הבינלאומי, יובל בלנקובסקי ממליץ על מספר יינות המיובאים לארץ ושישתלבו נהדר עם האווירה הרומנטית שעוטפת יום זה. בארוחה זוגית בבית או במסעדה - מוזמנים לבחור את בקבוק היין שלכם לערב הכי רומנטי של השנה.

יין ורומנטיקה הולכים ביחד. יין יכול לספק לא רק אווירה רומנטית אלא גם אווירה מהמקום והאזור ממנו הוא מגיע. ההמלצה שלי הפעם עוסקת בשני יקבים גדולים ומצוינים מחו"ל, שלכל אחד מהם יש מגוון רחב של יינות שיתאימו לכל כיס, וכמובן, יוסיפו עוד מימד רומנטי לערב שלכם. 

היקב הראשון הוא יקב מאסי מאזור ואלפוליצ'לה מאיטליה. במסגרת הצגת יינות מאסי בארץ ומתוך רצון להראות את ההקשר הקולינרי של היינות הללו, נוכחתי בארוחה איטלקית חגיגית שבישלו גברת ג'ורג'יה קנצ'יאן ואמה גברת מריה רוזה גוג לימיני, שהוזמנו ארצה כאורחות של קבוצת צרפת ישראל. במקום מנות שף, השתיים בישלו אוכל מקומי וביתי נפלא. ההרמוניה בין מנות קלאסיות של המטבח האיטלקי המקומי מאזור וונטו, כמו פסטת טאליאטלה ברוטב ברווז, תבשיל בקר מסורתי ברוטב יין וירקות שורש לבין יינות האזור הייתה נפלאה.

אחד היינות המומלצים של היקב הוא מאסי קאמפופיורין, 2011. כמו מרבית היינות האדומים של היקב הוא עשוי מהזנים המקומיים: קורבינה, רונדינלה ומולינרההיין מיוצר בשיטת 'ריפסו' – שיטה בה הייין עובר התססה כפולה. זהו לא יין גדול ובומבסטי אלא יין מצוין נעים ומאוזן בעל גוף בינוני-מלא בארומות של פירות אדומים. זהו יין נהדר לליווי ארוחה רומנטית איטלקית, והוא ישתלב היטב הן עם מנות פסטה והן עם תבשילי בשר. יין נוסף שטעמתי הוא  מאסי אמרונה קוסטסרה , 2010. זהו יין שנותן את כל מה שאפשר לצפות מיין אמרונה קלאסי - שילוב של מרירות קלה ומתיקות, ארומות של פירוש יבשים, שקדים ושקולד מריר. זהו יין מיוחד מצד אחד אך נגיש ומזמין לשתייה מצד שני. גם טועמים וטועמות לא מנוסים יאהבו אותו.

יקב גדול נוסף שאת תורתו מייבאים לארץ הוא יקב קונצ'ה טורו מצ'ילה. זהו היקב השני בגודלו בעולם והוא מייצר שלוש מאות חמישים מיליון בקבוקים בשנה. ליקב מספר סדרות, והסדרה הבינונית של היקב נקראתCasillero del Diablo  שפירושה בעברית "מרתף השטן". כאשר בעל האחוזה ההיסטורית של היקב גילה כי רבים מבקבוקי היין במרתף "נעלמו", ככל הנראה על ידי העובדים באחוזתו, הוא החליט להפיץ שמועה כי השטן שוכן במרתף. עד ימינו אנו, המרתף באחוזה של היקב אינו נעול והאגדה היא זו ששומרת עליו.

בסדרה זו אני ממליץ בחום על Carmenere 2014. זהו זן ענבים ייחודי הקרוב לזן המרלו המפורסם. הזן נכחד בבורדו, אולם בצ'ילה מדינה מבודדת שמעולם לא ידעה מגפה משמעותית של טפילי גפן הזן נשמר. זהו יין בעל גוף בינוני מעוגל ומאוזן ובעל ארומות של פירות אדומים. הוא נמכר במחיר נח של כחמישים ותשעה שקלים לצרכן. מהסדרה הגבוהה יותר של היקב, Marques de Casa Concha, שמחירה עומד על תשעים ותשעה שקלים, אני ממליץ על הסירה, 2013. זהו יין בעל ארומות של פרי בשל ועשבי תבלין והוא משאיר לאחר הבליעה שובל נעים של טעמים בחלל הפה. זהו יין שמתאים לטועמים קצת מתקדמים שמוכנים לנסות יינות שיש בהם יותר מאשר טעמי פרי וחבית.

שתו ותהנו כי יין טוב זקוק לחברה טובה.